Last news in Fakti

12 Май, 2021 11:41 2 168 7

По-скъп природен газ за юли прогнозира "Булгаргаз"

  • булгаргаз-
  • цена-
  • природен газ

Нова тенденция при синьото гориво

По-скъп природен газ за юли прогнозира "Булгаргаз" - 1
Снимка: БГНЕС

"Булгаргаз" ЕАД прогнозира сериозно увеличение на цената на природния газ за юли месец 2021 г.

Образувана в съответствие с чл. 17 на Наредба № 2 от 19.03.2013 г. за регулиране на цените на природния газ е 44,72 лв./MWh и то без в нея да са включени цените за достъп, пренос, акциз и ДДС. Това е с близо 30% увеличение, спрямо цената за април, когато тя беше малко над 33 лева на мегаватчас.

От 1 май 2021 г. цената на природния газ стана 37,71 лв./MWh (без цени за достъп, пренос, акциз и ДДС). Въпреки че Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) утвърди тази цена на газа за месец май, цените на парното, топлата вода и тока не се промениха. Миналата седмица и шефът на КЕВР Иван Иванов увери депутатите от 45-то НС, че цените няма да се променят драстично.

Прогнозната цена на газа отразява развитието на европейските газови пазари и котировките на алтернативните на природния газ горива към 11.05.2021 г., пишат от дружеството.

Окончателно предложение за утвърждаване на цена на природния газ за юли 2021 г. ще бъде депозирано за утвърждаване от КЕВР на 01.07.2021 г., отчитайки котировките на ценообразуващите компоненти към 30.06.2021 г.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 фирма

    13 0 Отговор
    Отмъщението на Боката.

    Коментиран от #6

  • 2 КОТарАК

    9 1 Отговор
    еее ..сума ти ХЪБове , дизерфикации , патоци направихме и пак се дига....да вземем да изгоним още 1 от Руското посолство-може и да се оправят нещата

    Коментиран от #3

  • 3 Койчо

    6 1 Отговор

    До коментар #2 от "КОТарАК":

    Чакай, чакай да видиш като такмисат и едно ''Белене'', каква цена на тока ще ни обадят, при положение че в момента плащаме един от най-скъпия ток в европа и то при налична, изплатена, и работеща атомна центграла, обслужваща и съседни нам държави. Гърция например от години ползува наш ток, но цената на техния е една от най-ниските в ЕС. Няма изджас за народа, всеки един нов енергиен проект у нас е потенциален источник за КРАДьНЕ и ГРАБЕНьЕ.
  • 4 069

    9 0 Отговор
    Такова едно увеличение удря страшно производството и потребителите оттам, както и втори път потребителите директно от комунални услуги. Да му имам Балканския поток и хъба. В такъв момент се виждат видимите резултати.
  • 5 един от многото

    9 0 Отговор
    Ако Русия врътне кранчето, от хъбовете на Боко ще потечат, само скъпи горива. Чакайте да дойде и американска и тогава ще има голям рев.
  • 6 Хахаха

    3 0 Отговор

    До коментар #1 от "фирма":

    Направени са максимум вреди, които би могло да се направят на народа си истински вредатели.

    Коментиран от #7

  • 7 Реформатор

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "Хахаха":

    Не се притеснявай! Като вземем властта ще разбереш че реформите са болезнени!:) За всичко ще е виновен Борисов и компания! Ще ни награбят поредните мошенници, които тепърва ще си "изтъкат платното"! Ти ще пиеш редовно студена вода и ще ходиш да протестираш, където си искаш!:)