11 Октомври, 2019 23:33 6 165 20

България търси инвеститор в завод за автомобилни батерии

  • инвеститор-
  • завод-
  • автомобилни батерии

При Hyundai ситуацията е подобна, защото дори да изгради ново производство, южнокорейската компания няма нужда от завод на територията на ЕС

България търси инвеститор в завод за автомобилни батерии - 1

Въпреки че няма решение на германският концерн Volkswagen къде ще построи новия си завод за автомобили, правителството вече търси инвеститор за производството на автомобилни батерии, научи в. „Монитор".

Страната ни иска да се впише в тренда на Европейския съюз (ЕС) за чисто производство, което заради големия брой заводи за автомобилни части у нас, може да се реализира чрез привличане на голям инвеститор за все още скъпите за производство съвременни акумулатори, твърдят правителствени източници. Управляващите не са се отказали от мечтата да привлекат голям автомобилен производител, но засега везните клонят Volkswagen да избере Турция.

При Hyundai ситуацията е подобна, защото дори да изгради ново производство, южнокорейската компания няма нужда от завод на територията на ЕС, а по-скоро ще търси под-доставчици за е-мобилите си и изследователските центрове за автомономни автомобили.

На дневен ред все още стои привличането на Volkswagen. Обнадеждаващо е все още липсата на окончателно решение на ръководството на концерна. Добра новина дойде и от Турция, след като регистрираната компания на автомобилния гигант в турcкия търгoвcки рeгиcтър cъc ceдaлищe в oкръг Мaниca се оказа фирма за производство на камиони с марката MAN, а не на автомобили. Ето защо и управляващите твърдят, че все още са в играта и изтъкват, че България няма конкуренция по финансова стабилност, по кредитен рейтинг и БВП в региона. Но в същото време източници от правителството твърдят, че след случая „Дизелгейт" Volkswagen по-скоро търси място да изнесе „отмиращото" производство на замърсяващи автомобили извън пределите на Евросъюза.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Турски батерии

    47 7 Отговор
    Нали хюндай щеше да строи завод за батерии у нас? Любимият ни Бойко така обеща, бидейки на гости в Корея само преди 10 дена?!
  • 2 кнаус 485

    48 4 Отговор
    Не мога да разбера,защо сме се вторачили в тона автомобилно производство,колко държави не произвеждат автомобили и компоненти за тях и са по-добре от нас....мисля,че непрекъснатото облъчване за автомобилния завод цели да отклони вниманието на хората от проблемите в държавата....

    Коментиран от #8, #15

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 КОНТРАТА

    10 15 Отговор
    Само Венци още вярва, че за вода на WV ще е в Турция!
  • 5 ГЕРБ

    10 18 Отговор
    Следващия завод на Фолксваген ще в Бг нещо не сте разбрали!
  • 6 The truth is

    28 3 Отговор
    Бла...бла...бла, на нас не ни се разрешава производство, на нас ни е отредено място и то е: мъжете правят кебапчета, жените проститутки, Мито очите собственик на хотела а умните деца които ги образоваме
    безплатно ги експортираме за стотинки.
  • 7 The truth is

    15 3 Отговор
    Бла...бла...бла, на нас не ни се разрешава производство, на нас ни е отредено място и то е: мъжете правят кебапчета, жените проститутки, Мито очите собственик на хотела а умните деца които ги образоваме
    безплатно ги експортираме за стотинки.
  • 8 Миризлив пор

    12 2 Отговор

    До коментар #2 от "кнаус 485":

    При производството на автомобили се иска сериозна инвестиция от сериозен инвеститор. Предполага се това е дългосрочна инвестиция и ще бъдат наемани квалифицирани хора за добри пари. Например ако е шивашка фабрика инвестицията малка, наемат се "хора на зор" плаща им се минимума и накрая от бавене на заплати накрая по добре да "фалираш" от колкото да платиш забавеното и да отвориш цех в съседния град по същата схема.
  • 9 onq s konq

    8 6 Отговор
    Мисля че ИСТИНСКАТА Причина относно предпочитанието на Турция НАЙ-ПОСЛЕ ИЗПЛУВА и е отразена ясно и точно в Последното изречение на статията.При това положение както ЕС,така и България следва да разберем правилно ФВ - че тия Дизелови коли НЕ СА ПРЕДНАЗНАЧЕНИ за Електрифицираща се Европа!

    Коментиран от #11

  • 10 Бачо Киро

    21 2 Отговор
    Аре да не правите акумулатори, а? Да си ги прави Хюндай у тях. Идиоти, все мръсната работа да е у нас....
  • 11 Бачо Киро

    15 3 Отговор

    До коментар #9 от "onq s konq":

    Аха, изнесли "отмиращото" чисто производство на "замърсяващи" автомобили, а нашите искат да правят у нас МРЪСНОТО производство на акумулатори за "чисти" автомобили. Усещаш ли разликата? Плюс стига тъпотии... Отмиращи били... Грънци...
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 gnom

    20 3 Отговор
    Защо всички мръсни производства, все към България гледат? Производството на тези батерии е повече от мръсно, но за нас бива! И боклуците на Европа горим! И боклуците им ядем! Ми нали за това ни взеха в Еврогея!
  • 14 Васил

    10 1 Отговор
    Още ли се разтяга този локум?
  • 15 Komapak

    1 5 Отговор

    До коментар #2 от "кнаус 485":

    50% от износа на Германия са автомобили. Та казваш значи не било важно?!
  • 16 незнайко

    2 0 Отговор
    ЗАЩО САМО ЗАВОДИ ЗА ПРОИЗВОДСТВО НА БАТЕРИИ ??? КОГА ЩЕ ПОЧНАТ СЪС ЗАВОДИ ЗА УТИЛИЗИРАНЕ НА БАТЕРИИ ??? Тогава ще дойдат в БЪЛГАРИЯ със сигурност !!!
  • 17 Stefan

    2 0 Отговор
    Nie sme robii za tvaa
  • 18 Хаххахахаха

    2 0 Отговор
    Голям смях сме, та нали в Никопол имаше завод за батерии, после на едно друго място германска фирма беше купила завод за батерии дето правеше също и за подводници!
    Те пък затвориха!
  • 19 Blackthorn

    1 0 Отговор
    "автомобилни батерии" и "чисто производство". Тези нормални ли са?!?! Двете неща са НЕСЪВМЕСТИМИ!
  • 20 Радо

    2 0 Отговор
    Първо трябва да построим завод за полупроводници, а после...