Last news in Fakti

31 Март, 2021 10:20 2 687 22

Ресторантите: Мерките са бавна смърт за бранша

  • ресторанти-
  • мерки

Много голяма част няма да отворят, защото няма да могат да получат компенсации, каза Коларов

Ресторантите: Мерките са бавна смърт за бранша - 1
Кадър Нова тв

Здравните власти обявиха, че заведенията за хранене отварят врати на първи април, но само частите от тях, които са на открито. С работно време от 6 сутринта до 23 часа.

Оказва се обаче, че едва 14% от бранша са съгласни да отворят при тези условия. Какви са опасенията им?

„Статистиката може да не е точно такава. Направихме анкета за нагласите на колегите. Само 14% казаха, че искат да се отворят първо градините. Колко ще са реално, ще видим утре”, обясни председателят на Сдружението на заведенията Емил Коларов.

Той добавя, че тези мерки са „бавна смърт” за бранша.

„При тези температури за април много малка част от колегите ще могат да работят нормално. Много голяма част няма да отворят, защото няма да могат да получат компенсации. Няма разписана програма за месец април”, обясни още Коларов.


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 El boko

    31 3 Отговор
    Бавна и мъчителна смърт ви предлага ппГРОБ хихи

    Коментиран от #9

  • 2 Pifff

    18 24 Отговор
    Мрете. Чалготеките и фитнесите. И света ще стане по добро място

    Коментиран от #6

  • 3 И без

    21 17 Отговор
    кръчми се живее ! Всеки има шанс да се преориентира , стига да има желание !
  • 4 нашия

    16 1 Отговор
    е като е така вие как реагирахте...някакво твърдо мнение по въпроса за отвори -затвори да изказахте да се изправихте да защитавате првата си или само си мрънкате и...ако стане стане ..ако ли не ...ше видим....так не ставт нещата
  • 5 НИКИ

    14 1 Отговор
    оставкаааа Затвоооооор
  • 6 сила

    8 2 Отговор

    До коментар #2 от "Pifff":

    недей,че така поне си имат някакви занимания и си ги практикуват на определените за целта места,иначе пак ще плъзнат между нормалните човеци и става страшно....

    Коментиран от #15

  • 7 Аааа

    14 10 Отговор
    Хайде стига реване. Работите на безумна надценка криете обороти, не се плащат данъци. А другите малките,който отваряг но не работят какво да кажат. Плащат всички разходи, помощи няма и по лошото е ,че и работа няма. Промиха главите на хората и го правят ежедневно. Те са стресирани и пазаруват само за ядене. С други думи отваряме неработим разходите текат и не работим на вашата надценка.
  • 8 Миризлив пор

    15 8 Отговор
    Добре де, в цяла Европа са затворени заведенията където има голяма заболеваемост и смъртност. В цяла Европа вземат компенсации на база оборот от предходната година, тук е същото. Проблема е в криенето на оборот и данъци и предходните ви години са почти на загуба и за това не получавате нищо.

    Коментиран от #16

  • 9 ами

    12 4 Отговор

    До коментар #1 от "El boko":

    Да изберат бързата и безболезнена. Спускат кепенците и обратно на село.
  • 10 Щом не сте

    9 1 Отговор
    Доволни - в неделя пред урните и с бюлетина демонстрирайте недоверието си в тези калинки.
  • 11 Хайде бе, вие от една година умирате,

    16 5 Отговор
    Пък още сте живи! И дори, с тези помощи от държавата, т.е. от нашите данъци, добре захлебвате! Толкова добре, че вече не ви се отваря! Знаят ли отрудените хорица тук, че някои от вас получават по 100-150 хиляди лева на месец. “ПОМОЩ”?!!!? Тунеядци мръсни!
  • 12 Asdfg

    11 1 Отговор
    Като стоите и само плямпате,така ще е! И ще ви го набиват с 200!
  • 13 Корона глад

    6 5 Отговор
    Никога, нищо няма да се оправи на тая територия
  • 14 гост

    11 4 Отговор
    Предлагам, реторантите да отворят специализирани ковид-отделения. С легла, кислород и медицински сестри.
  • 15 Гост

    4 11 Отговор

    До коментар #6 от "сила":

    Ти "нормални" човеко какво практикуващ? Вероятно траш метъл и шляене по улиците щом толкова ненавиждаш "ненормални" чалгари и спортуващите във фитнес!
  • 16 ТРОПЧО

    2 7 Отговор

    До коментар #8 от "Миризлив пор":

    МОЖЕ ЛИ ДА СТЕ ТОЛКОВА ПРОСТИ БЕ ЩО ЖИВЕЕХЕ ЗАМИСЛИЛИ СТЕ СЕ ДА ХОДИТЕ НА РАБОТА ЗА 500 ЛВ. ДА СЕ ПРИБЕРЕТЕ ДА ПИИХЕ ПО РАКИЯ И ДА СТЕ ВЕЛИКИ ПРЕД ЖЕНИТЕ СИ ЛИ НЕ СТАВА ДЪРЖАВА С ТАКИВА ПРОСТИ ХОРА РАЗБЕ.ЕХЕ
  • 17 пешо

    5 6 Отговор
    всички си носим кръста. но тия са най-вресливи. и безотговорни, при това - искат да върви оборотът, разбирай - печалбите, а заболлите да се спасяват самостоятелно от удавяне. самостоятелно, защото на територията държава няма.
  • 18 шопендар

    4 5 Отговор
    стига сте хленчили,или търпете или се преквалифицирайте,десетки фирми фалираха без да получат и лев.кръчмите не са най важният бизнес в страната.от всяка криза,политическа,икономическа,или здравна има негативни последици.
  • 19 Мухаха

    4 5 Отговор
    Като държавните служители взимаха по 600-800лв, вие си пълнехте гушките благодарение на частния бизнес и не ви дремеше, че лекари, учители и полицаи стачкуват. Сега обаче нещата се обърнаха. Дъжавните служители взимат над 1000лв. и имат сигурна работа дори и в пандемията, докато вие го закъсахте. Ми тогава преориентирайте се. Затворете ресторанта и на негово място отворете АПТЕКА. Стига сте ревали. А бившите сервитьорки да хванат да изкарат по едно висше, защото в аптекията ще им трябва фармация, а оствен това там няма кой да им мушка бакшиши в деколтетата.
  • 20 плюс минус

    4 0 Отговор
    Ами като се оставихте в ръцете на ББ да ви разтяга и отпуска като ластик и вие през това време му се подмазвахте, що ще чините сега?
  • 21 позиция

    1 1 Отговор
    ЗАТОВА НА 04 АПРИЛ, ОТИДЕТЕ ПРЕД ИЗБИРАТЕЛНИТЕ УРНИ И НАКАЖЕТЕ ТЕЗИ КОИТО ВИ ОТНЕХА БИЗНЕСА И ОСТАВИХА ВАС И СЕМЕЙСТВАТА ВИ БЕЗ ПРЕПИТАНИЕ С НЯКЪКВИ БЕЗУМНИ ДОВОДИ. НАКАЖЕТЕ ГИ ПОДОБАВАЩО, ВМЕСТО САМО ДА СЕДИТЕ И ДА СЕ ,,ВАЙКАТЕ".
  • 22 Я ЧИБА

    0 0 Отговор
    КАКВО ИСКАТЕ БЕ КРАДЦИ ?