Last news in Fakti

8 Юли, 2019 08:41 6 616 83

Пълнят хотелите по морето с оферти в последния момент

  • хотели-
  • море-
  • плаж-
  • оферти

Свалят цените с до 30% заради слабия сезон

Пълнят хотелите по морето с оферти в последния момент - 1

Отстъпки до 30 на сто с оферти в последната минути предлагат почти всички черноморски хотели за почивки през лятото, пише в. „Монитор“. Липсата на достатъчно ранни резервации, отлива на туристи от Русия и Германия, активизирането на преките ни конкуренти като Турция, Гърция и Египет, са причина повечето места за настаняване да останат с много празни стаи дори и през силния летен сезон.

След три успешни години за родния туризъм, настоящата е кризисна, отчитат от Варненската туристическа камара. Към този момент обаче e рано да се прогнозира колко ще бъде спадът в края на сезона. Най-сериозен е спадът от Германия. Големите оператори сочат, че при някои спадът е 15%, при други над 20%, което означава около 100 000 немски туристи по-малко този сезон.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БЕЙБИ КРЕНВИРШ

    129 4 Отговор
    Пълним багажника на промоция в последния момент и отива на чисто море в Гърция!

    Коментиран от #66

  • 2 Мислещ

    153 8 Отговор
    Браво, всяка година такъв спад да има докато не фалира и последната мутра.

    Коментиран от #15, #39

  • 3 Eleonora

    99 5 Отговор
    Веднъж "изгонени" и с last- Minute оферти надали ще ги убедят да се върнат на бг Черноморие. И Гърция, и Турция, и Испания и пр. предлагат също такива......не само ние....

    Коментиран от #4

  • 4 Петрова

    18 87 Отговор

    До коментар #3 от "Eleonora":

    А имаш ли денги за Испания и Турция че там с газовите котлони и хладилната чанта не дават а и разтоянието не знам да ли ще ти стъпи на цена.

    Коментиран от #11, #13, #17, #51, #53, #55

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 лнкл;мл

    67 1 Отговор
    Да ми правят вятър по на ниско.Да се научат да плащат на работниците,да променят манталитета си,и тогава да чакат клиенти.До тогава-на гарата в Мездра.
  • 7 Краси

    70 4 Отговор
    Браво на тях... Ама нъц... Повечето хора, като мен си планират почивката с месеци назад и при условие, че за 50 Евро взимам за десет дни студио на 100 метра от спокоен и тих плаж за четирима човека шма фанат тука за дедовия с ниските си цени, мръсните плажове и море и некачествената храна...

    Коментиран от #59

  • 8 Социумът

    35 3 Отговор
    Хайнц тръгва от Германия с баба Гертруд на ласт минет...
  • 9 Холис

    22 12 Отговор
    Плажовете в Гърция са пусти защото никой нормален не ходи Юли и Август месец на 50° Целзий освен бг. ентосясти които искат да минат тънко с парите за почивка! Защо говорите само Гърция и Турция има излаз на Средиземно море, обаче Кавала е по близо а и парите за бензин обърнати в храна, са си още 3 дни почивка.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Eleonora

    28 1 Отговор

    До коментар #4 от "Петрова":

    Обърни внимание в статията за кои туристи става въпрос!!!!! За себе си няма да ти обяснявам, ще ти спестя туристическите си предпочитания.....! Но не съди само от собственото си местоположение и предпочитания....
  • 12 Градо

    11 6 Отговор

    До коментар #10 от "Селу":

    От как ви нема на ченру море е по чисто!

    Коментиран от #28

  • 13 Трябва да си луд

    16 1 Отговор

    До коментар #4 от "Петрова":

    За да тръгнеш за Испания или Турция с газов котлон хахахаха
  • 14 Черно море няма накъде

    51 5 Отговор
    Като видях репортажа по телевизията с фекалните води, изливащи се пред очите на плажуващите в Свети Константин и Елена и си казах, добре, че не почивам на нашето черноморие. А, най-интересна беше инспекторката, която обясняваше, че водата била заблатена, тъй като била чиста, хахахаха. Това било нормален процес.

    Коментиран от #21

  • 15 s7un7

    26 4 Отговор

    До коментар #2 от "Мислещ":

    Трудно ще стане, все още има много глупаци които ходят на нашето море

    Коментиран от #64

  • 16 Миризлив пор

    30 0 Отговор
    Не искам да оплювам родното НО някой да си направи труда да съпостави офертите за нашенци и тези за Немски и Английски туроператори от миналата есен за сезон 2019 и може да ви светне защо на алкохолиците толкова много им харесва ол-инклузива а нашенеца си мисли че е лукс само със закуска. Кога започнат да дават "английски оферти" може да се понапълни.
  • 17 Госあ

    29 2 Отговор

    До коментар #4 от "Петрова":

    Хората обясняват нещо, ама пак за хладилната чанта се пише. Що бе, к'во и е на хладилната чанта ? Сандвича и бирата да са студени. Ще ти кажа, че на много места не обикалят по плажа да ти продават царевица да рупаш и "капанчетата" с второкачествена храна не са на всяка крачка по плажа.

    Коментиран от #20

  • 18 Оптимисти

    40 2 Отговор
    Нашите ганьовци "млад меринджей" бяха добре три години заради отлива на туристи от турция и други арабски страни заради несигурността там. Сега като се върна Турция в бизнеса и на Ангелкова голия задник лъсна. Само преди два месеца тръбеше че се очаква ръст на туристи това лято.
  • 19 ДОКО

    26 3 Отговор
    СЕЛЯНДУРИ САМО ГРОЗЕН ФАЛИТ МОЕ ВИ СПАСИ..СМЕЛО ПЪТУВАЙТЕ КЪМ БАНКЯ..ТАМ Е ИСТИНАТА ..
  • 20 Eleonora

    3 6 Отговор

    До коментар #17 от "Госあ":

    Явно за много туристи този вид туризъм с хладилна чанта и газов котлон е много "in", та затова не биха могли да си представят нещо по- различно.....

    Коментиран от #30

  • 21 Плажуващ

    15 1 Отговор

    До коментар #14 от "Черно море няма накъде":

    Ти пък даде за сравнение един от най- чистите курорти по нашето черноморие. За единичен случай не може да се коментира цялото състояние на плажната ивица там. На юг нещата стават по- зле, но там контрола го няма никакъв.

    Коментиран от #34, #44

  • 22 СЕКИРАТА

    14 48 Отговор
    И 3 лв. да направят шезлонг и чафър и 10 лв. стаята на Черноморието отново ще ходите в Гърция защото сте си такива фалшиви, по природа, мислите се за голяма работа като ходите в чужбина звучи престижно а всъщност сте едни балкански въшльовци по душа! Пази Боже да не спечелите пари, че тогава няма да може да се диша от вас мераклии за първенюта! Няма пари за ченоморието обаче раьправя че му било мръсно и за отношението иначе се свира на пажа в Гърция и прескача до общия WC и набива на крак храна от багажника вакумите!

    Коментиран от #24, #31, #42

  • 23 Още ли искате да събаряте

    9 10 Отговор
    Съветските паметници😂😂😂 аре бутайте ги нали ви е мерак да рушите😂😂😂ама с тех загивате и вие😂😂
  • 24 Глупак😂😂😂

    21 3 Отговор

    До коментар #22 от "СЕКИРАТА":

    Идиот😂😂
  • 25 Мога да ида на беге

    12 2 Отговор
    Морската бетонова жунгла само ако ми се дават 100 пари на ден минимум😂😂😂
  • 26 Ше мина след месец транзит

    27 3 Отговор
    Покраи мутроморието да позяпам киселите физиономии на побеснелите от загубите мутрафони😂😂 аз така лекинко ше си карам опелчето на метанче и мед ше ми капе на душата😂😂😂
  • 27 СЕКИРАТА

    11 32 Отговор
    Хубаво е пе ви няма на Черноморието чужденците са едни осмихнати весели а дойдат българите едни злобни завистливи и само се обръщат по колите и коментират злобно, коментират и чуждите туристи какви били щом са дошли в България на Море.Щом били тук значи били бедни, а той самия напълнил торбите от магазина и закусва лютеница със сирене в стаята за да спести от закуска и на обяд да си поръча още 2 наливни бири със порция цаца! Искате карти като едно време за 20 лв 10 дни на почивка ама няма това е капитализма драги бг. туристи!

