Last news in Fakti

17 Март, 2020 11:38 1 971 7

Работници от Димитровград стачкуват заради липса на маски

  • димитровград-
  • стачка-
  • язаки

В предприятието работят около 1700 души

Работници от Димитровград стачкуват заради липса на маски - 1
Работници от предприятието „Язаки“ в Димитровград обявиха ефективна стачка и отказаха да влязат в сградата на завода. Снимка: БГНЕС

Работниците от фирмата за производство на автомобилни компоненти "Язаки" в Димитровград обявиха стачка, съобщава bTV.

Те са отказали да влязат в сградата, тъй като са недоволни, че нямат лични предпазни средства нито дезинфектанти.

В предприятието работят около 1700 души.

От ръководството признаха, че служителите действително нямат маски. Те обаче увериха, че вчера са били поръчани предпазни средства, които се очаква да дойдат до дни. Раздадени са ръкавици, а на няколко места в предприятието са поставени диспенсъри с дезинфектант.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 TECHNOPOLIS

    12 2 Отговор
    В ТЕХНОПОЛИС е същото положение и навсякъде другаде предполагам!

    Поне в Технополис може лесно да се затворят магазините и да работят online и с доставки ама никой работодател не може да преглътне, че ще плаща заплати, а служителите ще си почиват ...

    Докато не се въведе 100% карантина няма да се оправим никога ...
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Последния софиянец

    8 0 Отговор
    Братята си знаят правата. Те са най рискови.
  • 4 гост

    5 0 Отговор
    Има и спедитори, които макар на 99 процента да обслужват камионите по телефона или имейл, отказват да пуснат служителите си в домашен офис. На всичкото отгоре умишлено се създава конктакт с шофьорите без предлазни средства, предаване на документи и др. Присмиват се на мерките и мачкат всеки, който иска да се изнесе от офиса, повечето служители са семейни, децата им сега са си вкъщи няма кой да ги гледа. Абсурдно е браншове където няма проблем това да се направи да упорстват въпреки предписанията и обстановката. Нагли български мениджъри, това е. На Запад затвориха целите заводи, а у нас отказват да изготвят дори мерки за безопастност за наличните работници. Сурови мерки трябват, този завод е в подобна ситуация от 10 дни, а те вчера били поръчали, виждате на колко ниско ниво са, затворете ги веднага.
  • 5 месара

    2 2 Отговор
    устите на "независимата" и импексова са на всякъде! и сега не спират да провокират!
  • 6 оня с коня

    3 2 Отговор
    Живея в Абс.Център на Града ми и В МОМЕНТА чета Надпис-Движеща се светлинна реклама на Магазина/който РАБОТИ/ на Отсрещния тротоар:"Продавам Маски за многократна употреба".Ще си направя труда да проверя като изляза КОЛКО СТРУВА 1 бр,но предполагам че е в границите на 2-5лв.Но да си дойдем на думата:Ако тия Протестиращи ги бъркат тия пари,нямат ли в къщи ШАЛОВЕ,които да сложат на Мургавите си лица,като Ефекта ще е същият?Истината е друга - че Маските са им "Бял кахър",а Реалните им Щения са за УВЕЛИЧЕНИЕ НА ЗАПЛАТИТЕ!Е да,ама за такава Квалификация и толкова Труд - толкова Пари.На който не му изнася - Свят Широк:)
  • 7 Какво става

    0 0 Отговор
    С Теклас България и хилядите им служители? Работят ли или са спряли?!? Някой да информира, моля..?