Last news in Fakti

3 Юни, 2012 14:04 2 147 5

Държавата трябва да се съобразява с големите компании

  • николай вълканов-
  • компании
Държавата трябва да се съобразява с големите компании - 1
Снимка: БГНЕС

 

В България има 10-15 големи компании, които осигуряват работа на много хора. Време е да свикнем с идеята, че всички трябва да се съобразяват с тях. Това заяви в предаването на бТВ "Тази неделя" бизнесменът Николай Вълканов, който наскоро изкупи дълговете на Валентин Захариев и така придоби концесията над ГОРУБСО – Мадан.

Според бизнесмена, въпреки че държавата се хвали с бюджетна дисциплини, трябва да има и ръст, който идва именно от такива компании.

Николай Вълканов се похвали, че през последните три години не е имал проблеми с държавата, което се дължи на точността му.

"Винаги съм си плащал данъците, заплатите на хората, осигуровките. Да не изпаднеш в ситуация, в която правителството може да те упрекне за нещо", заяви Вълканов.

"Никой от това правителство до момента не ми е искал услуги", заяви Николай Вълканов.

Що се отнася до преговорите за ГОРУБСО – Мадан, Вълканов подчерта, че участието на премиера и енергийния министър в тях е било само да координират процеса, за да се случат нещата по-бързо.

"Държавата също има интерес това предприятие да работи, защото тя е собственик на благата, ние получаваме само концесии, а държавата получава пари от тези концесии", поясни бизнесменът.

Като най-голям капитал на дружеството, с годишен оборот от 100 милиона лева, Вълканов определи човешкия капитал.

"Всички специалисти по подземен добив на руди са при нас. Ако нямаш инженери, миньори и всякакви специалисти, не можеш да работиш", коментира Вълканов – бизнесменът дал 2 милиона лева хонорар на лидера на ДПС Ахмед Доган за проекта Цанков камък. Връзката между двамата е от годините на Мулти Груп, когато Вълканов е вицепрезидент на компанията.

Николай Вълканов заяви, че Ахмед Доган се е доказал като много добър хидроинженер, сред 10-те най-добри в България.

"Първите проучвания за язовир "Тунджа" са на Ахмед Доган. През 2005 година ни събра, направихме заедно проектно проучване", поясни Николай Вълканов. "Такъв язовир е нужен и на България, и на Турция.

По думите му Турция у готова да плаща тази вода и България да печели всяка година 14 милиона евро от продажбата на вода и 2 милиона от електроенергия.

"Мислил съм за това дали ще стане скандал с този хонорар, но трябваше под масата да му ги платя, ли?", риторично запита Вълканов. Като доказателство, че с Ахмед Доган са само приятели и той не се е облагодетелствал по време на Тройната коалиция, Вълканов подчерта, че тогава не е получил нито един проект, нито една концесия, въпреки че е кандидатствал за такива.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 comment

    3 0 Отговор
    Напротив, държавата като такава е длъжна да се съобразява със сигурността и благоденствието на гражданите си, а не с някакви скапани фирми, колкото и големи да са те. Фирмите от своя страна са длъжни да спазват нормите на закона в рамките на държавата. Господинът пребогат може да говори тези глупости, ама не публично, че е смешен. Държавата трябвало да се съобразява с него ... да бе да. Да си развива бизнеса, за полаща данъците си добросъвестно и да заплаща достойно труда на хората, които му аргатуват, а не да ръска мозък насам-натам.
  • 2 БКП

    1 0 Отговор
    И вашето време ще дойде другарю....., няма нищо вечно на този свят.
  • 3 съмишленик

    2 0 Отговор
    Напълно съм съгласен... Бивш вице на "Мултигруп"... изпраха, завъртяха и умножиха откраднатите пари, когато бяха до "властимеющите" тогава, и сега се опитват да се правят на принципни, отговорни, че и акъл почват да дават... Малко стреляха и рекетираха хората, изнудваха и ги биха... сега - всичките "борчета" станали "бели якички" и новоизпечени бизнесмени...рафинирани ... Ай с...р бе, и турчина, и останалата пасмина... ИМА ЛИ ДЪРЖАВА ИЗОБЩО? Такава няма според мен, тя отдавна е абдикирала от всичко !!! Довчерашните мутри ще ми стават бизнесмени и политици ! Такава АБСУРДЛАНДИЯ няма никъде по света ! Всичко, което става в тази територия, заградена с граници - резерват и бивш ГУЛАГ, става ЕДИНСТВЕНО И САМО ТУК! Написаното тук от мен не е случайно !!! Да вървят да си разиграват коня някъде другаде! Защо не се пробват, а? Така е ... мутри, проститутки, обратни и друговерци ще ни управляват!!! Те не са виновни, нито луди... лудите и смешните сме ние, че им позволяваме!!!
  • 4 същият съмишленик

    0 0 Отговор
    Само като видиш какъв е сложен за "Аз, репортерът", и ти става ясно къде си...

    Такова продажно, завистливо и злобно ПЛЕМЕ, трудно ще се намери!!!
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.