12 Ноември, 2021 12:41 1 610 10

Везиева: Само за последния месец инвестициите са 150 млн.лв., ще разкрият над 500 нови работни места

  • даниела везиева-
  • инвестиции-
  • нови работни места-
  • ми

Икономическият министър откри инвестиция за 50 млн.лв., с която започва работа нов логистичен център в София

Везиева: Само за последния месец инвестициите са 150 млн.лв., ще разкрият над 500 нови работни места - 1
Снимка: МИ

Министърът на икономиката Даниела Везиева откри нов модерен център за дистрибуция на водеща компания в областта на логистичните услуги и бързообортните стоки. Инвестицията е в размер на 50 млн.лв., а новият логистичен център e изграден на стратегическа локация и ще консолидира цялата дейност на компанията в София и София-област.

Министър Везиева посочи, че с тази инвестиция само за последния месец са стартирали нови инвестиции за близо 150 млн.лв. , които ще разкрият над 500 работни места в страната.

Икономическият министър подчерта, че инвестициите са предимно извън столицата, а повечето от проектите се осъществяват във високотехнологични производства и услуги.

По думите ѝ работата на служебното правителство в посока подобряване на имиджа на страната пред чуждестранните инвеститори и изсветляването на бизнес средата се оценяват положително. „България трябва да получи заслуженото си място на едно добро място за инвестиции“, подчерта Везиева.

На събитието присъстваха още изпълнителният директор на Българската агенция за инвестиции Стамен Янев, както и представители на бизнеса и на чуждестранни търговски камари.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 истина е

    7 4 Отговор
    Това е инсинуация .Борисов каза ,4е за 6 месеца сме станали последните цаРули на Европа , а преди това сме били номер -1 !!
  • 2 а ко станало

    7 6 Отговор
    плачетееееее герберасти

    Коментиран от #4

  • 3 Бойкикев съм

    9 8 Отговор
    Тия изперкаха тотално - това е построено преди 5 години хахаха... ама като няма какво да се покаже - едно мостче на пияната лелка от МРРБ и на Кирчо албанските реотани, дръпнахме сериозно в севта на инвестициите
  • 4 гербаджия

    8 7 Отговор

    До коментар #2 от "а ко станало":

    Радевата хунта открива проекти направени от ГЕРБ, смешен трол.
    Служебното спря всичко и прибра парите.
  • 5 Анонимен

    10 2 Отговор
    Брей, ми тя България цъфти! Колко сме прости да не го забележим.
  • 6 Глей ти..

    10 1 Отговор
    Страхотна новина, чуждите инвеститори ще се избият кой да дойде в България и да инвестира, като правителството му гарантира всички облаги и екстри, ядене, пиене и готини мацки, че парите им са на сигурно място..къде ли??..еми тайна е, важното е че ги няма. Аз съм чувал други неща, че чуждите инвестори и със самолет ги е страх да прелетят над България, но това навярно е фейк, американците са решили да преместят тяхната силиконова долина в БГ, в долината на широките гащи. Научили са че в махалите има много IT специалисти, които като се ваксинират си пъхат електрически крушки отзад, и осветяват домовете си. И инвестицията е много голяма, няколко трилиона долара и пет милиона работни места, плюс няколко психиатрични клиники. Успехите на правителството на Радеф са безспорни, овладяха ковид кризата, дори министъра на здравеопазването и екипа му, играха ръченица хванати за ръце...УРАААА...и ПОБЕДА..!!!
  • 7 50 млн на цяла България....

    9 2 Отговор
    Това знаете ли какво е? Това е все едно някой да инвестира 20 лв в дъщеря ви на магистралата
  • 8 Всъщност

    9 0 Отговор
    Един склад с 30 служители и офис. Голяма инвестиция. Произвеждат....нищо
  • 9 5779

    2 0 Отговор
    Страхотна новина. Логистичен център? На това едно време му викахме склад и вътре товарачи вършеха хамалска работа. Някой отнякъде с тирове ще вози нещо, ние ще го претоварваме на други тирове и на това ще казваме просперитет?
  • 10 Хахаха

    1 0 Отговор
    Т. нар. министър Везиева, би ли била така добра да уточни кога е започнало реализирането на "инвестицията от последния месец".