Last news in Fakti

19 Май, 2021 06:06 13 517 59

Хотели и ресторанти на Слънчев бряг няма да отворят и това лято

  • хотели-
  • ресторанти-
  • заведения-
  • слънчев бряг

С 80 по-малко са и таксиметровите коли, които ще работят в курорта

Хотели и ресторанти на Слънчев бряг няма да отворят и това лято - 1
Снимка: БНР

Най-големият курортен комплекс по българското Черноморие - „Слънчев бряг“ се подготвя да открие сезона на 1 юни, предаде БНР. И тази година много ресторанти, търговски обекти и хотели няма да отворят. С 80 по-малко са и таксиметровите коли, които ще работят в курорта. В момента се извършват ремонти на територията на целия „Слънчев бряг“, а на много обекти има поставени табели, че се отдават под наем.

В момента в „Слънчев бряг“ повечето заведения са затворени, а на централната алея работят само два ресторанта. Голяма част от павилионите също са с дръпнати ламаринени капаци. Плажната ивица е пуста без чадъри и шезлонги. По алеите се виждат само работници, които подменят тротоарни настилки и подрязват зелените площи. До 1-ви юни ще приключат ремонтните дейности, каза изпълният директор на акционерното дружество „Слънчев бряг“ Златко Димитров. „Правим това, което е необходимо за подготовката на инфраструктурата, правим профлактика на видеонаблюдението, подмяна на тротоари, разширяване на улици. Трябва да сме оптимисти относно дали ще има туристи. Важното е ние да вземем всички мерки, които са необходими за посрещането на туристи“, каза Димитров.

Няма туристи, няма клиенти, няма работа, оплакаха се таксиметровите шофьори. Без реклама и този сезон ще е провален, казаха те.

"Казаха, че сезонът се открива на 1-ви май, а „Слънчев бряг“ в момента е строителна площадка", възмущава се Венцислав Димов, който е собственик на едно от двете работещи заведения на централната алея. И според него ако не се засили рекламата на страната ни в чужбина-сезонът ще е провален.

Пуст и неугледен вид има Слънчев бряг в момента, а първите израелски туристи вече пристигнаха и са гости на малкото отворени хотели. Очакванията на собственици и хотелиери са след средата на месец юни курорта да се оживи, засега, обаче, няма мното причини за оптимизъм, завършва репортажа си БНР.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 28 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 А пари за хазната?

    18 18 Отговор
    Откъде?!

    Коментиран от #10, #24

  • 2 Кво ми дреме

    109 15 Отговор
    То там българи не ходят само изпаднали германци и британци, пълна порнография.

    Коментиран от #11

  • 3 Не ми пука

    105 9 Отговор
    Там не плащат данъци и са алчни и нагли като навсясъде. Не ми пука за тях.
  • 4 Охааа

    78 13 Отговор
    Искам да е пусто като на Чернобил.
  • 5 Йозеф

    136 8 Отговор
    Логично е да бъде така. Гърците разхлабват мерките, пуснали са 20-30% промоции, такситата им возят на едни цени без значение дали си на морето или не, безплатни шезлонги, безплатни паркинги, безкрайни плажове, хубава храна. На кой му пука за салмонелните дюнери на Слънчака и наглите бакшиши?

    Коментиран от #9

  • 6 сталин

    119 8 Отговор
    бетонака е гнусна мутренска дупка, отрепките за които го гласихте и етажи вдигахте го опитаха и няма да повторят. свинеподобни заградили плажовете, ми печете си плеймейтките там бе цървули. те хората не са говеда да ги заключвате и ограждате и да ви идват. по чуждите курорти безплатни паркинзи, рампи за джетове и лодки също безплатни, гори, алей, парчета. при вас бетон и етажи, цървули с чанточки през гърдите да вардят застарели труженички, младите са в чужбина. никой няма да ви стъпи еуглен-бизнесмени...

    Коментиран от #26

  • 7 Адам

    79 4 Отговор
    Супер е простите мутропитеците да фалират
  • 8 бг турист

    96 4 Отговор
    Като са си направили цени като за чужденците , сега да си ги чакат . ...Българина никога не е бил добре дошъл на нашите черноморски курорти, още от соц. времето сме били клиенти “ втора ръка “ за тях ,за нас все нямаюе места в хотелите , места в ресторантите И сега да си ги чакат чужденците , а бг. народа е в Турция и Гърция.
  • 9 точно казано и ти и 6

    85 1 Отговор

    До коментар #5 от "Йозеф":

    не само и още на целия бетон цени като в Монако, е аре малко да се събудят свинесобствениците. хубаво го откраднахте от народа този курорт ама да въртиш бизнес не е като да краднеш и от алчност да лееш етажи. са си го ползвайте, ваш си е!
  • 10 Кристалина ША на уреди

    24 0 Отговор

    До коментар #1 от "А пари за хазната?":

    Със ЗАЕМЧЕ...
  • 11 висерьонович

    20 0 Отговор

    До коментар #2 от "Кво ми дреме":

    да бе опитаха и няма са повторят, това е
  • 12 Иванчо

    69 5 Отговор
    Нека им е на тия! Не може да се държиш така с туристите и да очакваш, че ще се върнат пак. Отношението е отвратително: наглост, байганьовщина и селски тарикатлък; за цените да не говорим. Да потъват в калта и това е!
  • 13 Джамбаза

    64 7 Отговор
    В Слънчака има 300 000 регистриране легла.
    Ако се напълни с български туристи, то последните ще трябва да паркират в Ихтиман.
    Най-добре да продължи застрояването...
  • 14 Геро

    27 4 Отговор
    Бойко и министърката му е това направиха в Гърция сумати заразени а резервацийте една след друга а тука заразени почти няма но той мислише само за асфалт е за това е некадърник и алчен г.з милиарди инвестиций в туризма и насреща няма никой
    В края на март много уж заразени да не ходят да гласуват а след това няма и ето резултата
  • 15 Анонимен

    26 1 Отговор
    18 май, още текат ремонти по улиците. Награди и да нямаше пандемия кой ще дойде да почива на строителна площадка?
  • 16 Анонимен

    19 4 Отговор
    Наглеци
  • 17 Бг Турист

    59 8 Отговор
    Мерси..поздрав от слънчева Гърция. Вчера имаше малко вятър по Йониото , ама се ядва. А нощес разцепих мурмуритата..излизат парчета по половин кило и нагоре. И кокалята вече се появяват. А за тия на Слънчако..ми не ми дреме на шлифера, както и на тях до сега не им дремеше за мен. Айде със здраве. А тук цените са направо фантазия...с около 30 % под миналогодишните. Само временцето малко...ама ще се оправи, ще се оправи.
  • 18 Полигон или Летище

    31 0 Отговор
    Много Бетон викам :D
  • 19 123

    61 3 Отговор
    Таксиметровите шофьори които вземат от 5 до 15 лв на километър в Слънчев бряг, за тези държавен контрол няма ли, НАП няма ли?

    Коментиран от #20

  • 20 Шишо Бакшишо

    39 1 Отговор

    До коментар #19 от "123":

    Не бръснат, казваш, направо епилират..до голо . Бакшиш не прощава, да знаеш.

    Коментиран от #22

  • 21 BigBulgarianBoss

    51 3 Отговор
    Е БАШ МЕ Е ЖАЛ за таксиметровите от слънчака и всички други мошеници и наемодатели... А са да се кротнат малко.
  • 22 123

    41 0 Отговор

    До коментар #20 от "Шишо Бакшишо":

    Таксиметрите вземат 5лв и нагоре на километър от Българин, за чужденците е от 10 до15/20 лв на км, от летището в Бургас до Сл бряг вземат по 100-150 лв на еднин курс.Ако е вечер колкото му харесва е тарифата на таксиметъра когато хората излизат напити от заведението и искат да се приберът в хотел.
  • 23 Гост

    37 2 Отговор
    Лакомията и безобразното презастрояване трябваше да избият нанякъде.
  • 24 Гост

    11 1 Отговор

    До коментар #1 от "А пари за хазната?":

    От дрането на офците. Очаквай ново увеличение на данъците и нови измислени данъци.

    Коментиран от #48

  • 25 Гост

    31 1 Отговор
    Всичките хотели се дезинфекцират с белина и всякаква химия. Къде се изливат тези тонове химикали всеки ден? И после да плувам в това море ли? Благодаря!
  • 26 Гост

    36 5 Отговор

    До коментар #6 от "сталин":

    Изобщо не им пука дали ще имат клиенти или не. Държавата пак ще им даде подаяния от нашите данъци. Мутрите с хотелите вече нямат нужда от клиенти. Могат спокойно да си живеят на гърба на народа, само от помощите, които техните подставени лица в парламента им отпускат. Хотелите са само едно оправдание, че нямали били работа и трябвало да им даваме от нашите пари залудо. Добре дошли в новият робовладелски строй. Докато плащаме данъци така ще е.

