Last news in Fakti

14 Септември, 2012 17:38 1 980 1

Най-младият студент във Великобритания

  • вундеркинд-
  • браун-
  • университет-
  • великобритания

Най-младият студент във Великобритания навърши 12 години. Ксавие Гордън Браун следва медицина в британския Свободен университет. Той има детски глас, още не се бръснал, няма страница в социалната мрежа Фейсбук, нито мобилен телефон.

Младежът счупи всички световни рекорди като стана най-младия студент във Великобритания за всички времена и влезе в списъка на най-надарените деца на планетата. Склонността към математиката се проявява при малкия Ксавие още в момента, в който се научава да пише. Едва на 4 години знае цялата таблица за умножение и може да пресмята на ум прости математически операции.

Успех има не само в областта на математиката, но и в областта на музиката и спорта – свири на три музикални инструмента, играе футбол и скача от трамплин.

Независимо че следва, родителите на вундеркинда настояват той да продължи средното си образование. „Детето ни трябва да живее нормален живот сред своите връстници”, споделя майката пред пресата.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Веско Николов

    0 0 Отговор
    Горкото дете! Какво е виновно, че има някакъв талант и родителите му са амбициозни? Жалко, че е обречен да няма детство... Гадна държава била това Великобритания - детето няма средно образованив, а са го заточили в университет!