Last news in Fakti

4 Април, 2019 23:29 1 236 6

370 хил. фирми декларираха печалбите си в НАП

  • нап-
  • фирми

Срокът за подаване на годишния отчет за дейността пред НСИ изтича на 5 април

370 хил. фирми декларираха печалбите си в НАП - 1

370 хил. фирми подадоха годишните си данъчни декларации за облагане с корпоративни данъци до изтичането на крайния срок на 1 април. Приблизително 12 000 от тях са го направили без посочване на входящия номер на годишния отчет за дейността (ГОД) заради временно забавяне поради технически причини в системата на Националния статистически институт. Компаниите, които не са успели да подадат ГОД, трябва да го направят до полунощ на 5.04.2019 в информационната система „Бизнес статистика“ на НСИ. Данните ще бъдат служебно предадени на НАП, без да се налага фирмите да правят нещо допълнително, съобщават от двете ведомства.

Междувременно от приходната агенция ще изпратят информативни писма по електронната поща на всички предприятия, за които липсват данни за входящ номер на годишния отчет за дейността.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ernesto Guevara

    10 5 Отговор
    10 000 гербаджийски фирми печелят,а другите лапат мухи
  • 2 Дедо Вия

    3 2 Отговор
    Който бърза, бърка...
  • 3 Винету

    4 0 Отговор
    Ту-ту
  • 4 В. Горанов

    5 1 Отговор
    Дали ще стигнат парите за апартаменти или да измислим още някой данък
  • 5 Фалименто

    5 1 Отговор
    А фалиралите по вина на ГЕРП, те кво да правят?
  • 6 боко суджука

    1 0 Отговор
    Аз нищо не декларирам и не давам на тая държава. Фирмата я закрих преди 4 години но продължавам да си работя нелегално. Аз цигани няма да храня и апартаменти да купувам на това правителство. Моите деца също искат апартаменти , затова ще спестявам от налози и данъци като не давам повече нищо на тази кочина.