2 Април, 2012 18:34 2 021 1

Мистерия! Все още без сделка за „Горубсо-Мадан“

  • николай вълканов-
  • горубсо мадан
Мистерия! Все още без сделка за „Горубсо-Мадан“ - 1
Николай Вълканов. Снимка: БГНЕС

Още няма сделка за ГОРУБСО-Мадан и мините са затворени, това заяви за Радио Пловдив Никола Добрев, директор на Комбината за цветни метали (КЦМ).

Той добави, че се работи усилено и се върви към финал, но има твърде сериозни проблеми. Те са задължения на висока стойност и трябва да се изясни защо са направени.

Все още няма яснота кой е платил заплатите на стачкуващите миньори.

Според Никола Добрев нарушен е търговският закон и трябва да се намеси прокуратурата заради нарушенията. Той определи като политически игри питането на СДС защо не е направен конкурс за ГОРУБСО – Мадан. Никола Добрев каза още, че КЦМ е независима компания, която е суровинно осигурена.

Директорът на „Върба Батанци“ Румен Цонев заяви, че от продавача зависи финализирането на сделката за ГОРУБСО-Мадан. Валентин Захариев обаче само дърпа конците, а не застава на преден план в преговорите. Въпреки това вярва, че скоро сделката ще се реализира.

Според Цонев до сряда-четвъртък трябва да се реши проблемът с поръчителството – той припомни, че за да стане сделката трябва да отпадне поръчителството на ГОРУБСО-Мадан пред Първа инвестиционна банка за някои сделки на Валентин Захариев.

Румен Цонев подчерта, че най-големият проблем са миньорите и рудниците в Мадан, за които има реална опасността да се наводнят.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гритор Димитров

    0 0 Отговор
    Крайно време е прокуратурата да се намеси ида подхване Валентин Захариев.Тоя човек къде мине -куче влачи диря няма.