Last news in Fakti

30 Юли, 2019 23:00 2 106 5

"КОРАДО-България" отчете най-доброто първо полугодие в историята си

  • корадо-българия-
  • данни

Решението на Надзорния съвет се очаква да бъде одобрено от Общото събрание на акционерите

"КОРАДО-България" отчете най-доброто първо полугодие в историята си - 1

Производителят на стоманени радиатори "КОРАДО-България", част от чешката група "КОРАДО Груп", обяви днес финансовите си резултати за първата половина на годината. От компанията коментираха, че това са най-добрите резултати за първо полугодие в нейната история.

Приходите на компанията нараснаха с 2%, от 20,696 до 21,235 млн. лева спрямо същия период на миналата година. За първите 6 месеца на 2019 г. "КОРАДО-България" е продала 259 хиляди броя радиатори при 251 хиляди за първото полугодие на 2018 година, което представлява ръст от 3%. Печалбата остава на стабилно ниво - 3,218 млн. лева спрямо 3,213 млн. лева през 2018 г. в условията на високи цени на суровините и динамично развиващ се пазар през последните години.

Доказателство за непрекъснатите сътресения на пазар например, е последното съобщение за затварянето на водещия доставчик в Европа на панелни радиатори, базиран в Нюпорт, "поради увеличаването на цените на суровините и по-евтините вносни марки".

"КОРАДО-България" е първата българска компания, която одобри разпределянето на 6-месечни междинни дивиденти. Размерът на дивидента, който ще бъде предложен за първото полугодие на 2019 г., е 1,317 млн. лв. или 0,10 лв. на акция, реши Надзорният съвет на компанията на свое заседание, проведено на 25 юли т.г.

Решението на Надзорния съвет се очаква да бъде одобрено от Общото събрание на акционерите, насрочено за 18 септември в гр. Стражица. Очаква се също така акционерите да одобрят проект за дялово участие на служителите (ESOP - Employee share ownership project). "КОРАДО-България" ще изкупи обратно част от акциите си и ще ги разпредели сред своите служители като бонус към стандартната им заплата. Това е част от стратегията на компанията да влезе в борсовия индекс Sofix.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Циник

    23 0 Отговор
    Като чуя за чехи и поляци работодатели ми излизат в съзнанието заплати от 700 лева.
  • 3 Мосак Фонсека

    0 1 Отговор
    Окей
  • 4 689

    18 2 Отговор
    Каква Българска компания, като тя е Чешка! - Парите заминават в Чехия при собствениците. Това, че са открили фирма тук в БГ не ги прави Българска компания. Нито Лукоил България, нито Кауфланд, Лидл, Била и Метро са български фирми. Колокото американските Марици са български, толкова и Корадо България е българска фирма
  • 5 ГРАД КОЗЛОДУЙ ПОВЕЧЕТОХОРА СА НА КРДИТ Г

    8 2 Отговор
    НЕЕ ИСТИНА ХОРАТА ЕДВА ИЗНЕМОГВАТ А ПОЛИТИЦИТЕ НЕ ИМ ПУКА ЗА ХОРАТА ЖИВЕЯТ НА КРЕДИТИ ПРЕСЛЕДВАТ ГИ Ч С И НЯМАТ ЗА ХЛЯБ А ВИЕ ГЕРБ СЕ ПОДИГРАВАТЕ С НАС ИЗОБЩО ВСИЧКИ ПОЛИТИЦИ СТЕ МРЬСНИЦИАЛЧНИ ЛОШИ НЕ МИСЛИТЕ ЗА НАРОДА