Last news in Fakti

10 Ноември, 2020 07:48 2 373 11

Брокери предлагат застраховка "COVID-19"

  • застраховка-
  • covid-19

Обезщетението е еднократно и може да започне от 500 лева и да расте нагоре в зависимост от самата застраховка

Брокери предлагат застраховка "COVID-19" - 1
Снимка: Shutterstock

И у нас вече има специализирана застраховка за COVID-19. Много от работодателите са застраховали своите служители, но ако това не се е случило във вашата фирма или сте безработен, може да си направите индивидуална такава, съобщава БНТ.

След бума на пътуванията през лятото, когато се търсиха застраховки, с включено покритие COVID-19, на дневен ред идват тези, които да гарантират изцяло или частично лечението ни, когато се разболеем на работа или вкъщи. Обезщетението е еднократно и може да започне от 500 лева и да расте нагоре в зависимост от самата застраховка и от това дали човек е на домашно лечение или в болница.

"Разбрах, че съм болна в средата на юни месец. Като моето лечение продължи доста дълъг период - 39 дни. В момента, в който се върнах на работа, подадох документи и в рамките на законоустановения срок, мисля че за около две седмици получих обезщетение", каза Ваня Дамянова.

При заболяване документите, които се изискват като доказателство са: положителен PCR тест, документът за карантина от съответното РЗИ и копие от болничният лист. Груповите застраховки са по-евтини, но имат повече условия, на които трябва да отговаряте. Ако сте безработен, с прекъснати здравноосигурителни права или имате ТЕЛК може да си направите индивидуална такава.

"Не е задължително да има трудов договор. Не е задължително да е здравно осигурен или не е здравно осигурен", каза Бисер Цанковски, застрахователен брокер.

Обикновено се изискват декларация, когато се попълва на физически лица и лични данни.
За индивидуална застраховка COVID може да се обърнете и към застрахователен брокер, който да ви помогне да изберете най-подходящия вариант за вас и да съдейства за документите, които трябва да представите, ако се наложи тя да ви бъде изплатена.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Много

    13 0 Отговор
    внимавайте с БеГе " финансисти".
  • 2 гергана

    12 0 Отговор
    Не брокери а застрахователи предлагат застраховката, брокерчетата са само посредници на застрахователите, а не застрахователи. Застрахован съм в Дженерали за вируса.

    Коментиран от #7

  • 3 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    13 0 Отговор
    поредните измамници тарикати на хоризонта ХОРА внимавайте лъжат ве
  • 4 реса

    10 0 Отговор
    От кога брокерите са застрахователи? Те са посредници...
  • 5 не се лъжете

    16 0 Отговор
    Докато ви вземат парите мед им капе от устата. Дойде ли време да плащат започват съдебни битки. Ще ви обяснят, че не може да ви изплатят, защото не сте спазвали мерките. Не се лъжете! Никога нищо не застраховайте!
  • 6 Поредна

    6 1 Отговор
    далавера !
  • 7 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    5 1 Отговор

    До коментар #2 от "гергана":

    ГЕРИ застрахователните компаний са на мутприй

    Коментиран от #11

  • 8 Диверсант

    6 1 Отговор
    Всички мошеници са излезли на лов. На мене ми изпращат реклами на ковчези.. . Докъде стигнаха
  • 9 хнрр

    6 1 Отговор
    Застраховките са игра със страховете на хората. Доходоносен бизнес в криза.
  • 10 Един

    4 1 Отговор
    Да си я наврат застраховката на онуй място - аз вече преболедувах!
  • 11 tres

    3 0 Отговор

    До коментар #7 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Аз съм застраховател и това което говориш е лъжа. Прав си че повечето са собственост на мутри, но не всички, пази се от инсовете.