Last news in Fakti

6 Май, 2012 11:58 687 0

Инвестиции за 2 млн. лв. през май ще направи ЧЕЗ

  • чез-
  • инвестиции

Компанията ще вложи 1,2 млн. лева в електроразпределителната мрежа на София


ЧЕЗ Разпределение България ще инвестира над 2 млн. лева в електроразпределителната мрежа на Западна България през месец май. От тях над 1,2 млн. лева са предвидени за развитие, реконструкция и модернизация на мрежата и енергийните съоръжения на компанията в София-град, съобщиха от компанията.

За електроразпределителния район София-област са предназначени 453 хил. лева. Останалата част от инвестициите ще бъде вложена в район Плевен.


Най-големият проект за месеца е реконструкция на кабели средно напрежение в колектор от подстанция „Връбница”. Той е на стойност 458 хил. лева. Сред другите по-значителни по обем инвестиции през май са ремонт на мрежа ниско напрежение и изнасяне на електромерни табла в столичните райони „Кремиковци” и „Витоша”, на стойност съответно 170 хил. лева и 130 хил. лева, както и реконструкция на трафопостове в районите „Възраждане” и „Надежда” - общо за 110 хил. лева.

“Всеки един обект, който реализираме, е в името на това нашите клиенти да получават максимално сигурна и качествена услуга. Тази цел ЧЕЗ следва вече седма година в България и ще продължи да го прави и в бъдеще. За съжаление, обемът на одобрените ни инвестиции е недостатъчен за реализацията на всички належащи проекти”, каза Петър Докладал, регионален мениджър на ЧЕЗ за България. 

За настоящата ценова година на компанията от регулатора са утвърдени 111 млн. лева инвестиции, а за предходните три – по 71 млн. лева средногодишно. За да постигне европейските стандарти в електрозахранването и да разреши в оптимални срокове казусите с изкупуването на енергийни съоръжения и присъединяването на производители, използващи ВЕИ, компанията се нуждае от утвърдени инвестиции в размер на 151 млн. лева годишно.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА