29 Май, 2020 13:44 5 449 12

Отново заработи най-големият пазар у нас

  • пазар-
  • димитровград

По всички маси има сложени табели, с които клиентите трябва да се съобразяват

Отново заработи най-големият пазар у нас - 1
Снимка: БГНЕС/Архив

Най-голямото тържище на открито в България от днес отново работи с обичайното си работно време. Димитровградският пазар беше отворен пробно в неделя, за да се прецени дали ще се спазват мерките.

По всички маси има сложени табели, с които клиентите трябва да се съобразяват. Поставени са и дезинфектанти, които да използват. Десетки охранители и полицаи следят да не се получават струпвания на хора, съобщава Нова ТВ.

„Дългото време без работа ни се отрази много зле. Живяхме само със спестените пари. Надяваме се всичко вече да е наред. Мерките са лесни за спазване и не се получават струпвания“, разказват продавачи.

„Търговците се справиха добре с организацията на пазара. Още първата седмица те оборудваха мястото с всичко необходимо за безопасното му функциониране. Миналата седмица имаше по-малко хора, защото беше празник. Днес продавачите вече са повече“, каза Ангел Колев - управител на Неделен пазар – Димитовград.

„Пазарът затвори с моя заповед, още в началото на извънредното положение. Загубите наистина са големи, но по-важното е, че успяхме да опазим здравето на хората. Вече мислим, как колосалните финансови щети да бъдат компенсирани“, каза кметът на Димитровград Иво Димов.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 екатерини

    12 6 Отговор
    яката цигания там

    Коментиран от #9

  • 2 Баце ви заведе до края на дните

    12 5 Отговор
    Иде глад за Ганьо. Бартерът ще процъвтява в бъдеще.
  • 3 Елисаветка

    9 4 Отговор
    Това прилича на к.а.тун. На това ли му викате пазар ?!?
  • 4 Християнин

    11 3 Отговор
    А пазарите за промишлени стоки кога?!? В страната не ни разрешават да работим??? Може само зеленчуци!!! Вече не се издържа!!!
  • 5 възмутен

    6 1 Отговор
    какво е това,пазар или сметище,,,вие луди ки сте да ни излагате с тия снимки:)
  • 6 Не че нещо

    10 0 Отговор
    Но снимката е от битпазара, на 1/2 километър от пазара... 😄
  • 7 Боби

    10 0 Отговор
    С изключение на Димитровградския пазар и Стара Загора, откритите пазари за нови промишлени стоки все още са забранени, на закрито са разрешени, а на Открито забранени. Разрешени са само продажба на зеленчуци. Това е страхотен Парадокс.
  • 8 Rambler

    1 4 Отговор
    Фискални бонове издават ли?
    Нещо за търговия и Наредба Н-18?
    Как са пресекли границата тези стоки?

    Коментиран от #10, #11

  • 9 само да ти кажа

    3 0 Отговор

    До коментар #1 от "екатерини":

    че тази "цигания" си я купуваш в най-елитните магазини за много повече пари,защото всички зареждат стока от този,Димитровградския,пазар.Колкото до снимката-ако ти снимам тоалетната и ти кажа,че е торта,ще повярваш ли?
  • 10 и на теб да кажа

    1 0 Отговор

    До коментар #8 от "Rambler":

    издават не само фискални,а и "физически" бонове с кожена подвързия
  • 11 и на теб да кажа

    1 0 Отговор

    До коментар #8 от "Rambler":

    пристигат пеша през границата
  • 12 onq s konq

    2 0 Отговор
    от тоя пазар не само касово бонче , а и данъчна фактура може си вземете с ддс, ама като пишат само диванни тролове и никога не са ходили на тоя пазар

    веднъж видях илон мъск да си пазари части за совалките точно от тоя бит пазар