Last news in Fakti

24 Май, 2021 14:17 14 854 146

Новият шеф на НАП прехвърлил фирмата си на кримигерой с 4 присъди

  • румен спецов-
  • фирма-
  • васил божков

За момента Спецов и президентът Румен Радев не са коментирали твърденията, че назначението на изпълнителния директор на НАП е прокарано от Васил Божков

Новият шеф на НАП прехвърлил фирмата си на кримигерой с 4 присъди - 1
Снимка: Фейсбук

Рецидивист се оказва купувачът на фирмата на новоназначения изпълнителен директор на Националната агенция за приходите Румен Спецов, твърди "Труд". През 2016 г. Спецов прехвърля на Данаил Николов от драгоманското село Яблотина 50% от фирмата “Гранекс Трейдър” ООД.

Година по-късно се оказва, че търговското дружество вече е в списъка с длъжници на НАП, като към м. март 2021 г. задълженията му към бюджета са над 1,1 млн. лв.

От източници в МВР, цитирани от “Труд" става ясно, че освен „професионален длъжник“ новият собственик на фирмата – Данаил Николов, се оказва и рецидивист с четири присъди и още близо петдесет дела, повечето за кражби. Присъдите на Николов са от периода 2004-2007 г., като общият му престой в следствения арест и затвора е около 3 години.

Полицейски източници твърдят, че Николов е разследван за десетки кражби от жилища, вили и промишлени обекти в района на Брезнишко, Сливница, Перник и Радомир.

Обстоятелства, които вероятно са били известни на Спецов, защото няма данни Данаил Николов да е упражнявал някаква легална професия или да се е занимавала с бизнес, преди изненадващо да стане собственик на фирма генерираща обороти за милиони. (През 2014 г. фирмата „Гранекс Трейдър“ има отчетен оборот за над 6 млн. лв.)

Някъде по това време Николов започва постепенно да придобива търговски дружества. В крайна сметка е вписан като собственик и/или управител на 25 фирми. Общото между тях е, че са с натрупани милиони задължения заради неплатени данъци.

Допреди няколко години подобни схеми бяха често прилагани при източване на ДДС и/или укриване на задължения. След източване на фирмите, същите се прехвърляха на малоимотни лица, от които държавата не може да си прибере задълженията и в крайна сметка НАП „отписва задълженията“.

В края на миналата седмица служебният министър на финансите Асен Василев и изп. директор на НАП Румен Спецов обявиха, че от 2017 г. насам държавата била отписала 10 млрд. лв. от длъжници. Спецов дори публикува „черен списък“ на големите данъчни длъжници. Сред тях би следвало да е фирмата и на Данаил Николов, на когото Спецов прехвърля печеливш бизнес.

Същевременно вече две седмици няма логично обяснение, как Спецов се озова начело на ключовата държавна агенция. Според представители на служебното правителство, изборът му бил дело на служебния министър на финансите. Асен Василев даде странни мотиви за назначението на възпитаника на Свищовския икономически университет Спецов.

„Познавам г-н Спецов отдавна, още откакто работеше в НАП. Беше изключително доверен партньор на чуждите служби по координация с европейските, с чуждите партньори. Ако искаме да изчистим НАП и да започнем да си събираме течовете в системата, човекът, който е работил точно това, е най-подходящият", обясни в неделя Василев, без да коментира - как и защо Спецов е напуснал приходната агенция.

За момента, нито Спецов, нито президентът Румен Радев или членове на назначеното от него служебно правителство са дали адекватно обяснения и на твърденията, че назначението на изпълнителния директор на НАП е прокарано от укриващия се от година и половина в Дубай Васил Божков. Факт е, че по същото време Румен Спецов е бил фитнес инструктор в Дубай.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 68 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Аз бре

    207 18 Отговор
    Бре м@мка ви бре ... Не можа ли поне веднъж да няма свинщина с някой министър бре . Пуууу, свинските чИрва навързани - до един трябва да висят .

    Коментиран от #8, #57

  • 2 НАП forever

    77 35 Отговор
    Нека плюенето започне сега.

    Коментиран от #17

  • 3 Миризлив пор

    151 7 Отговор
    Евала, този знае как се укриват данъци и се краде ДДС.

    Коментиран от #133

  • 4 NeXu s

    138 52 Отговор
    Спецов е човек на Божков, това е извеастно! А сега става ясно, че е и престъпник! Нормално за комунисти като Мунчо, Спецов, Гечев и прочие!

