17 Февруари, 2019 08:02 3 332 2

Amazon се отказа от Ню Йорк

  • амазон-
  • ню йорк-
  • amazon

Местните власти от Голямата ябълка пречили на плановете на компанията

Amazon се отказа от Ню Йорк - 1
Снимка: БГНЕС

Amazon, най-големият онлайн търговец в света, заяви в четвъртък, че се отказва от плановете си да построи централа в Ню Йорк, разкри в. „Уолстрийт джърнъл“.

През ноември 2018 г. компанията обяви, че ще планира да изгради нови централи в два града. Те трябваше да бъдат построени в района на Ню Йорк в Лонг Айлънд Сити и градската зона на Кристал Сити в окръг Арлингтън в Северна Вирджиния.

Тогава Amazon обеща, че във всяка от двете централи ще работят повече от 25 хил. служители, а инвестициите в тях ще бъдат 5 млрд. долара.

Изграждането на сградите в Ню Йорк предвиждаше държавни и градски безвъзмездни помощи на стойност около 3 млрд. долара. Това предизвика недоволство сред местните законодатели, които се противопоставиха на субсидирането на една от най-скъпите компании в света.

След много размисъл, решихме да се откажем от плана за изграждане на щаб в Лонг Айлънд Сити (Куинс), се казва в прессъобщението на Amazon. За Amazon този ангажимент изисква положителни, сплотени отношения с държавните и регионалните власти, които ще подкрепят компанията в дългосрочен план.

"Въпреки факта, че според проучване на 70% от нюйоркчаните подкрепят нашите планове и инвестиции, редица държавни и местни политици дадоха да се разбере, че те се противопоставят на нашето присъствие и няма да работят с нас, за да установят вида на връзката, която се изисква за насърчаване проект ", отбелязват от компанията.

Amazon не възнамерява да възобнови процеса на търсене на нов град.

Сега централата на Amazon се намира в Сиатъл, където онлайн търговецът е най-големият работодател. Неговият персонал е 45 хил. души.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Morgoth

    9 5 Отговор
    Няма страшно в Мексико ще ги приемат ;)
  • 2 1944

    13 1 Отговор
    и янките искат като комунистите, държавата да им плаща за бизнеса.