    Коментиран от #27

  • 27 да де

    17 2 Отговор

    До коментар #26 от "Гост":

    ама мутрите с това триморие и противопоставяне източат в канала. за качествени пушки пара требе. на големия брат са му ненужни вече, имат си по добра схема за щавня, земи тея самолети... и сега мутретата ще бъдат изоставени от държавата, тя има друга задача - да става фронт. мутрагеню да фърга тилифона и пакетчето и ключовете от хотела и да фаща лопатата, че окоп има да се копае.
  • 28 ах морето

    25 5 Отговор
    На мутрите НЕ ИМ ПУКА дали Слънчев Бряг ще работи. То си е една голяма ПЕРАЛНЯ.
  • 29 ТАБСО

    19 3 Отговор
    ..тва е политиката на герб,да слушкат краварите и да гонат руски дипломати,оти преди четвърт век..и косур, от ссср-дистанциионо били грамнали некакви складове,ами путин не пасе трева,,и солнечний берег пустой..спасение има-реклама у скандинавието 50% намаление за техните пенсионери..

    Коментиран от #36

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Син венец и 28 зъба

    12 2 Отговор
    Шъ водя катуня с родата на пляж у Съниту,място бол!
  • 33 усмихната

    7 26 Отговор
    Колко злоба и коментари, от хора, който и понятие си нямат от хотелиерство и туризъм .... хора, живейте си живота и се наслаждавайте, стига с този хейт!!!

    Коментиран от #40

  • 34 Шпек

    13 7 Отговор
    Още от сега да им кажа да не разчитат на мен и семейството.Ще бъдем в Гърция.
  • 35 Balkanturist

    30 3 Отговор
    Сами превърнахте Слънчев бряг от перла на черноморието в клоака, ревете сега! Не бях ходил от повече от 20 години. Миналата година отидох точно защото чалгаджийските вертепи за алкохолен туризъм не работеха. Въпреки това се потресох от онова което вдях...
  • 36 баба яга

    15 0 Отговор

    До коментар #29 от "ТАБСО":

    И 80% намаление за безработни пияници и пубери!
  • 37 Неутрале

    16 13 Отговор
    Миноло лято на Сл.Бр. цените бяха като в София на хотелите и по кръчмите заедно с оркестъра.След 15.06. се напълни.Цените на шезлонгите и чадърите по 4 лева.
    Хотелиери и ресторантьори се оплакваха защото са свикнали на високите цени и дрането на пияни чужденци.Таксиджиите също.
    Искаха 20 лева на българи до Несебър.Плажа отличен,не пренаселен,бирата евтина отлично бе за българите.Стига се за 3 часа.В Гърция излиза два пъти по скъпо минимум.Плюс два дни път.

    Коментиран от #46

  • 38 гепарда

    19 4 Отговор
    Супер, най-добре да се закрие Бетоноландия за 20г и после ще ходим да го гледаме като музеен експонат тоа бетон, а цени като на центъра на Токио, айде всички да затварят и да отиват да се ръчкат от злоба...
  • 39 1234

    16 1 Отговор
    свиквайчи в гърция почват курортен комплекс за 8млрд. 3 пътя по голям от цяла бургаска община
    като го завършат ни кадри,ни курортисти
    то не става само с 3 куфара откраднати пари от 90те,ИСКА И АКЪЛ!!!
  • 40 Гост

    13 4 Отговор

    До коментар #33 от "усмихната":

    Вие, понеже си имате понятие от хотелиерство и туризъм, затова ли изгонихте туристите и сега ревете на празна ясла?
  • 41 НИКОГА

    8 5 Отговор
    никога да не отворят, ТИЯ КРАДЦИ ГАДНИ .............. НИКОГА ! СКЛАД ЗА ЯДРЕНИ ОТПАДЪЦИ ДА ГО НАПРАВЯТ !
  • 42 Стефан

    28 4 Отговор
    Само им погледнете офертите, не стига че нямат работа, нямат и персонал и за 6 нощувки ми искат 870 лева, само за спане, ами за тези пари офертите от Турция са за всичко, пътуване, спане, и храна на корем, безплатен шезлонг и чадър, питиета и най вече КАЧЕСТВЕНА ХРАНА, аре разкарайте се бе алчни тулупи,
  • 43 Неутрален

    10 13 Отговор
    Простия и беден човек е зъл и отмъстителен.Би трябвало всеки да иде на почивка според акъла и парите си.Тези които пишат тука никъде не ходят,по избори ги лъжат и все са бедни.

    Коментиран от #47

  • 44 ТОМАС КУК

    15 1 Отговор
    Направо да почват подготовка за сезон 2022 година

    треа са топ отвсекъде
    тоа го отпишете
  • 45 ИМПЕРИАЛИСТ

    9 3 Отговор
    Че то, "сънито" се оживяваше едва след 15 Юни....Не виждам никаква драма в случая.
  • 46 Бг Турист

    6 4 Отговор

    До коментар #37 от "Неутрале":

    Хихихихихи..сигурно е така, щом казваш. Длъжни сме да ти верваме. Ама все пак, да ми е мирна глАва, си отивам в гръчко. Даже сега съм там.Малко временцето е ветровито ама ще се оправи тия дни. Айде, басй. Отивам на риба....а ти си драскай, драскай си бе..и бегай си Извади една бира от хладилника, топни краката в легена и си фантазирай че си на морето...
  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 юсеин

    6 1 Отговор

    До коментар #24 от "Гост":

    идва данък диш хъкъ.....
  • 49 Васил

    7 3 Отговор
    И това лято и следващото и по следващото от сега нататък това ще е реалността. Алчността ги докара до тук за един бетон и едно фекално море но за това ти взимат пари за чадър и паркинг който струва почти колкото една ипотека на апартамент.
  • 50 Съдията Дред

    11 2 Отговор
    Още си спомням как преди години паркирах на 15 минути пеша от хотела, за същите 15 лева на ден. Като си тръгвах и спрях пред хотела да си натоваря багажа, докато отида до рецепцията, където беше жена ми с куфарите, и се върна, вече беше спрял паяк, и последва разправия. Както е популярният израз - "Мирси казвам на такава любов". Късмет на Слънчака, ще им трябва
  • 51 чичо

    9 2 Отговор
    При затворени хотели, ресторанти, кафенета..... приходите в бюджета станаха двойни! Разбрахте ли как се ощетява фиска от мутрите с хотели, ресторанти, кафенета....
  • 52 Иван

    6 1 Отговор
    Част от хотелите и ресторантите на Слънчев бряг няма да отворят и това лято, защото са подложени на жесток „зелен“ рекет от страна на еко-рекетьорите на Тома Белев и Прокопиев!
  • 53 дддд

    5 0 Отговор
    Много сЪ радвам, знаете ли колко ми дреме на ууууу.яяяя. По-малко лъъжжци.
  • 54 ВикиВарна

    5 0 Отговор
    и без криза сезон лято в Слънчев бряг - Созопол и Зл.пясъци стартира след 15 юни! И преди две години без помен от пандемия нямаше никой по централна алея на Сл.бряг на 16-17-18 май 2019 г....само тъмнокожи метачки и стротели чукащи перплат! Мога и снимки да предоставя от средата на май месец 2019 г. че няма никакви туристи по алеята в Слънчев бряг край Кубан и времето последните 5 години е много студено май месец целия до към 25 май по бг. морето! И днес 20 май е доказателство и утре 21 май - Слънчев бряг и Варна по 19 градуса в 14 часа и брули студен бриз! Какви туристи май месец
  • 55 възмутен

    0 2 Отговор
    То и ние българите се възмущавахме, но СтаниШеф насочи държавните средства за да бетонира черноморието за да могат да вилнеят мутрите.
  • 56 Дид

    3 1 Отговор
    Място където хотели и заведения правят обороти по 100-200 хилки на вечер и не плащат никакви данъци ми е през оная работа дали ще отворят или не!
  • 57 Бетоно

    3 1 Отговор
    Бетоннио кенеф - Слънчев бряг е само за чалгапитеци!
    Бутайте и да се свършва!
  • 58 Сигурно

    0 1 Отговор
    Под ЮНЕСКО, няма химически отпадъци.
    Строителството на повече от 2 етажа е забранено с приет закон за 100години е задължението да се спазва архитектурата, на под 2км километра от брега се строят само сглобяеми заведения, които се разглабят задължително и то на само един етаж и определена площ. Сладоледа е 1€, хубав обяд с питие за 2ма 25€. Фризери няма, всичко се зарежда сутрин прясно...Хората усмихнати и дружелюбни, нищо че е пълно с Ферарита, паркингите не струват и цент.
    На такова място, човек от България не може и да се зарадва напълно. С едничката подробност, че е в Европа но на 5хил км от Слънчака!
  • 59 Сигурно

    0 1 Отговор
    И много поздрави!