Last news in Fakti

31 Май, 2012 17:19 901 0

Лекарска стачка във Великобритания за пръв път от 37 години

  • доктор-
  • стачка-
  • великобритания-
  • осигуровки

Британските лекари обявиха общонационална стачка. Това се случва за пръв път от 37 години насам. Обявеният ден за стачни действия е 21 юни, а причината е идеята за повишаване на пенсионната възраст на работниците в сектора и повишаване на пенсионните осигуровки. Предполага се, че в стачката ще вземат участие няколко десетки хиляди лекари и медицински сестри.

Разногласията между медицинския персонал и властите са доста големи, сочи анкета проведена сред двете заинтересовани страни. „Знаем, че стачката ще предизвика неудобство за много пациенти, но се надяваме, че хората ще разберат, че ние не искаме някакво специално отношение към нас, а справедливост”, казват представители на Британския лекарски съюз. „Лечението на пациентите не значи само да им се окаже спешна помощ, но и да се следи тяхното здравословно състояние. И ако подобни акции окажат влияние върху здравето на пациентите, то тогава техният живот е застрашен”, обясняват, от своя страна, представители на британските власти.

Предполага се, че стачката на медиците на 21 юни няма да е първата и последна за тази година.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА