Last news in Fakti

27 Септември, 2012 11:01 571 0

Гърция пак ще приватизира лотарията си

  • гърция-
  • лотария-
  • тотализатор-
  • опап

 

Гръцкият приватизационен фонд съобщи, че дал началото на международен търг за продажба на държавния дял от 33% в монополиста на Гръцката организация за футболни прогнози (ОПАП), съобщи в. „Кердос“.

Документи и заявки за участие могат да се подават до 19 октомври.

Процесът ще е с кодово име „Проект Олимпус“, а наддаването ще се проведе в две фази. До 19 октомври ще се приемат заявки, а след това ще започнат на практика преговорите с отговарящите на изискванията.

Раздържавяването на ОПАП ще се извърши прозрачно, бързо и ефективно, увери изпълнителният й директор Янис Емирис.

ОПАП е най-печелившата гръцка държавна компания. Тя отчете 126,1 млн. евро печалба през първите шест месеца на годината.

За приватизацията за ОПАП се говори от последните десетина години, но нито един кабинет бил той на Нова демокрация или ПАСОК не се осмели да започне раздържавяване. Анализатори очакват Атина, притисната от кризата, най-накрая да продаде част от апетитната компания.

ОПАП е апетитна хапка, защото има лиценз до 2030 г. да управлява 13-те най-печеливши лотарийни игри в Гърция.

Консултанти по приватизацията са Дойче банк, Националната банка, Freshfields Bruckhaus Deringer и адвокатската кантора на Карацас и съдружници.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА