3 Юни, 2020 17:24 1 588 2

HSBC подкрепя китайския закон за национална сигурност в Хонконг

  • китай-
  • хонконг-
  • великобритания-
  • hsbc-
  • закон

Кредиторът никога до сега не е правил толкова открити коментари в полза на Пекин

HSBC заяви, че "зачита и подкрепя" законодателството, което цели да стабилизира реда в Хонконг, след като Китай планира да наложи закон за националната сигурност, който според Пекин е насочен към ограничаване на дестабилизирането на специалния административен район, сецесията, тероризма и чуждата намеса. Това предаде Reuters.

Кредиторът никога до сега не е правил толкова открити коментари, които бяха публикувани на страницата на банката в китайска социална медия в сряда, в полза на Пекин. До сега HSBC избягваше да взима страна по отношение на китайските политически въпроси.

Говорителка на банката в Хонконг е отказала коментар за Reuters отвъд съдържанието на публикацията.

Изявлението на банката се появи, когато напрежението между двете "родни места" на HSBC се повиши, след като британският премиер Борис Джонсън заяви, че Обединеното кралство няма да изостави хората на Хонконг, ако Китай наложи закон за националната сигурност, който би влязъл в противоречие с международните задължения на Пекин съгласно споразумение от 1984-а.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Естествено че подкрепя

    6 1 Отговор
    щото ако не подкрепя ще им вземат лизенза.

    Коментиран от #2

  • 2 Клиент

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Естествено че подкрепя":

    Хонконг—Шанхай банк корпорация отваря през 1865,когато територията е в рамките на Османската империя.Банката е на империята Родшилд и Китай е перлата в короната им.Виж архетектурата на централата им в Лондон на Канари Уорф и ще разбереш кой поръчва музиката.