10 Септември, 2019 12:50 1 159 7

Приходите от ДДС с 13% ръст

  • ддс-
  • приходи

Резултатите от мерките срещу сивата икономика проличават и при събрания акциз от цигари

Приходите от ДДС с 13% ръст - 1

Приходите от ДДС с 13% ръст. Новите изисквания за касовите апарати вече дават резултат.

Приходите от ДДС от сделки във вътрешността на страната нарастват с 13,4% и за първата половина на годината са над 3,93 млрд. лв., сочат данните на Министерството на финансите (МФ). Увеличението на отчетения оборот е значително по-голямо от ръста на икономиката, който е 3,5%, и явно се дължи на излизане на оборотите на светло.

До края на юни всички търговци, които не използват софтуер за управление на продажбите, трябваше да сменят касовите си апарати, така че да подават данни в НАП за регистрирания оборот на всеки 5 минути, припомня в. „Труд“.

Общите приходи от ДДС, включително и от внос, нарастват с 8,6%, или с 514 млн. лв. и за полугодието достигат 6,46 млрд. лв.

Резултатите от мерките срещу сивата икономика проличават и при събрания акциз от цигари. Приходите от налога се увеличават с 15,3%, или с 212 млн. лв. При акциза върху горивата ръстът на приходите е с 5,5% до 1,362 млрд. лв. Приходите от данъка върху доходите се увеличават с близо 10%, а от осигуровки – с 11,5%, или с 622 млн. лв., което основно се дължи на нарастването на заплатите.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Коментар📝

    4 3 Отговор
    10 000 МИЛИАРДА НАП НУ МОЖЕ ДА СЪБЕРЕ ОТ ДДС ДРУГОТО ВСИЧКО Е БЛЯ-БЛЯ
  • 2 БЯС

    12 4 Отговор
    Приходите от ДДС и акцизи растат, цените на стоките от първа необходимост също, само народа обеднява и намалява невъзвратимо.
  • 3 Това

    9 3 Отговор
    увеличение не е от по-добра събираемост, а от поскъпването на стоки и услуги.
  • 4 Ф 16

    2 4 Отговор
    34 дни чакам новите 8 изтребителя f-16 block 70 платени предварително чрез облигационен заем от Боко тиквата и шкембе войвода и парламента на стойност 2,2 милиарда лева прехвърлен в федералната банка на САЩ лихва за текущият период в размер на 7 милиона лева в полза на американската икономика и управление на човешките ресурси и мениджмънт - администрация и президента на САЩ барак Обама и Ромни и Доналд Тръмп
  • 5 Ernesto Guevara

    8 3 Отговор
    Няма такава държава....в която приходите от ДДС да са ДЕВЕТ пъти повече от Корпоративния данък.ДДС е данък за бедните.Гарантирано от ГЕРБ
  • 6 ИЯО

    3 0 Отговор
    След срока за ксаовите апарати и софтуерните програми за продажба ДДС-то ще се вдигне много след 01.10.2019г.
    Всичко се и ще се следи изкъсо.
  • 7 Хасан4о

    4 0 Отговор
    Ми толкова е поскъпнал живота . И това не е всичко. Кошничката,кошничката все по-празна ,а парите в политиците и техните кръгове.