Last news in Fakti

7 Август, 2012 13:17 4 309 0

Възможности за работа в делегациите на ЕС

  • работа-
  • делегации-
  • ес-
  • европейската служба за външна дейност

Европейската служба за външна дейност /ЕСВД/ стартира програма за практическо обучение в делегациите на ЕС, насоченa към млади специалисти от държавите - членки /ДЧ/.  Това се съобщава в обява за стажантска програма, публикувана в първата професионална мрежа Probook.bg.

Целта на програмата е участниците да придобият непосредствен опит от работа в делегациите на ЕС, както и да задълбочат познанията си по въпросите на Общата външна политика и политика за сигурност /ОВППС/. Продължителността на програмата е 9 месеца. Предварителната селекция на кандидатите ще се осъществи от Министерството на външните работи, а окончателната - от Европейската служба за външна дейност. 

Основните изисквания към кандидатите са да имат българско гражданство; Да имат
завършено висше образование в области, релевантни на дейностите на Делегациите на ЕС, а именно: дипломация; политически анализи; политики на ЕС в областта на външната дейност, общата външна политика и политика на сигурност и общата политика за сигурност и отбрана; политика за развитие и сътрудничество; икономически и търговски въпроси; медии, комуникации и информация; право; свобода и сигурност; върховенство на закона; институционално развитие и управление; околна среда; енергетика; земеделие и рибарство; развитие на селски райони и инфраструктура. Задължително изискване е владеене на английски и френски езици.
Професионалният опит на кандидатите да не е повече от четири години, релевантен за програмата.
Като предимства са посочени: Образование по специалности от първостепенните дейности на делегации на ЕС; Професионален опит/стаж в институции на ЕС не повече от една година; Владеенето на допълнителен език на ЕС; Владеене на език извън официалните на ЕС.

Процедура за кандидатстване и срок:

До 24.00 ч. на 19.09.2012 г. кандидатите изпращат по електронен път на адрес [email protected] попълнен, подписан и сканиран апликационен формуляр, (който трябва да бъде изтеглен от http://eeas.europa.eu/delegations/jed/index_en.htm), като прилагат и:
•    Есе в обем до 600 думи на английски език на тема „Bulgarian Foreign Policy in the context of the European Common Foreign and Security Policy” (кандидатите трябва да изберат един аспект от темата, който смятат за най-важен и да го развият);
•    Мотивационно писмо в обем до 400 думи на френски език.

За извършване на предварителната селекция МВнР си запазва правото да влезе в контакт с кандидатите.

МВнР ще оповести на електронната си страница имената на предварително селектираните кандидати.

За да видите пълният текст на обявата кликнете тук.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА