Last news in Fakti

20 Август, 2012 11:39 3 012 1

Фасулът и свинете с цени нагоре

  • индекс-
  • цени-
  • нси-
  • фасул-
  • свине

Индексът на цените на производител в селското стопанство за второто тримесечие на 2012 г. нараства с 5.9% спрямо същото тримесечие на 2011 година. Индексът на цените на продукцията от растениевъдството се е увеличил с 3.9%, а в животновъдството - с 8.6%, съобщиха от НСИ. Увеличение в сравнение с предходната година се наблюдава при цените на ечемика - с 20.5%, на фасула (зърно) - с 22.9%, на слънчогледа - със 7.4%, на живите животни от едър рогат добитък -       с 19.2%, на свинете - с 6.6%, на овцете и козите - с 20.0%, на суровото мляко - с 5.0%, и на кокошите яйца - с 23.4%

Индексът на цените на продуктите и услугите за текущо потребление в селското стопанство за второто тримесечие на 2012 г. е с 6.5% над равнището на същото тримесечие на 2011 година. По-високи са цените на електроенергията и горивата - с 6.2%, на минералните торове -             с 23.7%, на ветеринарномедицинските продукти - с 4.9%, и на фуражите - със 7.4% .

 

 

 

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ШОПар

    0 1 Отговор
    Лошо боба се качва високо на рафта!Много по-лошо пръжолата от шопар отива в небитието!И тревата в градинката до народното събрание изсъхна!Краино време е българина да се научи да яде кучета и котки!Така ще решим и въпроса с бездомнита помияри.Въпроса е несме ли ние помияри че търпим шопари да ни управляват?