Last news in Fakti

17 Октомври, 2012 12:01 2 467 0

380 лева става таксата за посредническа фирми

  • работа-
  • посреднически фирми

Министерският съвет прие нова тарифа за таксите, събирани за регистрация за извършване на посредническа дейност по наемане на работа по Закона за насърчаване на заетостта.

В съответствие с направените разчети на разходите проектът на тарифата предвижда да се заплащат следните такси:

за регистрация за извършване на посредническа дейност по наемане на работа в България, включително за издаване на удостоверение за регистрация - 380 лева; за регистрация за извършване на посредническа дейност по наемане на работа в други държави и на моряци, включително за издаване на удостоверение за регистрация – 670 лева; за издаване на дубликат на удостоверението за регистрация за извършване на посредническа дейност - 50 лева; за регистрация на посреднически договор с чужд работодател, включително корабопритежател - 120 лева.

В новия проект на тарифата отпада таксата за регистрация на изменение и/или допълнение на вида на предоставяните посреднически услуги в срока на регистрацията, чийто размер в старата тарифа беше 90 лева. Размерът на таксите съответства на разходите на административния орган (Агенцията по заетостта) за извършване на съответната услуга и за упражняване на контрол.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА