Last news in Fakti

29 Септември, 2021 05:36 3 302 17

Радев: Каквито и фондове да се наливат у нас, без доближаване до Запада ефект няма да има

  • румен радев-
  • еврофондове-
  • капитал-
  • бизнес-
  • иновации-
  • форум

Президентът взе участие в международен форум на тема „Насърчаване на конструктивния капитал в България: разгръщане на потенциала на регионите за развитие на иновациите в частния сектор“

Радев: Каквито и фондове да се наливат у нас, без доближаване до Запада ефект няма да има - 1
Снимка: Президентство

Каквито и фондове за социално и икономическо сближаване да се наливат в България, те няма да имат ефект, докато не постигнем сближаване между Източна и Западна Европа в образованието, науката и иновациите. Това заяви президентът Румен Радев в изказването си на международния форум на тема „Насърчаване на конструктивния капитал в България: разгръщане на потенциала на регионите за развитие на иновациите в частния сектор“. Организатор на дискусията, която е част от програмата на българското домакинство на инициативата „Три морета“, бе Центърът за изследване на демокрацията. През юли т.г. българският президент беше домакин на шестата Среща на върха на инициативата, в рамките на която се проведе и мащабен бизнес форум с 400 представители на фирми от България и чужбина.

В рамките на събитието участваха представители на бизнеса, дипломатически представители, на неправителствения сектор и държавните институции. В словото си президентът подчерта, че именно от конструктивния капитал зависи развитието на отворена, иновативна и конкурентоспособна икономика. Това изисква осигуряването на предсказуема и прозрачна среда за българския бизнес, свобода за разгръщане на идеите и създаването на условия от страна на държавата за тяхното осъществяване и именно в тази посока са действията на служебното правителство.

Сред участниците в събитието бяха и част от финалистите в Националния конкурс за иновативно предприятие на 2020 година. По думите на президента, най-голямата увереност за потенциала и за бъдещето на България са нашите млади хора и техните постижения. Румен Радев поздрави носителите на медали от международни олимпиади по математика, физика, лингвистика, програмиране, биология и подчерта, че те са огромен потенциал за страната и следва да бъдат създадени всички условия те да разгръщат своя потенциал именно в България.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 РАДЕВ, КВО СТАА,,,

    4 10 Отговор
    Нещо все повече поглеждаш на Запад....там е истината, а другарю радев
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 РАДЕВ, КВО СТАА,,,

    4 5 Отговор
    Спечелваш втория мандат и биеш шута на БСП.....
  • 4 РАДЕВ, РАЗБРА ЛИ ЧЕ ИСТИНАТА Е В ЗАПАДА

    2 6 Отговор
    Малко късно, ама айде
  • 5 Гандалф

    9 1 Отговор
    Това и аз го знам...всъщност всички го знаем...ами направете го така, че парите да достигат до бизнеса и хората...не само наши хора да печелят поръчки и да се краде масово от европарите...нали знаеш, че хората те посрещат по думите и те изпращат по делата...

    Коментиран от #6

  • 6 БСП МИЛИАРДЕРИТЕ

    5 2 Отговор

    До коментар #5 от "Гандалф":

    САКЪМ....ПАРИТЕ ПРИ НАС......
  • 7 РАДЕВ, РАЗБРА ЛИ ЧЕ ИСТИНАТА Е В ЗАПАДА

    3 4 Отговор
    Ама си трай, че БСП ша та отсвирят.....
  • 8 яяяя

    12 0 Отговор
    Бля, бля, бля, глупости и общи приказки! Под сближаване разбира увеличаване на броя хомосексуалисти до стандартите на дълбоката държава! Чете написани на Козяк идеологеми.

    Коментиран от #10

  • 9 Чегевара

    8 1 Отговор
    На тези избори ще гледам,как русофили гласуват за американски агент.
  • 10 ДРАГАН ЦАНКОВ 28

    1 1 Отговор

    До коментар #8 от "яяяя":

    Радев, що не се консултира с нас....Как ето возможно
  • 11 РАДЕВ,КОЯ Е ТВОЯТА РОДИНА РАДЕВ !!!!

    5 4 Отговор
    Краварска подлога долна

    Коментиран от #12

  • 12 БСП...ЗЛО КОМУНДЕ

    2 2 Отговор

    До коментар #11 от "РАДЕВ,КОЯ Е ТВОЯТА РОДИНА РАДЕВ !!!!":

    През втория мандат, Радев ше бие шута на другарите....
  • 13 ХАРВАРДСКИТЕ ХАМСТЕРИ

    4 2 Отговор
    НАТОвския льотчик през 2016 година го назначиха в своята колония демократите на Обама, а през 2021 година отново, ще го назначат демократите на Байдън. Учило е момчето в САЩ във военна академия, която е под контрола на CIA. Случайни неща от 32 години не стават в България. Американците никога няма да допуснат Президент русофил. Басните за Решетников, Москва и Русия са за балъците в Чалгария. Кирчо Канадеца, ще е следващия Мин. Председател и Бойко Борисов си знае съдбата след срещата си за 30 минути на 15 юли 2020 година в Министерския съвет в София с Херо Мустафа.
  • 14 Госあ

    3 1 Отговор
    фатмака ще довърши започнатото от сините талибани и ще прекъсне абсолютно всякакви отношения с Русия. Между другото, в това отношение дори баце беше по умерен.
  • 15 Госあ

    5 1 Отговор
    Ако българина наистина има капка чест и някакви минимални добри чувства към Русия, би трябвало да не гласува за фатмака. Факт.
  • 16 незнайко

    0 0 Отговор
    ДОБЛИЖИМ ЛИ СЕ ДО ЗАПАДА, ВЕЧЕ НЯМА ДА СЪЩЕСТВУВА БЪЛГАРИЯ !!! Запада е заразно ЗЛО което ще ни смаже а ние не се усещаме !!!
  • 17 ИМПЕРИАЛИСТ

    1 0 Отговор
    Радев, това Решетников ли те инструктира да бръщолевиш???