Last news in Fakti

28 Юни, 2019 23:06 2 158 4

Отпуснаха над 4,5 млн. лева за дребните земеделци

  • земеделие-
  • помощи-
  • фермери

Финансовата подкрепа за дребни земеделски стопани се формира всяка година за всеки отделен бенефициент в зависимост от заявените схеми

Над 4,5 млн. лева получиха дребните земеделски стопани за Кампания 2018, съобщават от Държавен Фонд "Земеделие".

Средствата в размер на 4 512 536 лева са били преведени на общо 4 176 кандидати по схемата, които са подали заявления за целта.

Право на подпомагане имат бенефициентите, които са подали заявления по Схемата за единно плащане на площ и отговарят на минималните изисквания за получаване на директни плащания. До 2020 г. те трябва да поддържат най-малко толкова допустими площи, колкото са декларирали в заявлението си за Кампания 2015 г. За целта са длъжни да потвърждават участието по схемата всяка година през петгодишния период на нейното действие, като подават общо заявление за директни плащания, посочват от ДФЗ.

Финансовата подкрепа за дребни земеделски стопани се формира всяка година за всеки отделен бенефициент в зависимост от заявените схеми. Тя не може да надвишава 1 250 евро, а плащанията в размер до 500 евро се закръглят на 500 евро.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ernesto Guevara

    11 0 Отговор
    По 1000лв...уха....направо ше цъфнат

    Коментиран от #3, #4

  • 2 F16

    9 0 Отговор
    Иначе над Два Милиарда за стари самолети... и изтеглен дълг...
  • 3 Шукри от Стлипиново

    7 1 Отговор

    До коментар #1 от "Ernesto Guevara":

    1000 ама на мен и толкова никой не ми е дал, а бъхтам на полето в Англия.Понеже тукашните милиардери Зърнари работят само жито,слънчоглед и царевица,понеже е на 100% механизирано , и с трима тракториста работят 5000 декара, с техника взета пак от субсидии,с халета построени по програми ,само джиповете дето са купени от тях .
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.