    Коментиран от #75, #135

  • 5 Той

    138 20 Отговор
    Кой го назначи тоя е от криминалния контингент ... само ние българите ли сме толко прости че ни оправляват мутри и мафиоти
  • 6 Траян

    121 11 Отговор
    Всичко е гнило до дъно. Всеки,който се е устремил към власт или се е добрал до нея е или мутра, или замесен с мутрите.
    Човек да го догнусее просто.
    Народа се бе поококорил малко с надеждица, че тия поне няма да са такива, а те същите без разлика. Некадърни, пошли, алчни....
    Пу, да му се назнае!!!
  • 7 Гост

    101 44 Отговор
    Аз съм гласувал наказателно за тоя президент, ама и той същия далавераджия! Никой не ни мисли доброто! Всички искат да купуват хотели по Гърция с държавната пара....
  • 8 2 и 200

    86 8 Отговор

    До коментар #1 от "Аз бре":

    ами ако тръгнем да чоплим,то в България без кирлива риза,ще се окажат толкова малко хора,че няма да има кой да ги избере на избори!

    Коментиран от #67, #127

  • 9 сила

    43 21 Отговор
    в.ТРУД....айде стига бе
  • 10 Бибитко

    87 71 Отговор
    "От източници в МВР, цитирани от "Труд". Поредният компромат на Борисовата хунта, която мечтае да се завърне отново. А Петьо Блъсков е отдавна известен като заклет почитател на цар Тиква. Блъсков като бивш активист на партийната пропаганда още от "Отечествен фронт" знае как се провежда "генералната линия на ГЕРБ". Неговият вестник "Труд" е един от главните виновници страната ни да се нарежда на 112 място по свобода на словото.

    Коментиран от #125, #126, #129

  • 11 Тираджия

    73 34 Отговор
    Вижте се бе боклуци, хубаво се вижте защото ние ви знаем! И вие, които гласувахте за тия мислете сега!!!

    Коментиран от #35, #38

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Лъжи на таркалета за Спицов!!

    39 61 Отговор
    Лъжи, Лъжи!!
  • 14 Горо

    68 64 Отговор

    До коментар #12 от "БРАВОС НА ДЕ'БИЛ'НИЯ ФАТМАК":

    Тролчетата на ГЕРБ пак подушиха мършата. Разбира се огънят трябва да бъде отклонен от фюрера им Борисов и той да излезе чистичък, както майка го е родила!
  • 15 Доротея

    51 19 Отговор
    Само нинджа може да победи нинджа! Ако написаното е вярно, трябва да бъдете спокойни за НАП! Я, Бойко дойде от СИК и колко е успешен!
  • 16 Госあ

    39 7 Отговор
    Нормални хора с политика не се занимават. А крайно време е медиите като кажат А, да кажат и Б. Също така, да има закон за достоверността на твърденията. Иначе, колко деца попитани какви искат да станат, отговарят - политици ?
  • 17 Дългия

    7 15 Отговор

    До коментар #2 от "НАП forever":

    А на тебе започва да ти влиза!
  • 18 СВД

    35 11 Отговор
    Тоя тип ли е изхвърлил от канцеларията оная Десеслава? А тя горката се е надявала да е малко по романтично!

    Коментиран от #39

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Другия с коня

    66 55 Отговор
    Защо не виждате,че Румен Спецов след Свищов завършва Полицейската Академия специалност Разузнаване,което автоматично го слага в Първо Главно на ДС...Което направо вмирисва цялото правителство на Летеца на развалени яйца и домати от Хунтата от Протеста....

    Коментиран от #137

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Дельо Хайдутин

    44 56 Отговор
    Човека е продал фирмата и живее в чужбина.Какво общо има с това че новия собственик не си плаща данъците .?

    Коментиран от #40

  • 23 МУТРИ ВЪН

    34 22 Отговор
    А ма то това по времето на Баце е ставало! А ми то законно всичко бре. А я сега се замислим кой го е разпънал тоя чадър да си го ползва, та чак и другите са минавали под него.

    Коментиран от #93

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Госあ

    48 28 Отговор
    Май май и президента започва да ми става черен. То не са назначения на деса, то не са три морета, то не са празни приказки....сега и това.

    Коментиран от #34, #50

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 ТИР И КАТ

    14 28 Отговор
    Това е долна лъжа, ама нема как да не е верно.
    Кой ще ти седне да пише толко дълга статия за без нищо!
  • 29 Майстор джебчия

    20 8 Отговор
    За да хванеш джебчия, трябва да си майстор в “занаята”.

    Коментиран от #100

  • 30 Срам

    56 27 Отговор
    Спецов няма нужда да доказва дали има сестра защото прехвърлянето на фирмата му е доказана далавера която е абсолютно видима и доказана. Това е класически пример за мошеничество за сметка на държавата. Новите хора на Радев по нищо не се различават от старите освен, че искат да забогатеят по-бързо и нищо хубаво не ни чака.

    Коментиран от #54

  • 31 ГЕРБ=БСП=ДПС

    52 23 Отговор
    "обстоятелството, че шефът на НАП дори не си е плащал здравните осигуровки за период от близо четири години" Ало Радев к'во стаа? Нали уж, ако ти управляваше, нямоло да има кражби и корупция! А каква стана тя? Мутра културист, замени мутрата пожарникар. Групичката "Котараците" е заменена от групичката "Култористите" или "Пандизчиите". Такива, нарушители та законите, които ни си плащат данъците и осигуровките. Които си прехвърлят източените фирми на безимотни маргинали не трябва да дори да ги назначават за портиери и хигиенисти в НАП, Министерство на финансите, полицията, общините. А ти Радив си назначил такъв нарушител за шеф на НАП. Радев с такива назначения ще видиш втори президентски мандат през крив макарон.
  • 32 Доцента

    38 10 Отговор
    Всеки втори културист е с малка патка и е лява дисага.Всеки културист е комплексар и егоист.По цял ден се оглеждат в огледалата като мадами,и мислят какво да похапнат и как да го изакат после,за да не им се набръчка кожата

    Коментиран от #143

  • 33 Какво казахте?

    27 5 Отговор
    Мутри вън?Имаме работа с недоразвито общество
  • 34 Госあ

    22 12 Отговор

    До коментар #26 от "Госあ":

    А, и протестите по време на пандемията. Както и самото и неглижиране. И то едни протести... колкото да се предава вируса. Отидох веднъж, подпийнал и готов за золуми, както си му е реда. А те пеят седесарски песнички събрани на скара/бира. Не повторих.
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Арнолд Шварцнегер

    37 6 Отговор
    Нека да се провери...ако се окаже истина-За Културиста УВОЛНЕНИЕ,СЪД И ЗАТВОР(ТАМ ЩЕ ПОМПА МУСКУЛИ И ЩЕ ПИЕ ПРОТЕИНИ,АМИНОКИСЕЛИНИ И АНАБОЛИ).
  • 38 зъл пес

    8 3 Отговор

    До коментар #11 от "Тираджия":

    даже станали 16,цървули
  • 39 пфу

    0 0 Отговор

    До коментар #18 от "СВД":

    не ,не е тоя

    Коментиран от #45

  • 40 зъл пес

    30 12 Отговор

    До коментар #22 от "Дельо Хайдутин":

    Божке,и цървулите цвъкат плюсове.Не можете да осъзнаете какви нещастници сте.Хак да ви е да ви управляват комунистите,заслужавате си го.

    Коментиран от #58

  • 41 цървулан

    6 3 Отговор

    До коментар #27 от "Последния Софиянец":

    Внимавай да не си опечеш мозъка
  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 мишо

    16 20 Отговор
    АЗ НЕ ВЯРВАМ НА ТОВА ПИСАНИЕ

    Коментиран от #48

  • 44 Дано не съм прав

    14 6 Отговор
    ...обаче всички с "особени" фамилии,освен нормалните като например Иванов... Георгиев.... Димитров все боклук... Гешев... Цацаров...Спецов.....все измет неземна...

    Коментиран от #107

  • 45 СВД

    5 3 Отговор

    До коментар #39 от "пфу":

    Благодаря! Ония бяха по инвестициите! Същата работа!
  • 46 ТИТИ

    12 19 Отговор
    ХА СПРЕТЕ СЕ ВЕЧЕ ДА ПИШЕТЕ ИЗМИСЛИЦИ
  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Госあ

    21 11 Отговор

    До коментар #43 от "мишо":

    Абе май, май си е баш истина. Абсолютна гавра. Жалко. Нинова правилно се чудеше дали да му дава подкрепа за изборите.
  • 49 Верно ли

    14 21 Отговор
    Тая гробаджийска опорка с дубайската връзка вече не се ли вмириса? А това дали е плащал здравни осигуровки, или не - ако е живял в чужда държава, защо да ги плаща и тук? И да не излезе, че някой го е натиснал да си прехвърли фирмата, която е била на печалба на въпросния Николов - това си е гробаджийска тактика, та сигурно затова са така добре запознати.

    Коментиран от #130

  • 50 ТИТИ

    9 19 Отговор

    До коментар #26 от "Госあ":

    ТО ТОВА Е ЗАДАЧАТА ДА НАМРАЗИМ ПРЕЗЕДЕНТА

    Коментиран от #62, #121

  • 51 Flex

    30 6 Отговор
    Тоя господин е бил фитнес инструктор в Дубай.Айде ,там да направи такива прехвърляния-да види какъв е закона-Няма да излезе от затвора! В България всеки си прави каквото си иска! Една хубава проверка да видим дали е вярно.....
  • 52 Даката

    28 6 Отговор
    Честито на протестиращите...как беше . ..,,мутри вън,,.. я пак,...ама тоя път новото МВР ще бие
  • 53 az #МУТРИ, ВЪН!

    14 5 Отговор
    Не е задължително да се познават и да има нещо общо, просто Спецов е разкарал фирмата си, като я птехвърля на първия желаещ да я придобие срещу някой лев, разбира се. Схемата е от преди 100 години и все още се практикува, макар че законодателят всяка се стреми да ограничи подобна практика. Обикновенно новите "фирмаджии" са или неграмотни от малцинствата или лица с крим. минало и настояще...
  • 54 коко

    6 4 Отговор

    До коментар #30 от "Срам":

    Това са новите опорки - менкате си ги всеки ден.
  • 55 титаник

    14 5 Отговор
    не виждам главният каскет да работи силно по делата на божков и василев но виждам усилено търкане на билетчета отново
  • 56 пурко

    6 11 Отговор
    Всеки с куп приказки за всеки...а може би човекът си няма сестра. Зрелища да има за простите.
  • 57 Ганчо

    27 4 Отговор

    До коментар #1 от "Аз бре":

    Приятел, ти не разбра ли, че стават министри за да си узаконят ограбеното. Не очаквай да стане по-добре ....
  • 58 Бибитко

    8 13 Отговор

    До коментар #40 от "зъл пес":

    Бойче, ти лудна бе, човек! Все комунисти ти се привиждат. Тая плоча вече се изтърка. Освен това бивш комунист като теб да плаши с комунистите си е чиста лъжа. Ама ти доказа, че лъжата я нямаш за нищо. Понеже знаеш, че у нас ахмаците, които ти се връзват съвсем не са малко. Нали те те крепиха на власт цели 11 години?
  • 59 сара

    11 30 Отговор
    Никой и нищо не може да опетни Президента - единственият достоен политик в България !
  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 Ю.Кортес

    25 13 Отговор
    Въобще не се учудвам.Това им беше целта,пълно мафиотизиране и фашизиране през президентски правителство.

    Коментиран от #69

  • 62 Госあ

    13 10 Отговор

    До коментар #50 от "ТИТИ":

    А, и датата за изборите. В пика на пандемията, на католическия великден, който не се празнува в Турция, а в Западна Европа.
  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 Щерев

    32 6 Отговор
    Ашколсун,правиш милион задължения към НАП,врътка с фирма бушон и те правят шеф на НАП с 38000 заплата ....стана,мутри вътре.

    Коментиран от #85

  • 65 Пламен

    25 5 Отговор
    За това ли се борихме,да сменим мутри с мутри.

    Коментиран от #71, #72

  • 66 оня

    7 10 Отговор
    Трябва да се изметат всички от статуквото и нови неопетнени лица да се заемат с управлението на държавата:)) А статуквото е: ГЕРБ, ДПС, БСП.

    Коментиран от #70, #80

  • 67 Знайко

    11 5 Отговор

    До коментар #8 от "2 и 200":

    Ако тръгнем да чоплим няма да са толкова малко свестните хората. Сред няколкото хиляди хора, които познавамс или с които лично ми се налага да контактувам има само 5-ма, които наистина са боклуци. Единия е гербаджийска подлога на висока държавна заплата(5000 лева месечно). Другия е рубладжия платен русофил. Третия е бесепар на държавна работа. Четвъртия е общински съветник и строителен предприемач строят жилищни блокове. Петата е жена, брокер на недвижими имоти, голям боклук. По мои наблюдения брокерите на недвижими имоти, с 2 изключения всички са големи боклуци. И винаги са с партията която а на власт в общината. Другите боклуци са мурзилките получаваща рубли за да обича Москва и Русия. Знаете как се нарича тези, които предлагат платена любов. Имам няколко "съседи" алкохолици. Няколко бивши съученици затънали в мизерия поради тъпота, некадърност или алкохолизъм. Имам няколко квартални/селски клептомана правещи много поразии. И всички останали, които познавам са свестни. Не са светци, но са свестни хора. Е да не познавам човек, който да не е укрил някои и друг лев данъци. Например върху приходи от бакшиши или пък от работа на частно. Но когато данъчно-осигурителтата система у нас е силно несправедлива. Не смятам, че този, който е укрил 10%-20% от данъците си. За да заведе купи по-хубави дрехи и обувки на децата си. За да ги заведе на почивка или за да им купи плейстейшън или тетрадки и моливи или лекарства е престъпник. Защото у нас държавата е най-големия
  • 68 Тошко

    22 4 Отговор
    Радев къде ги намира тези боклуци, та ги назначава на такива постове? Май е решил да загуби изборите за президент. Карбовски, внимавай!
  • 69 Госあ

    5 2 Отговор

    До коментар #61 от "Ю.Кортес":

    Единственият начин за справяне с мафията е фашизма. Служби с червени ленти на лявата ръка. Прочети за Чезаре Мори , който Мусолини назначава и сицилианската мафия.

    Коментиран от #76

  • 70 Ю.кортес

    6 1 Отговор

    До коментар #66 от "оня":

    Грашиш,боклуци и използвачи нагаждачи има по всички партии.

    Коментиран от #73

  • 71 Знайко

    12 6 Отговор

    До коментар #65 от "Пламен":

    Сменихме единокнижен пожарникар с подобен на него КУЛТОРИСТ.
  • 72 оня

    5 3 Отговор

    До коментар #65 от "Пламен":

    Борбата тепърва започва:))
  • 73 оня

    5 0 Отговор

    До коментар #70 от "Ю.кортес":

    Четеш между редовете или както ти е угодно. Писах: нови и неопетнени лица:))

    Коментиран от #78

  • 74 Честито

    21 6 Отговор
    Ами черепа успя! След платените протести...следва...свалено правитетелство,идивиди от крими- контингента за министри....Сестра галева пелтечи като улава...
  • 75 Ниииииищо НЕЗАКОННО НЯМА

    5 16 Отговор

    До коментар #4 от "NeXu s":

    В СДЕЛКАТА НА СПЕЦОВ.ЗАКОНА И ЗАКОНИТЕ ГО ПОЗВОЛЯВАТ И ХИЛЯДИ ГО ПРАВЯТ.ЩОМ ЗАКОНА ГО ПОЗВОЛЯВА ОБЪРНЕТЕ СЕ КЬМ ЗАКОНОТВОРЦИТЕ В ПАРЛАМА МЕНТА...
  • 76 Ю.Кортес

    3 0 Отговор

    До коментар #69 от "Госあ":

    Запознат съм отчасти.Мусолини се справя с мафията.В последствие,диктатурата поражда друга мафия в държавното управление.Недоволството се отклонява с патриотарски войни и агресии в Судан Либия Сомалия Албания Гърция.Италия претърпява крах.

    Коментиран от #81

  • 77 Добре бе

    8 16 Отговор
    Скъсахте се да храчите! Е как пък не се замислихте първо кой е източник на информацията и колко може да му се вярва? Утре друг обратното ще напише и айде от другите храчки! Като някакви марионетки ви лашкат! Айде за платените подлоги е ясно! За тях няма значение източника! Важното е единствено да се плюе по достойните хора!

    Коментиран от #82

  • 78 Ю.Кортес

    16 1 Отговор

    До коментар #73 от "оня":

    Те тия нови и неопетнени се оказват синове и дъщери че и внуци все на тия от които искаш да се предпазиш.

    Коментиран от #83

  • 79 УЖ СМЕШНИК ЮМРУЧЕТА И МУТРИ ВЪН

    18 5 Отговор
    ПЪК ТЕ НОВИТЕ ПО ГОЛЕМИ МУТРИ И МОШЕНИЦИ ОТ ГЕРБ!
  • 80 Го4о

    14 5 Отговор

    До коментар #66 от "оня":

    Не,не статуквото вече е Радев! Той коли, той беси! Ако си недоволен от нещо звънни му. Или го дай на прокурор. Статуквото трябва да се държи изкъсо, трябва да имаме народовластие, така ни убеждаваше Радев. Отивам до тоалетната.
  • 81 Госあ

    4 5 Отговор

    До коментар #76 от "Ю.Кортес":

    Германия, Италия и Япония са в разцвета на силите си по време на фашизма ! Единствено лошата координация и ресурсите на Русия и САЩ им изиграват лоша шега. Не знам защо заклеймявате най добрите и справедливи системи на управление като Фашизма и Комунизма. За съжаление от титаничният им сблъсък възкръсна капиталистическата мафия.

    Коментиран от #86

  • 82 черно на бяло

    14 3 Отговор

    До коментар #77 от "Добре бе":

    се вижда неплатени здравни и прехвърляне на задлъжняла фирма, то това елементарно за средно интелигентен човек!

    Коментиран от #88, #105

  • 83 Чочо

    14 2 Отговор

    До коментар #78 от "Ю.Кортес":

    Мафията си изучи наследниците на запад и ги върнаха като млади и неопетнени...някой изглежда е забравил лондонските юпитата на царчето.
  • 84 ясно

    15 2 Отговор
    и тоя спец-off е същият боклук като всички останали, изредили се през властта
  • 85 Бибитко

    2 3 Отговор

    До коментар #64 от "Щерев":

    Абе ти си много запознат. Да не би да си надничал под бельото на бившата шефка на НАП?
  • 86 Ю.Кортес

    3 1 Отговор

    До коментар #81 от "Госあ":

    Първите три са в разцвета на силите си след ВСВ и никога преди това там хората не са живели по добре.Що се касае за руската империя,тя е в упадък и разпад от края на 19ти век и процесите са необратими.

    Коментиран от #89

  • 87 Начо

    12 2 Отговор
    Поредното мафиотско правителство.
  • 88 Айде сега по сериозно!

    3 6 Отговор

    До коментар #82 от "черно на бяло":

    Смяташ ли, че дължиш осигуровки като не живееш в България? Или по точно, ти ако живееш на вън, ще се чувстваш ли задължен да ги плащаш! Сега с глупави опорки, ме караш да се явявам на някой който не познавам защитник! Айде по сериозно и да оставим опорките и да пишем за доказаните неща! Но не от сайтовете на истината, към които между другото, може да се причисли и източника на тази статия!!
  • 89 Госあ

    2 2 Отговор

    До коментар #86 от "Ю.Кортес":

    Хайде моля ти се. Такъв научно-технически и индустриален подем никога не са имали. И то след поражението от ПСВ. Впрочем, икономиката на Германия и Япония и сега е на фашистки принцип - корпоративна индустрия с мощен държавен контрол и социална политика. За Италия не знам. А Русия е най силна по времето на СССР.
  • 90 рапонина

    2 1 Отговор
    Здравеняк!
  • 91 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 92 Бойко

    2 0 Отговор
    Левски вече има спонсор, който внесе 100 милиона в касата на дружеството! Съобщи го лично.
  • 93 Знайко

    6 2 Отговор

    До коментар #23 от "МУТРИ ВЪН":

    "А я сега се замислим кой го е разпънал тоя чадър да си го ползва, та чак и другите са минавали под него." Този "ЧАДЪР" го разпънаха БСП-арите заедно с Сакскобургодски и ДПС. После МУТРАТА дойде и ги НАРИТА скупчилите се под ЧАДЪРА. И го взе само за себе си и лакеите му. След известно време, някои бесепари се пребоядисаха на "калинки" и се върнаха под ЧАДЪРА. А пък депесарите се договориха с МУТРАТА да им направи местенце и да се върнат отново и те под ЧАДЪРА. Сега пък Радев обратно пребоядисва "калинки" на бесепари. Докато у нас продължаваме да гласуваме за такива боклуци, като Даниел Митов с по 4-5 слоя все различна боя по него. Държавата ни ще продължава да е кална кочина. Защото на тези от върхушката не им пука. И като Даниел Митов направо, без да се измият, върху калта по себе си слагат следващия слой боя.

    Коментиран от #99

  • 94 релефно тяло

    10 1 Отговор
    гладък мозък
  • 95 Буха ха

    10 2 Отговор
    1. Труд не е достоверен източник, така че е необходимо независимо потвърждение на новината 2. Ако се окаже истина, тези които са го назначили да кажат дали са знаели. 3. Ако са знаели, да обяснят защо го назначават, ако не са знаели, да обяснят пропуските в подбора си на кадри

    Коментиран от #101

  • 96 Голем смях

    9 2 Отговор
    Какво се чудите.И този ококорчения и оня с бисепците са вазелини.
  • 97 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 98 Пепо

    8 2 Отговор

    До коментар #21 от "Последния Софиянец":

    Да бе, и документи показали хората . Можеш да прочетеш и за Ассенчо фалита ,дет фирмата му виси с около 7 милиона паунда на англииското НАП. Много хубави хора,не мислиш ли ?
  • 99 Дпс не се моли!

    7 0 Отговор

    До коментар #93 от "Знайко":

    Дпс заставя като използва слабостите и зависимостите им към схеми и пари! Та под чадъра, не дпс с мутрата са се договорили, а са го пипнали и заставили! И тази договорка стана по времето на Орешарски! Затова и управлението на Борисов от там насам, няма нищо общо с първият му мандат! За дпс затова са толкова важни службите като мвр, данс и прокуратура! Иначе с останалото съм напълно съгласен с теб! Просто трябва да има лустрация и компрометиран политик, да няма шанс и секретарка на депутат да бъде!
  • 100 1234578

    7 2 Отговор

    До коментар #29 от "Майстор джебчия":

    "За да хванеш джебчия, трябва да си майстор в “занаята”." Не е вярно. За да хванеш джебчия, крадец, убиец, нарко барон ... трябва да си майстор в полицейския занаят. Тези, които са майстори в "джебчииството" се наричат КОМУНИСТО-МИЛИЦИОНЕР.
  • 101 Знайко

    9 4 Отговор

    До коментар #95 от "Буха ха":

    Ако е истина, то вече знаят. И правилния ход е само един: УВОЛНЕНИЕ на културиста . И не само от шевското място в НАП. Ами и 20 годишна забрана за работа в публичния сектор(Народно събрание, министерства, агенции, общини, кметства ...). От момента на установяване на безобразието му.
  • 102 мислещ

    5 3 Отговор
    "Публикувано във факти.бг: Беше изключително доверен партньор на чуждите служби по координация с европейските, с чуждите партньори."
    Тоест назначението му наистина е отвън, ама не от Дубай, а от обичайните заподозрени на запад. Обяснява и "странното" посещение на вещицата от посолството.
  • 103 Ленко

    5 2 Отговор
    Да припомня свещеното право на българина,днес празнично!
    Да плаща,плаща,плаща!Плащай българино,така си яхнат,от
    кръвожадните политици и управляващи,че само...плащането ти остана!Хубав празник!
  • 104 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 105 въпрос

    4 3 Отговор

    До коментар #82 от "черно на бяло":

    А да си прочел по-внимателно или само си видял заглавието? Щеше да видиш, че пише, че дълговете са натрупани след прехвърляне на фирмата.

    Коментиран от #116, #131

  • 106 Behemoth

    9 4 Отговор
    Значи познава системата човека.....за бели хакери не сте ли чували?Той да ви излови всичката гербераска сг.ан па май.ната му ...трябва да кви.чите като на Коледа...

    Коментиран от #111

  • 107 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 108 Знайко

    3 2 Отговор
    Този уневерситет в Свищов, само разбойници произвежда. Влади Горанов и той там е учил. И още много други разбойници, сега не мога да се сетя за имената та да ги натапиша. Направо да го закриват този университет. И да се направи данъчно разследване, на всички, които имат диплама за БАНДИТ(икономика, право ...) от този университет .
  • 109 УЖАС

    10 6 Отговор
    Викат "мутри вън" пък като се докопат до власт стана "мутри вътре". Така ли ще я караме? То 11.07. - да не вземе, да се изненадате от резултата!!!

    Коментиран от #110

  • 110 мислещ

    5 5 Отговор

    До коментар #109 от "УЖАС":

    Викаш, щом са мутри, най-добре да си върнем... другите мутри...? Не, че ще е изненада наистина, толкова е мозъкът на 90% от стадото.

    Коментиран от #113

  • 111 Да-да-да

    3 3 Отговор

    До коментар #106 от "Behemoth":

    това вашето се казва двуличие
  • 112 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 113 Да-да-да

    9 6 Отговор

    До коментар #110 от "мислещ":

    Викаш, след като изкарахме тези дето ги набедихме за мутри, що да не си вкараме истински!

    Коментиран от #122

  • 114 Стамат

    9 1 Отговор
    Боклук до боклука, мила моя майно льо
  • 115 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 116 Кое не разбра?

    5 1 Отговор

    До коментар #105 от "въпрос":

    Кой е източника? Айде спрете да се излагате!
  • 117 дъртия

    8 5 Отговор
    КОЙ ?!?!?! АЛО пРЕЗИДЕНТА - КОЙ ?!....
  • 118 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 119 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 120 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 121 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 122 мислещ

    4 1 Отговор

    До коментар #113 от "Да-да-да":

    Викаш, СИК и Ипон са пълно менте и само се преструваха на мутри? Ясно, от платеното участие пак.
  • 123 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 124 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 125 Бостанджия

    4 4 Отговор

    До коментар #10 от "Бибитко":

    Когато каунчо го водят за носа мутри така ще е Сега пак ще типа при доган/дпс/ да му прави ми++++ Разкъсаха го този човек божков василев доган пеевски решетников Не му завиждам Щом си е дал дупето под наём така ще е
  • 126 Бостанджия

    3 2 Отговор

    До коментар #10 от "Бибитко":

    Когато каунчо го водят за носа мутри така ще е Сега пак ще типа при доган/дпс/ да му прави ми++++ Разкъсаха го този човек божков василев доган пеевски решетников Не му завиждам Щом си е дал дупето под наём така ще е
  • 127 Айде бе

    3 2 Отговор

    До коментар #8 от "2 и 200":

    Напротив, за да има толкова много за крадене и плюскане, значи огромен брой хора са скромни и почтени, и ги крадат или поне недооценяват труда им! Интересно какъв е бил "бизнесът за милиони" на данъчния служител Спецов?
  • 128 Атанасова

    2 2 Отговор
    как не можа да направиш подобно проучване и за ББ-той да не е света вода ненапита. При политизирана полиция, неработеща съдебна система какво друго може да излезне. Интересно ще е някой да направи проучване за тебе. Кой ли знае какво ще излезне.За да се правят такива статии- не правиме коментар за истинност, че и това е много под въпрос,значи и ти си калинка
  • 129 И аз да кажа

    6 3 Отговор

    До коментар #10 от "Бибитко":

    Е, не е от "Труд"! Справките са от НАП. И аз бих се занимал с този, дето баш от Дубай идва да ни "оправя". На вас не ви ли изглежда странно- да си зарежеш бизнеса за да идеш за два месеца в място, което си оставил? Е, те се били спазарили 6 месеца да получават заплата, но все пак. Повече от ясно е, че идва да изпълни нечия поръчка, заплатата му не е нещо особено. ..и баш в НАП !!! На Черепа не му ли бяха там бакиите? Не виждате ли, че ви се подиграва?
  • 130 И аз да кажа

    3 3 Отговор

    До коментар #49 от "Верно ли":

    Аплодисменти: значи някой му искал фирмата (с милионите), пък той - куражлия, продал я източена на рецидивист! Нали поне не твърдите, че му я е прехвърлил срещу милиони? И отишъл да си яде милионите в Дубай, пък сега се връща на бял кон- нещо като партизаните по девети септември!
  • 131 Вярвай си

    4 2 Отговор

    До коментар #105 от "въпрос":

    Да ти кажа, защото съм минавал през това: продадох си ЕТ на ЕООД и ме изкривиха от формалности- иска се удостоверение от НАП, че фирмата няма задължения, този си е скопосал някое такова; да не мислиш, че НАП ще оставят осъждания да развива дейност и трупа задължения и да не вярваш, че НАП-аджията Спецов му е продал нещо, струващо и пет лева? Много чевръст тоя- докато работел в данъчното, завъртял фирма с милиони оборот и печалби. Вярвате ли, че така се случва в реалния живот?