    Коментиран от #43, #54, #73

  • 28 Селу

    9 3 Отговор

    До коментар #12 от "Градо":

    Айсектир ба, жендер

    Коментиран от #29

  • 29 Градо

    3 2 Отговор

    До коментар #28 от "Селу":

    Сигурну само вратът и лявата ръка са ти черни комбайнер!
  • 30 Госあ

    10 2 Отговор

    До коментар #20 от "Eleonora":

    Ние като ходихме да караме байкове винаги се носят два газови котлона за рамен и чай 😉. Аз не съм фен на рамена, но момчетата си го обичат и като почиваме под шатрата обичат да си го приготвят и да сърбат 😂 . Освен това, наистина в планината няма "кебапчийници" на всеки метър, та това е единственият начин за топла храна.
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 незнайко

    9 1 Отговор
    И германците обедняха покрай тези мигранти ! Не могат една "свясна" почивка да си позволят !!!
  • 33 Социумът

    2 9 Отговор
    Има една книга "Завладей българите",та там им бяха сложили по един маркуч и газова бутилка отзад и като пърдяха,пълнеха бутилката.Та си мисля от този ол инклузив ,всички като набиват като за последно и рано сутрин всеки като пусне къртицата,та с толкова тор,защо не произвежда България приросен газ,населението ще забогатее,стандарта ще се вдигне.А?Що не го реализираме проекта,ЕС ще финансира.
  • 34 Ного

    30 0 Отговор

    До коментар #21 от "Плажуващ":

    Ох, изказа се! На Конст. И Елена е пълна ЛЕШ! ТИМаджиите го направиха ж.к. и сега целогодишно е о$₽@но. Затвориха Гранда, Делфин и Делфин-марина, събориха Рубин и Бор, но пък всички семейни хотелчета и живущите в затворените комплекси се радват на ПРЕЗАСТРОЯВАНЕ. Сигурно си забелязал разораните и кални улици - от тежката строителна техника са. Като живущ в района ти казвам с ръка на сърцето, че тръбите с фекалиите са на 50 и 100 метра от брега, никой от живущите не се къпе в морето!!! Пълно е с "керамзид" така им викаме на малките раздробени лай#€#ца, които се носят по вълните, често се вижда и някой омазано дете, което ги е стиснало с ръка. Много си далеч от истината за Конст. И Елена. Беше елитно, когато на КППто стояха и ограничаваха достъпа, сега всяка събота и недела добрутровците ходят да си изходят кучетата на плажа или по поляните. ТИМ оставиха подарък на варненци- съсипаха последното зелено място с бетон. Вече имаме МОЛ и Аква хауз комплекси, дори заляха с бетон и вътре в морето и увеличиха територията на Бг. Да се гордее човек с мутро-експанзията!
  • 35 летовник от Скандинавия

    8 2 Отговор
    Този спад от Германия е много лоша работа ,защото тези туристи са с по-добра покупувателна способност от останалите...спада в приходите ще е забавен и продължителен.
    Туристите в Швеция от чужбина се повишават въпреки дъжда.
    НЕ Е ВЪЗМОЖНО ДА НАПЪЛНИШ ХОТЕЛИТЕ С ПО-НИСКА ОФЕРТА СЕГА ,ВСИЧКО Е ВЪПРОС НА ПЛАНИРАНЕ С МЕСЕЦИ, КАК ДА ДОЙДА ОТ ШВЕЦИЯ ДО БЪЛГАРИЯ ,НАЛИ ТРЯБВА ДА РАБОТЯ ,ОТПУСКАТА МИ Е ПЛАНИРАНА ОТ МАРТ МЕСЕЦ ОЩЕ.
    Може да дойде някой безработен, а от него колкото полза,два пъти повече загуба.
    "Ласт минътс "е за пенсионери, ама ние не ги харесваме, че са дърти, и не дават бакшиш.

