Last news in Fakti

23 Януари, 2013 13:50 1 179 2

Rolls-Royce съкращава близо 400 служителя

  • rolls-royce-
  • съкращения-
  • самолети-
  • работни места-
  • фирма

Отделът Aerospace на гиганта Rolls-Royce възнамерява да съкрати близо 400 работни места в един от заводите си, намиращ се в Ансти, Ковънтри, Великобритания, съобщи „Дейли Мейл“. Освен това ръководството на Rolls-Royce планира да затвори един от своите заводи в следващите няколко години, като хвърля вината за решението си на правителството, наричайки случващото се - „недалновидни“ съкращения на националния бюджет за отбрана.

„Вината за загубата на тези висококвалифицирани работни места е на правителството, заради неговата недалновидна решимост за масирани съкращения на разходите в бюджета за отбрана. Имаме изключително дълъг срок за консултации и изпълнение, така че се надяваме задължителните съкращения да бъдат избегнати “, заяви Иън Уодъл, главен ръководител на  Unite за космическите изследвания и корабоплаването. Дейността от Германия ще бъде прехвърлена към авиационния завод на Rolls-Royce в Бристол.

„Ще се опитаме скоро да проведем среща с ръководството, за да се обсъдят последствията, грозящи нашите членове, като ще се опитаме да направим всичко възможно, за да се гарантира тяхната заетост – сега и в бъдеще“, категоричен е Уодъл.

В 200-акровия завод на Rolls-Royce в Ансти работят около 800 души, като те се занимават с ремонт и поправка на самолети, а също така на двигатели за водни плавателни съдове.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    0 0 Отговор
    факти,
    защо сте преместили HR категорията между имоти и автомобили
    преди си беше по-добре
  • 2 Сергей

    0 0 Отговор
    Къде е БатБ. да им реформира фирмичката и да спре уволненията?