Last news in Fakti

10 Април, 2012 17:10 1 934 0

Кой е с най-високата заплата в Испания?

  • заплата-
  • испания-
  • iberia
Кой е с  най-високата заплата в Испания? - 1
Антонио Васкес - президент на Iberia

Най-високото месечно възнаграждение в Испания в момента е 76 750 EUR. Получава го президентът на националния авиопревозвач на Испания – Iberia. Веднага след него се нарежда генералния директор на компанията със заплата от 72 500 EUR на месец.

За сравнение техни колеги, които работят в други големи испански фирми получават няколко пъти по-ниски заплати. Президентът на банка Bankia е с месечно възнаграждение от 11 600 EUR, а шефът на телекомуникационната компания на Испания – Telefonica работи на месец за 14 000 EUR.

Заплатата на борда на директорите на Iberia превишава доходите на цялото испанско кралско семейство. За 2011 г. кралят Хуан Карлос е получил чисто възнаграждение в размер на 140 000 EUR, което на месец прави по 11 666 EUR. А наследникът принц Филип е с годишна заплата 70 000 EUR (5833 EUR на месец).

Заплатите на висшия управленски екип на Iberia са високи не само на фона на икономическата криза в Испания, но и на продължаващия с месеци конфликт между ръководството на авиокомпанията и служителите. Той възникна в резултат на решение да бъде създаден нов нискотарифен превозвач Iberia Express, което ще доведе до съкращаване на персонала.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА