Last news in Fakti

29 Януари, 2021 20:52 2 086 4

Започва прием по мярката за инвестиции във винарни

  • вино-
  • подкрепа-
  • винарни

Общият бюджет по мярката за целия период е над 34,4 млн. лева

Започва прием по мярката за инвестиции във винарни - 1
Снимка: БГНЕС

Приема по мярка "Инвестиции в предприятия" от Националната програма за подпомагане на лозаро-винарския сектор се отваря от 1 февруари. До 19 февруари ще се приемат заявления за предоставяне на финансова помощ, съобщават от пресцентъра на ДФ "Земеделие".

Марката е предназначена да подобри общите резултати на предприятията и адаптирането им към изискванията на пазара, повишаване на конкурентоспособността им чрез изпълнението на инвестиции за съоръжения за преработка и инфраструктура на предприятията в лозаро-винарския сектор. /, като закупуването на нови машини и съоръжения, свързани с процеса на производство и съхранение на вино, както и строително-монтажни работи по изграждане, надстрояване, пристрояване и реконструкция на сгради, предназначени за производство и съхранение на вино, контрол на качеството на произведените вина.

От финансова подкрепа по мярка "Инвестиции в предприятия" могат да се възползват предприятия, вписани като винопроизводители в лозарския регистър, поддържан от Изпълнителната агенция по лозата и виното, както и организации на производители, асоциации на организации на производители и междубраншови организации в сектор винено грозде.

Общият бюджет по мярката за целия период е над 34,4 млн. лева. Максималната стойност на един проект не може да надхвърля 800 000 евро, а максималният размер на общо допустимите разходи за целия период на Националната програма за подпомагане на лозаро-винарския сектор 2019-2023 г. за един кандидат е 2 000 000 евро.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сатъра на Хана

    10 0 Отговор
    Мдаа, познавайки бранша ..... кандидатстват винарна Паша, братя Маргини, Маджо , Шиши и братя Домусчиеви :))

    Коментиран от #3

  • 2 Мечтай си

    4 0 Отговор
    ,, прием,, във винарната и никакво излизане..... Да ми плаща Европейския съюз доживот за дегустация. 😄😄😄
  • 3 Прокурора

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Сатъра на Хана":

    Ми то, освен" Пещерска" , други вече няма??????????????????

    "Оправихме ги", до един!
  • 4 Реалист

    1 0 Отговор
    Инвестиции в Кремиковци няма ли да е по добре?