Last news in Fakti

11 Юни, 2012 23:41 2 395 0

Лоши условия на труд в Швейцария за чужденки

  • социален работник-
  • заплата-
  • възнаглаждение-
  • чужденци-
  • швейцария

Чужденки, които работят като болногледачки на възрастни хора, могат да разчитат на месечно вънаграждение между 2500 и 4000 EUR. Подобно заплащане в Швейцария граничи с мизерията.

Изследване на Университета в Цюрих нагледно демонстрира, че огромно количество от жените, идващи от други държави, на практика не са защитени от закона, дори да имат разрешително за работа на територията на Швейцария. Съгласно действащия в момента Кодекс на труда, те са задължени да работят не повече от 50 часа на седмица, но при сегашните условия на труд, едва ли този критерии може да бъде изпълнен.

Преди една-две години месечната заплата на болногледачките е варирала от 3900 до 5300 EUR на месец. Такава сума се е давала за 40-часова работна седмица. Днес въпросът за нормално заплащане на подобен труд, както и за квалификацията на кадрите, продължава да седискутира.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА