25 Октомври, 2021 15:06 1 612 3

Бизнесът с препоръки за Бюджет 2022

  • аикб-
  • препоръки-
  • бизнес

Бизнесът обаче е притеснен от факта, че Министерството на финансите все още не е предоставило актуализираната средносрочна прогноза за периода 2021 - 2024 г.

Бизнесът с препоръки за Бюджет 2022 - 1
Снимка: Shutterstock

Асоциацията на индустриалния капитал в България настоява в държавния бюджет за следващата година да се гарантира финансирането на COVID мерките в подкрепа на икономиката, на последствията от енергийната криза и подобряването на бизнес средата.

До момента Министерството на финансите не е представило актуализирана средносрочна бюджетна прогноза за периода до 2024 година, което допълнително затруднява планирането в икономиката, се казва в позиция на бизнес организацията.

Асоциацията на индустриалния капитал излезе с препоръки към Бюджет 2022, за да бъде своевременно осигурено в него финансирането на най-важните политики през следващата година, които според работодателската организация са осигуряването на средства за противодействие на последиците от Covid кризата, за преодоляване на икономическата и енергийната криза, както и подсигуряването на политики за подобряване на бизнес средата и осигуряване на икономически растеж.

Бизнесът обаче е притеснен от факта, че Министерството на финансите все още не е предоставило актуализираната средносрочна прогноза за периода 2021 - 2024 година, което затруднява прогнозирането на макрорамката за развитието на българската икономика през следващата година.

Затова бизнесът прогнозира, че икономиката ни няма да се възстанови бързо, а брутният вътрешен продукт може да достигне или надмине предкризисните нива от 2019 година едва през 2022-ра.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 честен ционист

    2 4 Отговор
    Единствената ви подкрепа ще е парици за една въртележка на входа и един скенер за сертификати. Помощта ще е под формата на заем.
  • 2 сергей

    2 0 Отговор
    Бизнеса в БГ е купен и на хранилка от тиквата и доганчо. Време е за разплата и конфискации!
  • 3 Сатана

    0 0 Отговор
    Бизнеса да внася данъци и да уважава законите.Като не им изнася,друм или фалит.