Last news in Fakti

18 Февруари, 2013 13:22 1 673 0

Улеснения за работата на българските студенти в Англия

  • работа-
  • български студенти

 

Британската гранична агенция, която е компетентна да издава разрешителните за работа на български и румънски студенти, е обработила до 7 януари 2013 г. около 80% от подадените преди 30 юни 2012 г. заявления.  Останалите 20% ще бъдат разгледани с приоритет, като към настоящия момент агенцията обработва постъпилите през последните 6 месеца заявления.

Това се казва в писмо на министърът по европейските въпроси на Великобритания Дейвид Лидингтън до външния министър Николай Младенов. Писмото информира българското правителство за предприетите от британските власти мерки при издаването на разрешителни за работа на български и румънски студенти, съобщиха от МВнР.

Компетентните власти поддържат и електронен адрес, на който студентите могат да изпращат запитвания за подаване на заявления и за всяка друга информация: [email protected]. Граничната агенция е поела ангажимент да осигури постоянно ниво на обслужване на българските и румънските студенти като същевременно се избягват закъснения, уверява министър Дейвид Лидингтън.

Българският външен министър изпрати на 8 януари писмо до Дейвид Лидингтън, с което настоя британските власти да предприемат мерки за нормализиране на процеса по издаването на разрешителни за работа на български и румънски студенти. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА