Last news in Fakti

18 Март, 2019 12:11 20 174 31

Чака ни зрелищен фалит на ТЕЦ-а*

  • тец-
  • фалит

И отново виновно ще е международното положение, а не тези дето са си заврели главата ...

Чака ни зрелищен фалит на ТЕЦ-а* - 1

Добре дошли в бъдещето. ТЕЦ на въглища стават все по-неконкурентни на пазара, а държавата продължава да не прави нищо по отношение на преквалификация на служителите им.

Това коментира във „Фейсбук“ съпредседателят на партията „Зелените“ Владислав Панев.

Енергетиката е със заряд на атомна бомба и ще избухне в лицата ни, защото властта мисли от ден за ден, като чергарите, а не стратегически и дългосрочно.

Трупат се дългове, стотици милиони отиват за субсидии на държавен ТЕЦ, в същото време Доган усвоява студен резерв, а Ковачки си осигурява високи изкупни цени, за това че трови наред.

Фалитите ще са зрелищни. За съжаление. И отново виновно ще е международното положение, а не тези дето са си заврели главата... да речем в пясъка.

*Заглавието е на ФАКТИ


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Грую

    115 17 Отговор
    Фалира само държавния ТЕЦ, а иначе американските ТЕЦ-ове са си наред. То не е тайна, че там където са се намесили държавни регулации се забъркват безподобни каши, в следствие на което някои забогатяват незаслужено, а пък други, но пак по същите причини, фалират също незаслужено!

    Коментиран от #4

  • 2 Кирик

    100 32 Отговор
    Тецовете на въглища са като парните локомотиви,изживяна и отминала технология

    Коментиран от #3

  • 3 Именно

    55 13 Отговор

    До коментар #2 от "Кирик":

    За съжаление и все още един от най-евтините ресурси за добив на ел.енергия ... поне би бил ако не се спекулира, но точно спекулациите ще станат по-трудни с навлизането на повече алтернативи.
    Та преди да почнат да затварят 1-во ще си признаят че себестойността им е по-ниска отколкото сега разправят, и съответно ще свалят цените.

    Коментиран от #8

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 един от вас

    79 7 Отговор
    Зелените имат сериозен бизнес -да източват еврофондове с мътене на костинурски яйца и броене на жабите.А ние останалите какво да правим?!?
  • 6 Дреме ми

    3 9 Отговор
    Ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха
  • 7 ТРОПЧО

    48 7 Отговор
    И ТВА ША СТАНЕ САМО ВРЕМЕ ТРЯБВА С ТОЗ ЕВРОПАРЛАМЕНТ ДО ТУКА Я ДОКАРАХМЕ ЗА ТОВА ЩЕ ИМА ЛУДИ ДА СТРЕЛЯТ ПО ХОРАТА АМА ТРЯБВА ПО ЕВРОПАРЛАМЕНТА ДА СЕ СТРЕЛЯ НЕ ПО НЕВИННИ ХОРА ТОИ НАРОДА СЕ ПОБЪРКА НАСЯКАДЕ ПИСНА ИМ ОТ МЪРШИ НАДУТИ ПИЯНКИ И ОЛИГОФРЕНИ САМО ГЕИОВЕ И НЕНОРМАЛНЕ СТАВАТ УПРАВНИЦИ НАСЯКАДЕ КАДЕТО И ДА ПОГЛЕДНЕШ САМО СТАЧКИ ПРОТЕСТИ И ТЕ СИ ПРАВЯТ КО СИ ИСКАТ АМА ДО КОГА
  • 8 Инж Химик

    19 7 Отговор

    До коментар #3 от "Именно":

    Природен или петролен газ и/или газификация на въглищата. В комбинация със слънчеви колектори за газификацията - екстра!
  • 9 Чичо

    7 11 Отговор
    Брадска Русия ще помогне!
  • 10 Запознат

    38 7 Отговор
    В същото време от държавния ТЕЦ се източват милиони левове през държавния футболен клуб Берое Стара Загора. Фалитът ще бъде сладка почивка за тази кюмюрена дупка.

    Коментиран от #13

  • 11 Стоянова

    29 9 Отговор
    Големи глупости пишете помислих те ли за хората който работят там че централна България ще умре от глад

    Коментиран от #12

  • 12 ДТиБ ВГЗъ

    36 2 Отговор

    До коментар #11 от "Стоянова":

    Ко-не... Кой очаквате да помисли, г-жо Стоянова? Те Центална Северна и Северозападна вече не съществуват. Само държавните служители, пенсионерите и манго с немските детски движат тези региони. Държава ТАМ няма. И не се притеснявайте - с мизерията се свиква...
  • 13 МИ ТО И ВЕРЕЯ СА ИЗДЪРЖА ОТ

    11 5 Отговор

    До коментар #10 от "Запознат":

    АСФАЛТА НА ПЪТ СТРОЙ ИНЖ. И КЛОНОВЕТЕ МУ....
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Пак този

    19 6 Отговор
    Абе изчакайте до 2020, че Турция тогава ще отвори новата АЕЦ.

    Коментиран от #16

  • 16 злобар

    16 5 Отговор

    До коментар #15 от "Пак този":

    Е и като отвори кво ? Бат Бойко е велик, кат нищо може да се кандидатира и за султан на Турция , а за везир може да си вземе Роско Плевнята.

    Коментиран от #18

  • 17 448

    11 4 Отговор
    От години повече от 30 там всеки краде и надписва колкото може,какво да им прекфлифицирам да не са ми баджанаци да се оправят като всички нас. Лешпери.Затваряй кюмбетата. Да живее АЕЦ.
  • 18 ganio

    9 1 Отговор

    До коментар #16 от "злобар":

    Той по-скоро може да стане Валиде султан, а Роско може да cтане Хасеки султан.
  • 19 gnida

    10 0 Отговор

    До коментар #14 от "Valtet":

    Да ти имам правописа ...... Относно тецовете , а именно държавния , ясно е , че никой не му пука за хората работещи там и евтината електроенергия , която произвеждат .... Плаща се за квоти за парникови газове ..... А какво се получава насрещ в най-бедната страна от ЕС - НИЩО !
  • 20 СмотанРа

    2 1 Отговор
    Спомням си един приятел работеше там еми той ако не фалира скоро ще се разпадне.
  • 21 Жечко

    6 1 Отговор
    Много интересна статия що забравяме и държавната субсидия към 3 те частни ТЕЦа АЕС, Контур Глобал и Теца на Ковачки?
    И ай пак държавния ТЕЦ ще го отнесе!
    Тия лафове ги чуваме вече над 10 години, май са 15 години как щяли да фалират, ама ейго на не фалират че и работят че и произвеждат!

    А ОЩЕ ПО-ЗЛЕ РУДНИЦИТЕ ДОБИВАТ ВЪГЛИЩА И УНИЩОЖАВАТ БЪЛГАРСКАТА ПРИРОДА, И НЯКОЛКО СЕЛА ЩЕ БЯДЪТ УНИЩОЖЕНИ!
  • 22 Иво

    8 1 Отговор
    доган бей прибра тази зима 40 млн лева от студения резерв,дори без да работи теца във Варна,който го купи за 3 хил лв,а ДАНС и спец съда си мълчат и ни занимават с Иванчеваза за некви си 50 хил евро,а простия българин пак ще си гласува на есен по инерция.
  • 23 гост

    2 0 Отговор
    Да направят няколко АЕЦ , да намалят тока за да няма смисъл да се топлят хората на твърдо гориво и готово.Да затворят теецовете и да ги засипят със земя от строежите а не да затрупват баластиерите и да няма къде да се ходи за риба.
  • 24 Deathless91

    8 0 Отговор
    Стига сте писали глупости, нямате си представа от електротехника ама всичките искате да затваряте ТЕЦ-овете и да се произвежда от възобновяеми източници ама няма как да стане! Истината е, че многото ТЕЦ-ове, били те малки или големи държат системата стабилна. Разбира се, че и АЕЦ-а е фактор, но не може да се разчита само на него. Зимата като е студено всичко, което може да работи се пуска и пак не стига електроенергия. Има по умни хора от вас, които са преценили, че ТЕЦ-овете няма да бъдат затворени, а модернизирани!
  • 25 П..п

    0 1 Отговор

    До коментар #14 от "Valtet":

    Първо се научи да пишеш и после изказвай мнение,НЕГРАМОТНИКО!!!
  • 26 име

    0 2 Отговор
    кой пазар , бе панев? изкривения от ес или от китай и сащ? със тия еко глоби за какъв пазар говориш? типична соросоидна статия. взе си 33 долара , нали?
  • 27 Шаро

    2 1 Отговор
    Хора ако затворят рудниците и тецовете цялата държава ще го усети и ще загине но никой не го интересува.
  • 28 Шаро

    4 0 Отговор
    Ако си мислите че само с АЕЦ ще я забръснем жестоко се лъжете.
  • 29 Диан

    2 1 Отговор
    Фалира му мозъка на този зеления. Като е толкова зелен що бе каже от къде ще му идва тока като спре ТЕЦ 2.
    Всичкк вие зелени няма нищо зелено във вас само се чудите как да мътите водата на на и без друго намиращата се в трудно положение Българска енергетика, с нищо не сте допринесли да развитието на страната поне не пречете ЗЕЛЕНИТЕ платени мишки

    Коментиран от #30

  • 30 Гост

    2 0 Отговор

    До коментар #29 от "Диан":

    Така е този ТЕЦ никога на е излизал на печалба, първо трябва да се плаща реалната цена на тока от тази централа, пък тогава да се види, ще се налага ли от някъде да идва този ток, защото едни се греят на ток, но всички плащаме загубите от мариците. А те вече надхвърлят 300 милиона
  • 31 Гост 2

    1 0 Отговор
    Ако бяха вдигнали цената на електроенергията от държавната ТЕЦ вместо държавата да им плаща емисиите, електроцентралата нямаше да е задлъжняла и пред фалит. Да не говорим, че цените на квотите за емисии са спекулативно многократно завишени. Европейската комисия можеше да се намеси, като пусне допълнително квоти и така намали цените им, но не го направи.