7 Март, 2019 20:47 2 039 5

ЕЦБ с лоши прогнози за европейската икономика

  • ецб-
  • драги-
  • европа-
  • икономика-
  • прогноза

Причината са слабите резултати в производствения сектор

ЕЦБ с лоши прогнози за европейската икономика - 1
Снимка: Shutterstock

Европейската централна банка (ЕЦБ) понижи прогнозата си за икономически ръст на еврозоната за 2019 г. от 1.7% на 1.1%. „В сравнение с макроикономическите прогнози на ЕЦБ от началото на декември 2018 г., перспективите за реален ръст на БВП са съществено променени за 2019 г. и незначително за 2020 г.”, каза управителят на ЕЦБ Марио Драги. За 2020 г. прогнозата за ръст е понижена от 1.7% на 1.6%. Непроменена остава прогнозата за 2021 г. – 1.5%.

Слабите резултатите в производствения сектор водят до забавяне в динамиката на търсенето, което се отразява негативно на някои отрасли. „Този процес ще продължи по-дълго време, а това означава, че перспективите за ръст на икономиката в краткосрочен план ще са по-слаби, отколкото се прогнозираше”, допълни Драги.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Един

    14 0 Отговор
    Интересно , у нас проправителствените клакьори прогнозират растеж близо 4% ?!?!
  • 2 Хмммм

    7 0 Отговор
    Този ръст е близо до спад. Може да е статистическа грешка...
  • 3 Тошко

    15 1 Отговор
    Къде са сега гъзолизците да ни обясняват че санкциите срещу Русия били добри за Европа! Сергей Лавров миналата година когато санкциите бяха отново подновени обяви че Европа се прострелва сама в крака под натиска на САЩ! Който е тръгнал срещу Русия с оръжие бял ден не е видял! В продължение на близо 25 години централна Индустриална и богата Европа трупаше огромни печалби в търговията си с богатата необятна на природни ресурси Руска федерация! Наложените просташки санкции бяха ударени от руските контрасанкции и Резултатът е налице! Европа търпи огромни мащаби загуби в селското стопанство в автомобилостроенето и във всички сектори на икономиката в които търгуваше с Русия!
  • 4 Друг един

    7 1 Отговор
    А сега се сетете кой има полза от слаба икономика в Европа!
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.