Last news in Fakti

31 Януари, 2020 16:27 1 870 2

Вкусно в петък или: за майсторите-кулинари, които можем да видим наживо днес

  • иец-
  • изложение-
  • сихре

В залите на последния ден от изложение СИХРЕ 2020 и кулинарното събитие GastronomiX 2020

Вкусно в петък или: за майсторите-кулинари, които можем да видим наживо днес - 1

Когато шеф-готвач от ресторант с три звезди Мишлен, когато кулинарният директор на Le Cordon Bleu Лондон и кулинарни гурута са у нас, няма как да не отидем и да не ги видим. Е, днес имаме този шанс. Събитието е GastronomiX, а мястото – изложение СИХРЕ в Интер Експо Център.

Като световно име кулинарният директор на Le Cordon Bleu Лондон, шеф Емил Минев, ще ни даде идеи за креативни ястия от скромни продукти. В последния ден на СИХРЕ 2020 – изложението, посветено на хорека сектора ще разберем и как да постигнем нулев отпадък докато творим в кухнята.

София ще бъде завладяна от магията на Паоло Касагранде, шеф-готвач на ресторант Lasarte в Барселона - с три звезди Michelin. Той ще проведе майсторския си клас „Lasarte и околната му среда, нашият начин да бъдем и готвим“. Предвид доказаните си умения и божествените си шедьоври, Паоло Касагранде едва ли има нужда от представяне. Но... само ще споменем, че кулинарният магьосник ранните си години работи в ресторанти в Италия и усъвършенства уменията си в Милано, Лондон и Париж. Начело на Ritz-Carlton M. B. в Абама, печели първа звезда Michelin за ресторанта. Заедно с Мартин Берасатеги създава ресторант Lasarte в Барселона. От 2016 г. е начело на гастрономическия проект на хотел Monument, в който влизат ресторантите Lasarte и Oria – съответно с три и една звезда Michelin.

След Паоло Касагранде на сцената ще се качи шеф Умут Каракуш. Той ще се развихри в темата „Балканска кухня с анадолски вкус“.

В плеядата от световни кулинари се включва и шеф Георги Бойковски. Кулинарят ще ни докосне до темата „Българското е на мода или как тренди бизнес моделът се смесва със социалната отговорност – (р)еволюцията на съвременната българска кухня.

Такава е обстановката на изложение СИХРЕ 2020. В рамките на четири дни, на 10 000кв.м. хорека бизнес събитието ни дава възможност да се докоснем до звездни кулинарни имена както и да се запознаем с продукти от последно поколение. Дигитални решения за хотелиери и ресторантьори, СПА оборудване, машини, които се представят за първи път на пазара. И още много.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.