17 Септември, 2019 15:54 1 733 17

Борисов: Със заводи и рецесията ще преборим

  • петрич-
  • абб-
  • българия

Премиерът Бойко Борисов откри нов завод в Петрич

Борисов: Със заводи и рецесията ще преборим - 1

Министър-председателят Бойко Борисов присъства на официалното откриване на петата производствена база на компанията АББ в България, която се намира в Петрич.

„Продължавайте да строите и шеста, рецесия така се бори – с нови заводи, квалифицирана работна ръка и възнаграждения, които да подхождат на хората, които работят тук“, заяви премиерът Борисов по време на приветствието си. Той подчерта, че с финансовия министър Владислав Горанов още отпреди една година се тревожат за рецесията, в която светът влиза.

„Но ако се тревожиш, ще спреш да работиш и нищо добро не те очаква“, отбеляза министър-председателят Бойко Борисов. Той посочи, че вчера също бе открит още един огромен завод за 300 милиона лева, което е ярък знак за развитието на българската икономика.

„Вие сте дошли по „Струма“, видели сте десетки багери, валяци, които продължават да доизграждат магистралата до Кресна. Така че Петрич ще стане на един час път от София“, постави акцент премиерът Борисов и върху развитието на инфраструктурата в региона.

АББ е иновативна технологична компания с обширно портфолио за дигиталните индустрии и с над 130-годишна история в иновациите. Компанията е член на Германо-Българската индустриално-търговска камара от 1995 г., към момента има над 2800 служители у нас като оперира с централен офис в София и петте клона в страната.

През 2018 г. АББ започна изграждането на нов завод в Петрич, което бележи втората голяма инвестиция на компанията в региона. Новата производствената база в Петрич ще произвежда продукти за електроснабдяване и електрообзавеждане, и ще отвори над 400 нови работни места.

След церемонията в новия завод министър-председателят Бойко Борисов разгледа археологическите проучвания на един от най-значимите археологически обекти „Античен град Хераклея Синтика“, който се намира в местността „Рупите“. През август т. г. правителството одобри допълнителни разходи по бюджета на Министерството на културата за 2019 г. в размер на 100 000 лева за продължаването на разкопките на обекта.

На терен екипът от специалисти показа на премиера Борисов впечатляваща стена на 2400 години, до която са достигнали археолозите.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Коментар📝

    35 4 Отговор
    Този УНИЩОЖИ БЪЛГАРИЯ.СЪС 420€ СРЗ НЕТО НИЩО НЕ МОЖЕ ДА НАПРАВИ ЧОВЕК.С 420€ ЗАПЛАТА РЕЦЕСИЯ НЕ СЕ БОРИ
  • 2 Behemoth

    20 1 Отговор
    Шшшшшт ...ни думай за рецесия ,чи дупи да ти е яко тогава...три процента ръст в пика на икономическия цикъл...при рецесия минус три...поне...
  • 3 Браточката

    18 1 Отговор
    Ква рецесия бе брато нали РАСТЕМ ?
  • 4 Гласувах

    6 0 Отговор
    Слабичко, да си ходи.
  • 5 Северозапад

    18 0 Отговор
    Хвалби, рязане на лентички, кьорсофри, мачлета, тенис, хвалби, обиколки с жипа, турчета из чужбините за няма нищо, пак хвалби, комунистите са виновни, аз, аз, аз, пиари, фейсбук, целувки със Сульо и Пульо, ръсене на простотии на кило, пак хвалби, суджуци, позиране пред медиите и придворните летописци, инспектиране на неща, от които нищо не разбира, аз, аз, аз...и разпасан като шопски селяндур...Абе, за това ли получава заплата тоя тупан?
  • 6 Ernesto Guevara

    16 0 Отговор
    Няма рецесия в света като цяло.Няма в САЩ,нито Китай,нито в ЕС като цяло.В България имаме някакъв ръст от 3%,но той е съчетан с инфлация 3%,така че ръстът ни е от поскъпване на стоки и услуги.Бойко е лъжец,даже е осъждан вече за това.
  • 7 onq s konq

    14 0 Отговор
    Треска го тресе от страх за провала на изборите първия ни държавен и партиен ръководител. Тича с жипката като развито прасе и ръси небивалици.
  • 8 елементарет си човече много

    15 0 Отговор
    С Бойковата тъпотия сме затънали до шия.
  • 9 Хол

    15 1 Отговор
    Огромен завод??? Откога цеховете ги наричаме заводи?
  • 10 Пако

    11 0 Отговор
    Този маймунопитек дали наистина вярва
    в това което казва!!!!
  • 11 греж

    10 0 Отговор
    Много тъп премиер, много....
  • 12 малоумний

    2 0 Отговор
    Когато предприятията и заводчетата произвеждат нещо полезно за нацията, може, но когато произвеждат полуфабрикати , отрови, заготовки за други крайни продукти , не. Топична африканска експлоатация в нов вариант.
  • 13 незнайко

    2 0 Отговор
    ( Публикувано във факти.бг: квалифицирана работна ръка и възнаграждения, които да подхождат на хората, ) Много добри думи, но откъде квалифицирана ръка ? За възнагражденията просто не можа да се говори !!! Защо строят тук заводите си ? Защото плащат 5 пъти по малка надница а ние трябва да им се радваме !!!
  • 14 ДОКО

    1 0 Отговор
    СЪМНЕНИЕ НЕ БИВА СЪРЦЕТО ДА ПРОБИВА..НИЕ СМЕ НОМЕР 1..СЪС ЦИГАНИ ПАСМИНА ГРАДИМ НАШЕТО РОДИНА..
  • 15 ДОКО

    1 1 Отговор
    СЪМНЕНИЕ НЕ БИВА СЪРЦЕТО ДА ПРОБИВА..НИЕ СМЕ НОМЕР 1..СЪС ЦИГАНИ ПАСМИНА ГРАДИМ НАШЕТО РОДИНА..
  • 16 SOS

    1 0 Отговор
    Какво ще пребориш със 600 лв. заплата? А да не говорим , че за тия пари жените ги е.ат по халетата нон-стоп, а мъжете им е.м. с извънредни часове дето не се заплащат. То хора вече няма , а те заводи строят.
  • 17 опаааааааааа

    0 0 Отговор
    Един завод в северозападна България, има ли?Не . Всичките са София и Пловдив. Борисов, що не си е.еш п..ката лелина?