Last news in Fakti

8 Февруари, 2013 14:03 1 816 16

Борисов от Брюксел: България ще получи най-много

  • бойко борисов-
  • блюксел-
  • ес-
  • бюджет
Борисов от Брюксел: България ще получи най-много - 1
Снимки: ЕПА/БГНЕС

Бойко Борисов съобщи пред журналисти в Брюксел, че очаква България да получи 2 млрд. евро повече за селско стопанство. Премиерът е в белгийската столица за среща на държавните и правителствените ръководители на страните от ЕС за обсъждане на европейския бюджет до 2020 г.

Заседанието продължи цяла нощ и беше временно прекъснато чак днес към 11.00 ч. след 20-часови оживени дебати, които трябва да продължат отново следобед. Българският министър-председател изрази надежда, че по-късно днес ще бъде постигнато съгласие по следващия 7-годишен бюджет.

Борисов каза, че е получил уверението на президента на Европейския съвет Херман ван Ромпой и на германския канцлер Ангела Меркел, че България е страната, която ще получи най-много спрямо своя принос в бюджета на ЕС и средствата ще бъдат повече в сравнение с предишния програмен период.

„Иначе напрежението е голямо, защото всички знаят, че този бюджет е орязан. А  когато има орязани пари и отвсякъде се реже, всички държави са недоволни. Всеки гледа да защити някакви интереси. Ако не се договорим следобед, означава 7 години напред всяка година да има такива преговори”, изтъкна премиерът.

Според него това би било голям удар за страни като България, които в момента изграждат своята инфраструктура или така наречените "дългосрочни проекти".

Проектобюджетът, по който се очаква съгласие, не предвижда намаляване на средствата за кохезионна политика, в него е запазена и извоюваната през ноември сума от 260 милиона евро за спрените реактори в АЕЦ "Козлодуй", уточни премиерът Борисов.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Боко

    1 0 Отговор
    Бълтария ще получи от трите,най-дългото!
  • 2 Tadeusz

    1 0 Отговор
    Interesno e che v polska presa syschtoto kaza polskija premier.Znachi che sichki spehceliha najvetche i narodi triava da se radvat che imat takvi umni i prekrasni predstaviteli v evropejski sojuz.
  • 3 факти

    1 0 Отговор
    това недоразумение няма ли да го приберат, където му е мястото най сетне ...
  • 4 tati

    1 0 Отговор
    Омръзна -!!!!!- Ми от този тъп ЕВРОПЕЙСКИ СЪЮЗ , изключиха ни работещи добре блокове, съсипват ни промишлеността, само глоби за щастливи животни , и нещастни хора.Получават заплати повече , от канцлера на Германия .ТОЗИ СЪЮЗ Е ИЗЛИШЕН !!!!!! НИЕ НЯМАМЕ МЯСТО В НЕГО. Този който провежда тази политика , ще се наложи да си ходи от власта . Ще гласуваме за онзи - който ни обещае излизане от ГЛОБАЛНОТО ЕВРЕЙСКО УПРАВЛЕНИЕ --- НОРМАЛНА И РЕАЛНА ПРАВОВА ДЪРЖАВА !!!! ДАЛИ ТОВА ЩЕ Е СИДЕРОВ , ИЛИ г-жа ТАТЯНА ДОНЧЕВА ????? Ще видим на изборите ????????????

    Коментиран от #8

  • 5 премиерът

    0 1 Отговор
    хора без този съюз сме загинали. Oт каде пари, ние ништо не произвеждаме.
  • 6 KOREKTOR

    1 0 Отговор
    БУДА,
    стига си лъгал, че и твоите БУДАЛИТЕ вече ще вземат да не ти вярват. Какви 2 милиарда евро, какви 5 лева. Стига си лъгал за да отвличаш вниманието на хората от съществените проблеми. Вземи па си вдигни партакешите и дим да те няма.
  • 7 Трибал

    1 0 Отговор
    Наблюдаваме шизофрения в различните и форми всеки ден,при случая Борисов!Мисля че е крайно време някой да обърне време на тези симптоми,съдейки по поведението на дадения индивид!
    Във конкретния случай с божеството Буда Борисов наблюдаваме симптоми на шизофрения влошаващи се със всеки изминал ден и Будали които не си дават сметка до какви рискови фактори може да доведе това за обществото и за околните, като цяло!Ако човек е наясно какви са симптомите на шизофрения ще има ясна представа какво "божество"трябва да търпим всеки ден на такъв отговорен пост като министър председател!Така че ако все още има специалисти на 4ти километър и Карлуково нека незабавно вземат мерки до като дадения индивид във случая Буда,не е нанесъл непоправими последствия освен на него самия а и на обществото като цяло!

    Шизофренията представлява заболяване на мозъка, което засяга основни психични функции, които дават на здравия човек усещане за индивидуалност, неповторимост и автономност.

    Налудностите са болестни вярвания, несподелени от другите. Например индивидът, страдащ от шизофрения може да вярва, че е преследван, че е Бог, че много неща носят специално значение за него и т.н. Тъй като заболелият не може да познае, че тези вярвания са грешни, те не могат да се променят чрез апелиране към фактите или към разума.
    Мисловни разстройства
    Много заболели лица вече не могат да мислят или общуват логично. Мислите им, а също и речта им стават дезорганизирани и е трудно да бъдат следени.

    Някой да уведоми за конкретния случай медицинските екипи и да се действа на време!СПЕШНО!!!
  • 8 sauz

    1 1 Отговор

    До коментар #4 от "tati":

    Съветския съюз беше по- добър...

    Коментиран от #10

  • 9 Трибал

    1 0 Отговор
    Вижте му погледа бе хора,тоя не е наред!!!

    Спомнете си всичките му изцепки и сами преценете за състоянието на тоя "Бог"
    Ужас! Опозицията да иска спешно анкетна комисия за здравословното състояние на тоя човек!
  • 10 Човек

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "sauz":

    Първо си напиши заглавието на кирилица и после се прави на интересен,защото ако продължават такива като тебе да ни натрапват празноглавие и някакъв си съюз,то може и да се окаже,че е било по-добре при Съветския съюз!!!

    Коментиран от #12

  • 11 ТРОШАЧА

    0 0 Отговор
    НЕ ЗНАМ КАКВО ЩЕ ПОЛУЧИ БЪЛГАРИЯ НО ХОРАТА НАСЕЛЯВАЩИ ТАЗИ СЪЩАТА ТЕРИТОРИЯ ИСКАТ ДА ЗНАЯТ ПОВЕЧЕ :– КАКВО ЩЕ ПОЛУЧАТ ТЕ ??? ЛОШО УПРАВЛЕНИЕ . ПЪЛНО БЕЗХАБЕРИЕ И НЕЗАИНТЕРЕСОВАНОСТ ЗА НАЧИНА НА ЖИВОТ И СЪСТОЯНИЕТО НА БЪЛГАРИНА ... ЗА 4 ГОДИНИ ВИДЯХМЕ САМО ХВАЛБИ ГОЛЕМИ ПРИКАЗКИ ГРАНДОМАНИЯ И ЕДНИ : 9 лв. за пенсионерите ... СРАМ И ПОЗОР !? АМИ ДЕЦАТА АМИ МАЙКИТЕ АМИ РАБОТЕЩИТЕ НО ... БЕДНИ БЪЛГАРИ ...??? АМИ ТРИ ПЪТИ ПО-ВИСОКАТА БЕЗРАБОТИЦА КОЯТО ОТЧАЯНО СЕ ОПИТВАТЕ ДА СКРИЕТЕ ? АМИ ДРАСТИЧНО НАРАСНАЛИЯ БРОЙ НА САМОУБИЙСТВА ПОРАДИ НИЩЕТАТА В КОЯТО ХОРАТА ИЗПАДАТ ? ПОРЕДНИТЕ РАЗКАЗВАЧИ НА ПРИКАЗКИ ОТ 1001 НОЩ - ТОВА СТЕ ВИЕ .
  • 12 sauz

    0 0 Отговор

    До коментар #10 от "Човек":

    Аз точно това имах предвид, че Съветския съюз май беше по-добър, поне беше истински съюз. А името ще си го пиша както искам, и споко с нервите
  • 13 Пловдив

    0 0 Отговор
    Стига сте се одумвали,ами утре отивайте на протестите срещу енергийните бандити! Не се ли захванем сами да си изчистим двора,няма кой да го направи,още по-малко оня на снимката! Все отнякъде трябва да почнем!
  • 14 гфдф

    0 0 Отговор
    Всеки ден още и още хора се регистрират в бюрото по труда. Толкова зле не сме били и под турско робство, а тоя се прави на кръстника. Този работи за престъпниците в БГ, еврейския съюз и навсякъде, само не и за народа си. В замяна те го тупат по гърба и го хвалят медийно.
  • 15 ххх

    0 0 Отговор
    И оборота на фирмите около тях вече е гарантиран с 35 000 000 лева.
    Вижте само как се радва.
    Във Варна не е дал стотинка,а ние си плащаме също данъците.
  • 16 321

    0 0 Отговор
    В Брюксел или са най големите глупаци /дават пари на нашите апаши/,
    или са най големите апаши/крадат от цяла европа/.