27 Ноември, 2019 23:29 7 119 49

Губим шведките за другото лято

  • шведки-
  • плаж-
  • туризъм

Браншът отчете близо 4% спад на туристите от Европейския съюз

Губим шведките за другото лято - 1

Един от най-големите спадове на туристите това лято е било от ЕС и от скандинавските страни, а прогнозите за следващото лято са за още по-малко шведки.
Браншът отчете близо 4% спад на туристите от Европейския съюз. Според Асоциацията на българските туроператори и туристически агенти България продължава да губи и други типични пазари – Германия и Русия, съобщи сайтът „Петел“. Компаниите искат по-целенасочена реклама, за да бъдат привличани повече туристи за по-дълги екскурзии.

Общият спад на всички видове туризъм у нас е 2%, показват данните на Министерството на туризма.
Байко Байков, председател на Асоциация на българските туроператори и туристически агенти, заяви, че спадът в по-голяма степен се дължи на пътуванията на туристи от Европейския съюз. Това е изключително тревожно, половин милион по-малко нощувки са регистрирани от граждани на ЕС, добави той.

В същото време съседите около нас нарастват своя туристически бизнес с около 6 и 8%, каза Байков.
От бизнеса отчитат все по-голямо нарастване на т. нар. парти туризъм по Черноморието, който съкращава чартърния сезон и продължителността на почивките.

Според Димитър Попов от Асоциация на българските туроператори и туристически агенти каза, че и София е на път да се превърне в парти дестинация.
Любомир Попйорданов, който е председател на Българска асоциация на алтернативния туризъм пък каза, че туризмът в България е възможен в над 60% от територията на страната и не бива само върху курортите да се фокусира цялата енергия.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Моля моля

    76 4 Отговор
    Ааа, моля-моля! Какъв спад какви 5лв. Конската глава ежегодно тръби за ръст в туризма с двуцифрени проценти, което чисто математически означава, че трябва да имаме повече туристи от Венеция и повече приходи от Гърция... обаче, някак си тези приходи не намират отражение в държавния бюджет - и това е нещо, което няма научно обяснение?!?

    Коментиран от #20

  • 2 За Хотелиерите

    50 3 Отговор
    През новият Сезон 2020,остава само един гол ***.
  • 3 Турист бивш

    61 10 Отговор
    Това лято в пика на сезона във Варна имаше военно учение на нАто на уживен плаж. Хората вдигаха ръце от уплаха. Готвят ни полека за милитаризирана зона. Това всеки го разбра тази година.

    Коментиран от #15, #21, #26

  • 4 Станчо

    40 3 Отговор
    За туристите станахме като географско разположение, през което само преминават за 1 ден...
  • 5 Башибозук

    34 5 Отговор
    Ааааа как шведките са много благи трябват ни.
  • 6 стоян георгиев

    27 35 Отговор
    спада в туризма ни се дължи на валери симеонов и тъпотиите които сътвори като затвори заведенията по морето.предупредих за това ,но хеитърите ме плюеха че щели да се върнат от гърция и турция ако нямало пияни българи,руснаци и англичани по курортите.е сега няма пияни ,но хеитърите няма да се върнат и спада е на лице.за да върви туризма ни трябва да се изградят два изкуствени острова в наи-скоро време срещу слънчев бряг и златните и на тях да се разреши марихуаната,проституцията и да се пренесе голяма част от хазарта там,трябва да се напри магистралата варна русе както и хемус и да се пусне скоростен влак от софия до морето.

    Коментиран от #9, #10, #16, #24

  • 7 Радо

    23 7 Отговор
    И не са шведки, ами рускини.
  • 8 Лудия касапин

    20 8 Отговор
    Шведките са мнооого яки е, брат...
  • 9 Наблюдател

    27 1 Отговор

    До коментар #6 от "стоян георгиев":

    Когато плажовете започнат да се стопанисват от плажните заведения и стане като в Гърция, сиреч да се подобри качеството на обслужването и да се нормализират цените. Е тогава ще идват и от другия край на света. А що се отнася до баровете, хората с пари преобладават по ресторантите а не по баровете. Общо всички барове примерно в слънчака в пика да побират от 3000 до 5000 човека, а колко са почиващите, по спомен легловата база е 300 000 човека е та тези 3000 ли са проблема?

    Коментиран от #42

  • 10 У Чалгаристан

    26 4 Отговор

    До коментар #6 от "стоян георгиев":

    Десо, има 1 остров, дето мое да свършиш цялата работа! Викат му Белене. Засилвайте се с Дошо, Ани, стратокастрирания, юриста, катъра и скачайте там!

    Коментиран от #43

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 ???

    20 2 Отговор

    До коментар #3 от "Турист бивш":

    И понеже няма цивилни кораби на морска гара Бургас миналата година бяха окостирали там. Сега губим шведките, след това ще махнат и шведската маса. А за Стоян Георгиев дето Симеонов му е виновен :ако изчезнат алкохолните туристи, кой ще му е виновен? Защото доста от тях съм ги виждал как слизат от самолета кандилкайки се и с няколко бири в торбичка. И ако нямаха печат в паспорта си им се губеше по една седмица в главата.
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Халкидики

    7 1 Отговор

    До коментар #16 от "БГ турист":

    Ако можех щях да ти дам два (+), един за коментара и един за гигенския бивол
  • 18 Йозеф

    28 2 Отговор
    Л@йноморието е презастроено, няма качество и е несравнимо зле спрямо курортите в Гърция, Турция и Албания. Две семейства на море ако сме по нашите курорти трябва да дадем за 10 дни над 2000 лв за чадъри и шезлонги. В Гърция тези пари ги харчим в кръчмите, обслужването е по-добро, по-чисто е, по-красиво е и изобщо е по-гот. Съжалявам концесионерите, но ги очаква скука.

    Коментиран от #25

  • 19 началник гара

    16 1 Отговор
    Скоростният влак София-Слънчака тръгва в 11:35 от пети коловоз, а влакът София-Златните заминава в 11:43 от шести коловоз. Като няма шведки, да скачат всички марсианки.
  • 20 Рошко

    3 0 Отговор

    До коментар #1 от "Моля моля":

    Има, това е България
  • 21 Уживен плаж

    2 2 Отговор

    До коментар #3 от "Турист бивш":

    Преди да пишеш , научи граматиката.
  • 22 Отец нафарфории

    23 1 Отговор
    200лв нощувка, 150лв чадър ,100лв шезлонг и нещата ще се нормализират ,действайте господа, балъците идват на купчини.
  • 23 Гост

    4 3 Отговор
    "Съобщи Петел" С това всичко се изчерпва.
  • 24 Гост

    15 2 Отговор

    До коментар #6 от "стоян георгиев":

    Абе нещо те е прецакал тебе Валери Симеонов, та риташ толкова срещу него.И тия мерки, дето предлагаш няма да доведат до нищо, докато не се разринат всякакви пишман бизнесмени от туризма, мениджъри да станат млади, образовани хора с хъс за работа. Да се разгони тази сган, наречени концесионери, експлоатираща най безобразно плажната ивица, а да се стопанисва от и за сметка на общините. Стриктен контрол и тежки наказания, включително и с моментално отнемане на правото да развиват такъв бизнес ЗАВИНАГИ заведенията за обществено хранене нарушили правилата за хигиена, редовно ПОСЕДМИЧНО изплащане възнагражденията на персонала , а не хората да работят до изнемога и на всичко отгоре да не им заплащат последния месец.Абсолютно спазване на 8 часов работен ден и стриктно спазване на личната хигиена на персонала в такива заведения.Всички големи нощни увеселителни заведения да се изнесат извън зоните на хотелите и в близост до населените места.В рамките на хотелите да останат само леки питейни заведения, от типа на коктейл барове или пиано барове с до 100 места....да се разчисти Черноморието от дилъри на дрога, мутри, проститутки и всякаква подобна измет...и още много неща трябва да се свършат бързо и неотложно , ако искаме да си върнем туристите. И не на последно място -хората от туризма да си създадат една или две браншови организации с които да си защитават правата, ама да не си забравят и задълженията, а не като сега даже господ не ги знае колко са. Така е ,др

    Коментиран от #44

  • 25 Туриста с хладилната чанта

    11 0 Отговор

    До коментар #18 от "Йозеф":

    Не само скука...глад се задава...ама какво ли ги има да ги мислим .Като не знаят как да печелят пари, хак да им е.Сега да реват като сарански мечки и да чакат шведките да им оправят баланса.Хахахаха...тая година-англетата уж ги били спасили, догодина-на шведки се надяват...абе с това темпо до следващата петилетка и от Занзибар и Нубия ще се очакват ''спасители'' на родния туризъм.

    Коментиран от #29

  • 26 Минчо

    2 0 Отговор

    До коментар #3 от "Турист бивш":

    Коментара добре, но правописа на ниво 2-ри клас...
  • 27 gggw

    7 1 Отговор
    то само като прочетеш сексистката статия и става ясно и що ги губиш... от простотия. накрая на тва море ше остане само хотели и хотелиери..
  • 28 ДОКО

    12 1 Отговор
    ПОЧАКАЙТЕ ОЩЕ МАЛКО И ОСНОВНИТЕ ВИ ТУРИСТИ ЩЕ СА ОТ АФГАНИСТАН..ЗАЩОТО ТАКА ИСКА ВЕЛИКОТО ГЕНЕРАЛ БОКО..
  • 29 Бачо Киро

    6 2 Отговор

    До коментар #25 от "Туриста с хладилната чанта":

    Че кво, ние от доста години имаме перфектни отношения с Нубия.

    Коментиран от #31

  • 30 Дон Жуан🤡

    5 2 Отговор
    Като няма шведки, ще правим тройка с Николинка.
  • 31 Туриста с хладилната чанта

    0 0 Отговор

    До коментар #29 от "Бачо Киро":

    Ха ..разбрал си тънкия намек...дано е жив Нубиеца...той ще ни оправи туризма, да не вярваш👍👍👍👍😂😂😂😂

    Коментиран от #38

  • 32 дедо Шишарко

    3 0 Отговор
    Леле сега ко шъ прайм без шветски тройки?
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Грую

    3 0 Отговор
    Важното е Сиси Боата да не изгубим!
  • 36 Начо

    11 3 Отговор
    Губим шведките, защото няма гларуси да ги мандръсат като гладен ром джанка. Едно време спасителите, барманите и сервитьорите ги спукваха от секс. Може да се каже, че им подобриха расата, защото шведките тъкмо затова идваха тук. Сега няма такива момчета и шведките не идват. Я нека да имаше БНА, че да пуснат в ГСП – гарнизон с преспиване кашиците, дето три месеца са били по полигоните и на стрелби, че да ги направят дармадан шведките. Не лятото, ами и зимата щяха да идват.

    Коментиран от #37

  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Бачо Киро

    0 0 Отговор

    До коментар #31 от "Туриста с хладилната чанта":

    Е как, Васил Михайлов Нубиеца от почти 30 години поддържа идеални връзките на България с Нубия. Въобще няма да се притесняваш.
  • 39 спасителят

    2 0 Отговор
    кат' няма шведки, ще таковаме блядки :)

    Коментиран от #40

  • 40 гост

    2 1 Отговор

    До коментар #39 от "спасителят":

    Ми те и блядките отфучаха със свински тръс посока Турция...ама ти не съжалявай, има данни че са новото супер, дупер, хипер мега тайното биологично оръжие на Путин.Били бъкани с черен азиатски трипчо...така че хак да са им на комшиите, нека се праат на мАже..
  • 41 каунь

    1 0 Отговор
    с реклама ни стаа скрънзи и кожудери!
  • 42 стоян георгиев

    4 0 Отговор

    До коментар #9 от "Наблюдател":

    само какао може да побере над 10000 човека,без бедрумда уан и т.н. съпътстващи заведения в същия комплекс.хората с пари може да ходят на ресторанти,но хората дето харчат го правят масово по барове кръчми и дискотеки.без развлекателната част нашите курорти не са конкурентни на гърция и турция независимо кои ще стопанисва плажовете.иначе си прав трябва да е обратното на сега ,сега тоя дето държи плажа води тия със заведенията или ги изгражда ,а трябва тия със заведенията да стопанисват плажа.
  • 43 стоян георгиев

    0 0 Отговор

    До коментар #10 от "У Чалгаристан":

    я пуритана комунист изока!другарю ти нали пенсия чакаш ?няма да я има без постъпления в страната за твое съжаление .иначе знам че белене е твоя мокър сън за начин на живот,но другарю има в русия още такива места може утре да тръгнеш ако ти харесват,а и няма да ти трябва пенсия щото я изкараш там зимата я не !
  • 44 стоян георгиев

    3 3 Отговор

    До коментар #24 от "Гост":

    ами прецаква ме като ме изгони от морето ни.аз ходя на море в българия с цел да се забавлявам .обичам нощния живот ,харесвам готините женици .сега няма къде да ида ,а и масовката поради същите причини се изнесе от българия и почна да почива пенсионерската.и не съм съгласен че нощните заведения трябва да се изнасят някъде в гората .трябва да си са там на главната улица и до морето.тва иска туриста дето идва у нас.махаш заведенията от слънчака и слънчака изчезва.да не мислиш че тия дето ходят на закинтос ще идат в слънчев бряг като се махнат заведенията?трябва да се надгражда в инфраструктура.именно за това трябва да се изградят два острова и там да иде шумната част ,но до тогава да не се пипа.иначе си прав за осигуровки,хигиена и т.н.тва обаче не пречи да си остане сюжета на сегашния тип туризъм.подобен туризъм има в испания ,холандия и германия и прави страшни мангизи,а и е много по -приятен от търкалянето по пясъка с разни дебели лелки.и трябва да има дрога,проститутки както и хазарт,но да бъде организирано и под контрола на държавата .другото са щуротии ,които само ще доведат морето ни до упадък за да се угоди на разни пишман пуритани дето така или иначе не стъпват на него!

    Коментиран от #45

  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 анонимен

    2 0 Отговор
    За другото лято сме изгубили всички , не само шведките!С меха и кобилата и отред трудно!
  • 47 Порно

    0 2 Отговор
    Как без шведки бре маскари , като ми се доще ннякоя руса крава , с рускиня ли да си свалям реномето
  • 48 Доволна Шведка

    2 0 Отговор
    Идват да повторят тези които са добре @бани, а не одрани от туроператори и хотелиери!
  • 49 Мара

    2 0 Отговор
    Ний шведите да не загубим,че много пари дават !