Last news in Fakti

9 Октомври, 2019 22:30 4 415 12

Длъжникът - мъж до 30 години, зодия Рак

  • дълг-
  • длъжник

Най-много длъжници има в градовете Благоевград и Варна

Длъжникът - мъж до 30 години, зодия Рак - 1

Мъж до 30 години, зодия Рак, със средно или висше образование е профилът на средния длъжник у нас. Това показва проучване на Асоциацията на колекторските агенции в България.

Най-много длъжници има в градовете Благоевград и Варна, пресмята в. „Труд“.

Колекторски фирми търсят 570 хиляди длъжници у нас. Общата сума, която те дължат, е в размер на 464,3 милиона лева. Това е обемът на възложените на фирмите за събиране вземания за първите шест месеца на тази година. Размерът им все пак намалява като за същия период на миналата година те са били 743,9 милиона лева, а длъжниците са били 636 хиляди, показват още данните на асоциацията.

Основната причина за спада в задлъжнялостта на населението е устойчивото подобряване на макроикономическата среда. Потребителите са по-платежоспособни, по-сигурни в доходите си и се стремят да погасяват задълженията си навреме, обясни данните Райна Миткова, председател на АКАБГ.

По думите ѝ не е за пренебрегване и друг факт - финансовата култура на българите се подобрява, макар и постепенно. Те все повече разбират, че неплащането на дължимото носи единствено негативи за тях, което ги кара да бъдат по-стриктни и съответно да запазят доброто си кредитно досие, допълни тя.

Средният размер на дълга на потребителите, който миналата година надхвърли психологическата граница от 1000 лева и достигна 1 162 лева, през първото полугодие на 2019 г. отново слиза в по-ниския диапазон и се равнява на 815 лева.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Алфа Вълкът

    18 4 Отговор
    Хей това съм аз! Ей това не го знаех, че банките ти гледат зодията, затова кръв повръщам, пари не връщам!
    Да ходят на врачка да им кажат ще им върна ли парите или ще им мине давността!

    Коментиран от #3

  • 2 Скорпион

    8 13 Отговор
    Нищо чудно, тоо тая зодия Рак освен да заборчват и да интригнтстват друго не знаят!

    Коментиран от #4, #7, #9

  • 3 Бесен Язовец

    11 4 Отговор

    До коментар #1 от "Алфа Вълкът":

    Чичо Сорос да не ти намалил шекелите, че си почнал да заборчваш?

    Коментиран от #5

  • 4 Алфа Вълкът

    6 1 Отговор

    До коментар #2 от "Скорпион":

    Ах не знаем, знаем да крадем и хора да трепем.
  • 5 Алфа Вълкът

    6 4 Отговор

    До коментар #3 от "Бесен Язовец":

    Ха аз съм натрупал, вече мога си платя дълговете, ама раците кога даваме, даваме с лека ръка.
    Кога стисне щипката братче, пари няма да видиш помни ми думата. На рак пари назаем не давай, го разсърдиш нещо и пари през крив макарон.
  • 6 Асоциацията на умствено изостаналите

    10 2 Отговор
    Е Тва с зодия та е сериозен показател
  • 7 Иван

    13 3 Отговор

    До коментар #2 от "Скорпион":

    В интерес на истината не вярвам на тези глупости. Макар и представител на този зодиакален знак, някак си не мога да си представя да интригантствам, дори съм изключително мълчалив и неразговорлив човек. Виж, около мен е пълно с интриганти, но не съм ги питал каква зодия са, просто не ме интересува! Нещо, което ще отбележи вероятно като типично за Рака - обичам да виждам как банковите ми сметки се пълнят без много шум, как нещата ми се получават, как успявам житейски, без да привличам внимание... А хората... Хората са някъде там, необходимост, без която не може!

    Коментиран от #11

  • 8 Алфа омега капа гама

    4 2 Отговор
    Статистически между затворниците в САЩ Раците имат сериозен дял. Просто имат престъпни наклонности, а някои дори натрупват солидно богатство. По-важно е обаче това богатство да се задържи, не само да се парадира с него...
  • 9 Тръмп

    4 4 Отговор

    До коментар #2 от "Скорпион":

    Скорпион е много добра нема щоо
  • 10 Зайко Байко многознайко

    4 0 Отговор
    Измислици!
  • 11 гост

    6 0 Отговор

    До коментар #7 от "Иван":

    Добре си описал зодията, аз ги прехвърлих 30те и като отидох до банката, ми казаха, че са малцина хората, които съумяват да си купят имот без заем, е не взех от банката, разочаровах ги, но явно другите ми братя по зодия ме отсрамват. Аз не съм убеден в това, което пише, защото раците са потайни, мълчаливи и не обичат да взимат заеми, не живеят на широко, а според това колко имат и колко са си спестили.
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.