22 Септември, 2021 06:31 1 865 6

Спирането на финансирането на чартърните полети изненадало Балтова

  • стела балтова-
  • туризъм-
  • финансиране-
  • чартърни полети

Явно в парламента са го гласували в последния момент, заяви министърът на туризма

Спирането на финансирането на чартърните полети изненадало Балтова - 1
Снимка: БГНЕС

Спиране на финансирането на чартърните полети с 35 евро на седалка бе изненада за нас. За това прочетохме в Държавен вестник. Това е една промяна, очевидно, която са направили в последната минута в парламента, коментира пред журналисти в Бургас министърът на туризма Стела Балтова, цитирана от Dariknews.

Тя каза, че с екипа ѝ са останали много изненадани, след като станало ясно, че в актуализацията не са предвидени исканите от министерството 22 милиона лева.

С тях държавата трябваше да субсидира с по 35 евро на седалка туроператорите, които изпълняват чартърни полети до България, обясни Балтова. Според нея e възможно да има ощетени, които вероятно са щели да кандидатстват по тази мярка, тъй като сезонът е бил активен.

Балтова каза, че ще се наложи да иска повторно одобрение на мярката от Брюксел.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 РАДЕВИТЕ ПИТОМЦИ

    5 6 Отговор
    Министър не знае за решение на парламента пряко касаещ неговите задължения. Никой не се учудва......никой не бръсне служебното правителство
  • 2 Тулуп Мисирков

    16 2 Отговор
    И защо да се плаща с моите пари за бизнеса на некви тимаджийски мутри???Аааа,защото сме Мутроландия......
  • 3 БСП...ЗЛО КОМУНДЕ

    2 1 Отговор
    Що бе...как платихме за бств.....тв на БСП комунягите
  • 4 333333

    2 0 Отговор
    Тази лелка семейство няма ли си да се занимава с нещо по в полеъо на компетенции?
  • 5 Коко Н

    2 0 Отговор
    Българските Авиопревозвачи са с последно предупреждение от Европа да им бъдат отнети лицензите,поради лошо изпълнение на изискванията при полети, и затова наблягат на чартъри.
  • 6 Съдията Дред

    1 0 Отговор
    И кво писка толкова, то сезона свърши, вече субсидирахме желаещите западняци да почиват на Лайноморието. Вярно, иде зимния сезон, ама там освен англетата, други със самолети не пътуват, щото са комшии.