    Коментиран от #83

  • 36 ОЧЕВИДЕЦ

    2 1 Отговор
    Да направят и морето , както Хисаря и Велинград по НОИ,
    НА ПОЧИВКА ЗА 8 ЛЕВА НА ДЕН , ХОТЕЛ,ЗАКУСКА ,ОБЯД,ВЕЧЕРЯ И ПРОЦЕДУРИ, ТОВА ВЕЧЕ СИ Е НАТОВАРВАНЕ НА КУРОРТИТЕ, ДОРИ ИМ ОСТАВАТ ПАРИ ЗА КРЪЧМАТА ВЕЧЕРТА, ИЛИ НОЩА...
  • 37 683

    14 2 Отговор
    Водата страшно мизерна при нас. Ако не те хване стомашен вирус все едно не си бил на море в БЪлгария.Каквито и оферти да пускат всичко свърши....
  • 38 ЗавихрянеПоМагистрала

    4 2 Отговор
    Построихме много бързи магистрали и хората предпочитат да си карат по тях вместо да ходят на почивка ... може би са вдигнали прекалено голяма скорост и са се завъртяли няколко пъти по магистралите и отпуската им минава в това ново пристрастяване )
  • 39 гост

    19 0 Отговор

    До коментар #2 от "Мислещ":

    С крадени пари е така, няма цел, има само пране. Кой хотелиер е ходил на специализация в чужбина, а рестораньор? Нали трябва от някъде да се учи занаята. У нас може само тарикатлък и доене да научат. Колко са хотелите, които не отговарят на санитарните изисквания? Защото миризната на мухъл и люспестата се мазилка не са част от стандартното обзавеждане на хотелите. Колко хотели почистват стаите ежедневно? Защо цените се удвояват за последните 4г. при непроменени условия, 2015г. - 70лв, 2019г. 140лв?
  • 40 Тодор Колев

    3 1 Отговор
    На Черно море, много е добре...
  • 41 Йозеф

    18 1 Отговор
    Сега като се замисля и без пари да е...на лайноморието фекалалните води се изливат до плажа, не можеш да си хванеш октопод, никъде не продават жив лаврак и ципура, кръчмите са мизерни, персонала смотан, плажовете малки и мръсни... идеята за почивка е не да пестиш, а да се чувстваш добре.
    Не мъкнем скара в Гърция, в двора на вилите, които наемам винаги има барбекю. Има спокойствие, чистота, никой не ти иска пари за плаж, шезлонг, чадър, не те газят с джипове на плажа, мога да си хващам зарган, октопод, да купувам бива риба и да ми е готино.

    Коментиран от #71

  • 42 libengazi

    20 1 Отговор

    До коментар #22 от "СЕКИРАТА":

    Точно, защото мисленето на всички пишман БГ хотелиери е като твоето докарахте туризма и природата до това дередже. Не може да направиш нещо(основно леене на бетон) с партийни куфарчета, субсидии от не знам си къде или да переш пари и този бизнес модел да работи. Съсипахте природата, а голяма част от хората като мен ходят на море, не защото искат да слушат чалга, музика от барове до 2-3 през нощта и да гледат лазери в небето, а именно заради МОРЕТО като природна даденост.
    Скапаните парвенюта ходят в БГ, а нормалните хора ще ходят в Гърция, Турция, Испания... и с Бай Ганьовската ти кратуна НИКОГА няма да проумееш защо ;)
  • 43 Ром ама кубински

    13 0 Отговор

    До коментар #27 от "СЕКИРАТА":

    Алоо.,голямата секира тази година ще много малка.Ще се задавиш от злоба.Удари една ракия да успокоиш топката.
  • 44 Хотелиер Патриот

    8 1 Отговор

    До коментар #21 от "Плажуващ":

    Я ела да видиш мойо хотел, дека съм заустил на триста метра навътре у морето...па требе да сте ми благодарни,че като не моем си продам кюфтаците една седмица, на втората ги превърнем на карнаци,па на третата -аре у морето да раним рибите., щото барем они не са като туристо-лапат наред -кюфтаци,карнаци и ла...наци ,лапат и чакат за още.Па кой сака-да оди у гръцко,турско ,ако сака и у албанско..като нема туристи,я че си раним рибите.
  • 45 Highspirited

    11 2 Отговор
    България, въобще не може да се конкурира с Гърция и Турция. Нашето черноморие е малко, туризма не е развит в пълна степен, липсват много предложения който съседните страни предлагат в изобилие и на сравнително достъпни цени. Ще дам един пример, вила на брга на морето в Бг такива предложения, ако има са на свръх високи цени и много малко хора могат да си го позволят, докато в Гърция, има много предложение за вили с морски изглед на цени от 50 Е.

    Коментиран от #46

  • 46 букова глава

    5 1 Отговор

    До коментар #45 от "Highspirited":

    Не съм съгласен,че е по лошо. Лакомията е един от седемте смъртни грехове или бяха седемте божи заповеди,не съм сигурен,но едно е сигурно, че ще духат супата!
  • 47 Ами така е

    16 0 Отговор
    Преди 2 дни се върнах от о. Крит, цената на плажа за 2 шезлонга + чадър е...…… 5 евро! Цената на същата услуга на плажа в Несебър е ………. 30 (тридесет) лева! Затова и за много други неща като чисти плажове, кристална вода (без доматени люспи) и т.н., БГ управниците и хотелиерите да не се чудят защо опашката от коли към Гърция не спира!!!

    Коментиран от #48

  • 48 Ганьо Балкански

    9 0 Отговор

    До коментар #47 от "Ами така е":

    Скъпо ,бате,скъпо...аз пък на Йонийско море-чадър и шезлонг-безплатен-фрапето-2 евра,една прасина-кутийка-1,1 евро, стъклото-1,6...престой под чадъра -неограничен-аз като се пласирам от първите-две бири и съм си на шезлонга до обяд...мерида сардела ,със сигурност над 0,2кг-1,8еврака... на два пъти днеска момето ,сервитьорката де,ма буди да се преместим със шезлонга,че да не изгорим , че тука краставиците и киселото млеко скъпи,та скъпи..
  • 49 агент08

    3 2 Отговор
    Тъпите управници нали искаха повече Нато в Черно море, да ги пази. На ви са Нато, защо са ви туристи!
  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Todor

    3 0 Отговор

    До коментар #4 от "Петрова":

    Турция е на 200км морето 40-50лв е бензина до там
  • 52 filo

    3 4 Отговор
    Какво сте ми заобяснявали ежедневно колко е зле тук и колко е добре в Гърция. Кой където иска да ходи, като ви хресва Гърция, ходете там. Аз хересвам повече нашето море. Бил съм в Гърция и няма да повторя и не заблуждавайте хората, че почивка в Гърция е по-евтина, отколкото в България, при положение, че там стандарта е съвсем различен и цената на живота е много по-висока.
  • 53 някой

    2 1 Отговор

    До коментар #4 от "Петрова":

    трябва да е разточителен откъм граматика....вместо да прави бакалски сметки на други разСтояние!Вероятно сте избирател на герб....
  • 54 браво господине

    4 1 Отговор

    До коментар #27 от "СЕКИРАТА":

    може да търсите отговорност от конската физиономия ангел.кова!В началото на сезона в интервю спомена за малкият брой резервации,но ще имало наваксване .... та от герб търсете истината !При 70 лв шезлонг 30% надолу е евтиния 49 лв :д
  • 55 ГОСТ

    5 0 Отговор

    До коментар #4 от "Петрова":

    Ти май си някакъв много неграмотен.За сведение ще ти кажа ,че сумата от 180 евро можеш да изкараш 6 дни ол инклузив в 4 звезден хотел в Турция и ако се оплачеш от обсужването и храната ще е грехота.А ако искаш си седи при тия селяни тук на слънчака и се разпукай от тъпотия и скъпотия.
  • 56 Шчипърие

    2 0 Отговор
    Поздрав за:Хотелиерчето,Камериерчето,Йоргус ,Петрова и останалите ома...ляци -08.07.2019г/ 16:30-Албания , Саранде,хотел 3* ''Hairy Lemon''-22$-закуска ,паркинг,WI-FI,детски кът,ресторант със такива смешни цени, че хич няма да ги споменавам ..някои Хотелиерчета,пардон-Шмекерчета може да ритнат кофата (имаше на времето една комедия ''Този луд,луд свят'', в началните кадри има една култова сцена-днес БГ туризма май е точно в същата роля-на кофата)
  • 57 Буден

    5 0 Отговор
    Хахахахахахахахахахахахахах хахахахахахаххаа хахахаха хахахахахахахахахахахахха хахахахахахахахахахаха ХА ХА ХА, и мутричките да го духат. Не само че на места е по-евтино да отидеш в Гърция, а и получаваш обслужване каквото в България няма, и няма и да има, щото в Гърция знаят как се прави туристически бизнес.
  • 58 Туриста с хладилната чанта

    7 0 Отговор
    Сега разглеждам офертата на един хотел на Слънчака-3звезди-направо си умрех от смех-149$ с екстра-закуска и басейн,а от отзивите ,не да се смееш,с глас да ревеш -стари и с петна кърпи в банята,недезинфекцирани тоалетни,еднообразна и претоплена храна..на всичко отгоре и сами си пишат отзиви най -безсрамно наглеците-цитирам дословно-''гостите харесаха много големите стаи и препоръчаха поддръжката да се подобри'':''гостите харесаха дружелюбния персонал, удобните легла и дадоха висока оценка на домакинството'' ...чудно ,кои ли са тези гости ,щото ако се прочетат малко по-надолу истинските отзиви, целия персонал би трябвало да се обеси на най-високата тераса ,а собственика-да скочи от покрива.А сега познайте за кой хотел става дума.
  • 59 Купони за мильони до зори

    3 0 Отговор

    До коментар #7 от "Краси":

    Ха сега да надуват чалгиите по цяла вечер .
  • 60 Трезвомислещ

    2 0 Отговор
    Отново мутренски подход (Last minute Deal) да нямаш време да сравниш офертите, да проучиш и да откажеш резервацията. Така ще ти глътнат парите и пак няма да си на почивка отново . Ако някой не знае какво е(Last minute Deal) Теси изтъркани номера вървят само пред българите. Онези на запад отдавна за преминали този"обучителен период" и не са лапни шарани като Българите.
    Колко са убедителни и се опитват да ни убедят в нещо което и мутрите не вярват.
    Рибата се вмирисва от към главата, а тя е ......
  • 61 Испанеца

    3 0 Отговор
    Аз си ходя в Испания вече 2 год и ми излиза малко по-скъпо но там знаеш защо ги даваш,плюс това не плащаш шезлонги чадъри и прочие,има топ развратни жени и е ново място
  • 62 MGewehr

    2 0 Отговор
    "Публикувано във факти.бг: което означава около 100 000 "немски туристи" по-малко този сезон."

    Народа са германци а говорят на НЕМСКИ език. Просто, по просто, най просто, БГжурналист!
  • 63 дявола

    6 1 Отговор
    Вече късно е хората ги няма тук ползвайте си вие хотелите и си правете промоции пийте 2 плащайте си три да има далавера

    Коментиран от #65

  • 64 Гледач

    3 7 Отговор

    До коментар #15 от "s7un7":

    Е каде да ходя в Гърция ли ?ГЪРЦИТЕ СА ИЗБИЛИ ДЕДИТЕ МИ АЗ СЕГА ЩЕ ИМ НОСЯ ПАРИ.АЗ ОБИЧАМ ДЕДЕТЕ СИ
  • 65 Гледач

    2 3 Отговор

    До коментар #63 от "дявола":

    Просто си беден.
  • 66 Гледач

    2 1 Отговор

    До коментар #1 от "БЕЙБИ КРЕНВИРШ":

    Аз не пълна багажника. Аз ходя като бял човек

    Коментиран от #74

  • 67 утопист

    7 0 Отговор
    Бойкот на мутрите. Висаджии, сикаджии, тимаджии и цялата бизнес номенклатура под карантина.
  • 68 Истината боли

    5 5 Отговор
    Не мога да разбера желанието на българина да мрази и отрича всичко родно и да злорадства когато в комшията му гори пожар. Българина мрази комшията от ляво защото той кара по скъпа кола от него, мрази комшията от дясно защото той има по добра работа от него а и е по работлив от него, мрази комшийката от отсрешната панелка защото той тайно е харесва а тя не му пуска затова той е нарича кифла. Мрази всеки по успял от него защото той е мързелив и не е постигнал нищо. Обича винаги да търси вината за неуспеха си в другите но никога не осъзнава собствените си грешки. Бъгарина вместо да реши роблемите си тука в държавата си предпочита да емигрира да стане мияч на коли в Лондон или да бърка вар и кереч в Берлин. и като дойде време да се прибере в България харчи всичките си пари за да купи кола за да се прави на много богат пред комшиите си. После тегли бърз кредит да отиде на почивка в гръцко да направи една снимка за фейса и да после да коментира как всички които ходили на слънчев бряг били балъци. Казвам го от позицията на наблюдател тези които са най бедни са с най големи претенции пишат най ниските оценки в букинг постоянно мрънкат че нещо не е наред и търсят под вола теле а получават толкова за колкото са си платили. Тези които ходят в гърция нняма да дойдат на море в бг поради причините описани по горе. Да проблем има в туризма но на вас не ви прави чест да злорадствате и да се радвате че видители сега цялото черноморие ще умре от глад...

    Коментиран от #75

  • 69 МИТ

    4 0 Отговор
    Мутрите са паразити. Някаква нечовешка етническа група неспособна да създава. Аз не принадлежа към този ваш народ. Готините хора по света са едно. Башибоздука на партията гарантира мизерия и глупост.
  • 70 Ставри

    4 1 Отговор
    Ако, все пак, мина покрай Лайноморието ще се изтропам под някой чадър за 40 лева.
  • 71 Аз пък си прекарвам добре

    2 1 Отговор

    До коментар #41 от "Йозеф":

    Аз почивката не я свързвам като теб с готвене по цял ден. Мен ми кеф десетина дни да се отпусна, да хапвам по ресторанчета и да отпочинем с жената от битовизмите. Готвим си по цяла година. На почивка няма нужда. Иначе ето ти ценоразписа на един хубав ресторант. Не е на плажа, но е близо и готвят много вкусно. Обстановката също е много приятна. Пилешка супа 300 гр – 3. 40 лв
    Леща 300 гр – 3. 40лв
    Таратор 300 гр – 2. 90 лв
    Салата с листни зеленчуци, нар, ябълка, малинов дресинг и краве сирене 280 гр – 5. 10 лв
    Запечен патладжан с пълнеж от домат, печена чушка, магданоз, зряло овче сирене и моцарела 260 гр – 5. 80 лв
    Кюфтета с доматен сос 350 гр – 5. 20 лв
    Попчета 350 гр – 7. 10 лв
    Миди 450 гр – 6. 90 лв
    Стек от свински врат 300 гр – 6. 10 лв
    Пица Маргарита 450 гр – 5. 10 лв
    Шоколадова торта с авокадо и Филаделфия 120 гр – 4. 10 лв

    Коментиран от #79

  • 72 Ние се плюем а по света ни оценяват

    2 1 Отговор
    Централният плаж на Златни пясъци е попаднал в класация за едно от 20-те най-добри места за парти в света. Редом до испански и тайландски парти плажове, първата платформа в света за оценка на курорти beach-inspector.com препоръчва известни заведения в Златни пясъци, подходящи за незабравими летни дни.

    Плажът получава ниски оценки за възможностите за упражняване на водни спортове, но все пак се препоръчва гмуркането. Освен това е ниска оценката за толерантност към представители на ЛГБТ общността, както и за притежателите на кучета.

    Още един български плаж е отличен, но в друга категория – „традиционна почивка“. Това е плажът „Венид бийч“ в Свети Влас. Според „плажните инспектори“ плажът е малък, но има достатъчно място за почивка, разнообразни заведения и училище по сърфинг. Висока оценка получаваме и за романтичната атмосфера и чистите пясък и вода.