    Коментиран от #132

  • 132 Вярвай си

    4 1 Отговор

    До коментар #131 от "Вярвай си":

    Продължавам- фирма се продава, за да се избегне ревизия или закриване, защото тогава се гледа всичко. Или мислиш, че е получил нещо от клошаря?
  • 133 Николай

    0 1 Отговор

    До коментар #3 от "Миризлив пор":

    Нали за това го назначиха за шеф на НАП
  • 134 Николай

    0 1 Отговор
    АСЕН ВАСИЛЕВ
    служебен министър на финансите
    Установихме, че за периода 2017-2020 г. са отписани 10 млрд. лева задължения, които НАП не са успели да съберат. Публикуваме преструктуриран списък на фирми на длъжниците към фиска, които дължат над 5000 лева към НАП. Общо сумите, които се дължат и които НАП трябва да събере, са 9,9 млрд. лева.
  • 135 Николай

    2 2 Отговор

    До коментар #4 от "NeXu s":

    Е нали искахме промяна. Ето я промяната/подмяната. Ръкопляскайте братя българи, промяната е в ход. Да живее Румен Радев най достойния български президент, Натовски генерал, летец изтребител. Отличник по бойната и политическа подготовка.
  • 136 Николай

    1 1 Отговор
    Финансовият министър от служебното правителство Асен Василев фигурира в офшорна фирма на Вирджинските острови. За това алармира Григор Здравков от „Легия Антимафия“.

    „ОФШОРКА! НА ВИРДЖИНСКИТЕ ОСТРОВИ. От 13.05.2021 г. има нов управител. Не е трудно според датата да стане ясно защо е НОВ. Обаче, представител – Асен Васков Василев, финансов министър в служебното правителство на Република България. Нищо незаконно. Абсолютно! Но морално някак си……“, пише Здравков.

    „НАКРАТКО: Финансовият министър на една страна в оздравителен период след дълги години мутренско управление, има за задача да събира данъци. В конкретния случай НЕСЪБИРАЕМИ ДАНЪЦИ. Участие в офшорка. Предназначението на офшорката е законно да се избегне и илиминимизира плащането на данъци в НОРМАЛНИТЕ ДЪРЖАВИ. Губи се моралът някак си. А на площада искахме морално управление от морални хора. Нали!?“, пита риторично Здравков.
  • 137 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 138 ХИТЪР И НАГЪЛ

    0 2 Отговор
    Хипотеза.Продава фирмата без задължения.
    Продължава да продава , но тя е на друго име. Прави го с пълномощно.Прибира парите.
    Данъците са за новия собственик.
    Невинен като сълза.
  • 139 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 140 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 141 200

    0 0 Отговор
    Малко започваме да се излагаме. Цял свят ще ни се смее. Бананова република в Европа, възможо ли е?Ха Ха. Всичко е възможно когато в една държава основен бизнес са Евро парите.
  • 142 Я да видим

    1 2 Отговор
    сега на какво е спец новия изпълнителен директор на НАП г-н Спецов?
  • 143 Ами то и всяка жена е .....

    0 0 Отговор

    До коментар #32 от "Доцента":

    Куртизанка!Твоята да не би да е светица?
  • 144 РАДИОАКТИВЕН

    0 1 Отговор
    Този коментар е премахнат от модулатор.
    Моделиране на общественото мнение.
    ОСТАВЯМЕ САМО БОГОУГОДНИ КОМЕНТАРИИ.
    ДА НЕ КАЖЕТЕ ЧЕ НЯМА СВОБОДА НА ПРЕСАТА!
    ТЯ Е СВОБОДНА НИЕ НЕ.
  • 145 дебили

    2 2 Отговор
    Е затова сме на 112 място... фалшиви новини и внушения в някакви сайтчета с гръмкото име FAKTI.BG хахахха. Миналата година майка ми ходи на екскурзия в Дубай... ако следваме логиката на на сайтчето, майка ми ЯВНО се е познавала с БОЖКОВ, и ОПРЕДЕЛЕНО е била извикана от него на среща там. Ще трябва да я помоля да звънне на БОЖКОВ за да ми даде пари нзазаем, че съм го закъсал. Другото идиотия тук - продал си фирмата на криминален. Значи аз като си продавах колата добре, че не се оказа някой следствен, че щях да го закъсам според сайта ФАКТИ.БГ. Да знаете преди да продавате каквото и да е на когото и да е - пишете до ДАНС, НАП, МВР и НСлС... И да е забравите да искате актуално свидететслвто за съдимост, че знае ли се хахаха
  • 146 Тредстоун

    1 1 Отговор
    Поредното добре работещо министерство изтърбушено от еднодневките на фатмака , поредната калинка , фитнес дубайска калинка инсталирана да прокарва интересите на олигархи