    „Плажните инспектори“ са проучвали 1595 плажа в продължение на 3 г. Оценяващите остават поне по 2 дни на определен плаж, правят снимки и видео и проучват мнението на посетителите на място. Категориите са 5 – освен за парти и за почивка, „Ах плажове“ със спираща дъха гледка, водни спортове и специална награда за малки, но живописни плажове.
  • 73 до секирата

    1 1 Отговор

    До коментар #27 от "СЕКИРАТА":

    Секира,като ти гледам коментара и ми става ясно,че си един от неграмотните "бизнесмени"на България!Как искаш някой да ти повярва,когато в поста ти има само 2(два) знака"!" и две точки?Ти, първо не можеш да си събереш мислите и второ,не можеш да ги напишеш правилно!Е,как някой да ти повярва,че си "хотелиер","бизнесмен" и т.н.?И как ще ме привлечеш и с какво,за да дойда да си дам парите на теб,неграмотния?Че ти имаш ли някаква визия за почивката на хора(остави ме мен),които да си тръгнат от теб и да си запазят места отново за следващата година отново при теб?Това не е като"ден година храни",а инвестиция,ако знаеш какво значи
  • 74 тогава

    1 0 Отговор

    До коментар #66 от "Гледач":

    какво правиш тук?Белите хора са на почивка по разни острови и яхти,а ти си забил нос в клавиатурата и ме убеждаваш че бялото е черно
  • 75 няма и да разбереш

    1 0 Отговор

    До коментар #68 от "Истината боли":

    защото сега има хора от правилната,и хора от неправилната страна!Когато всички застанем от едната страна,тогава ела и се конкурирай с останалите,без помощ с куфарче,информация,помощ от човек с пост и т.н. и т.н.Ама ти си знаеш по-добре
  • 76 ddd

    1 0 Отговор
    цените са им вдигнати с 200 процента. ако преди 3-4 години бчха 75 лв сега са 150 и сътветно на тези от 120 сега са 250.
  • 77 Врачанка

    3 1 Отговор
    До кога ще позволяват на концесионерите по плажовете да слагат чадъри дори във водата , и ако не искаш да си платиш за такъв , просто няма да ходиш на плаж, защото то просто няма свободни зони, както е в приморско и китен. Половината плаж трябва да е свободен .
  • 78 Поморие

    4 1 Отговор

    До коментар #5 от "В момента на Поморие":

    То не само по плажовете - и по улиците в Поморие едва се намират места - виждали сме неведнъж скандали и дори запечатани с монтажна пяна автомобили. А и как няма да клечат на плажа туристите - вероятно заради противните и силномиришещи водорасли във водата, смесени с разни кафяви плуващи неща - надявам се, че са малки шоколадчета, но ме е страх да ги пипна с ръка!
  • 79 Така е вервам ти

    2 2 Отговор

    До коментар #71 от "Аз пък си прекарвам добре":

    Само дето у Мало Бучино нема море....😍😍😍😍😍😍

    Коментиран от #82

  • 80 Димов

    0 0 Отговор
    Дори и да оправят родните курорти и цени, пак няма да могат да се конкурират с гръцките. Ония дръпнаха много напред. Не можем предложи нищо, което да се доближи до тяхното. Хората свикнаха да ходят там. А и разстоянията не са проблем в днешният свят. Ангелкова и стратегията й затриха българският туризъм. За наказание, ще я оставим да цуца заплатка от поста си още няколко мандата. Така наказваме провалилите се министри тука.
  • 81 Бирю

    0 1 Отговор
    Значи, не знам вие лятото какво пиете ама аз обичам да си пийвам биричка. Вкъщи като съм има специализирани магазини където се продава истинска бира. В чужбина като отида бирата в общи линии е истинска. Обаче по Черноморието масово се предлагат само и единствено всичките онези лай**на които се рекламират по телевизията като бира и които се продават в 3 пластмасови туби по 2-3 литра. Истинската бира не се бутилира в нещо по-голямо от 0,5л
    Като добавиш и че менюто с рибните продукти се изчерпва с 2-3 замразени нещица - ами мерси. В гръцко си поръчаме килограм кралски скариди, един цял мелокоп на скара, порция миди, панирани калмари. И всичкото това е прясно а не замразено
  • 82 Аз пък си прекарвам добре

    0 0 Отговор

    До коментар #79 от "Така е вервам ти":

    Нормално е да вярваш на истината. Аз съм съгласен с теб, че в мало Бучино няма море. Затова не ти цитирам менюто на ресторант в Мало Бучино, а от такъв на 200 метра от морето. Лек и успешен ден.
  • 83 онзи

    0 0 Отговор

    До коментар #35 от "летовник от Скандинавия":

    Абе ти луд ли си бе братко !? Баба и дядо са най-сладките клиенти !!!