Last news in Fakti

18 Ноември, 2021 10:48 3 533 26

Емил Коларов: Всеки ден фалират колеги

  • емил коларов-
  • заведения-
  • подкрепа

Заведенията искат нови програми за подкрепа на бизнеса

Емил Коларов: Всеки ден фалират колеги - 1
Снимка: Нова ТВ

"Предлагаме да се седне на масата на преговори и да се направят нови програми за компенсация на бизнеса, както и да бъдем компенсирани за всички месеци, в които сме работили с ограничения". Това заяви Емил Коларов от Сдружението на заведенията в България пред Нова телевизия.

"В продължение на 2 години с мъка преговаряхме с всички правителства. Най-трудно това се случва със служебното правителство. От него категорично нямаме никаква помощ. Отрязоха се всички програми, които бяхме постигнали с предишното правителство, както и компенсациите и помощите за персонала", каза още той.

Според него след назначаването на служебното правителство мярката 60/40 е била направена така, че от бранша да не могат да кандидатстват за нея. "Основното изискване беше да имаш 40% спад на оборота, което на практика е невъзможно, защото ако имаш такъв, ти реално трябва да си фалирал", коментира Коларов.

"Искаме ако има условия, които ще важат за нашия бранш, те да важат за всички браншове, за да не сме дискриминирани и за да постигнем ефект. Не искаме задължително ваксиниране, това е решение на всеки човек. Правилата трябва да са за всички", категоричен бе той.

"Картината в момента е трагична. Всеки ден фалират колеги, всеки ден се затварят обекти – и магазини, и заведения, не издържат на разходите и занижените приходи. На много места няма персонал, защото той вече избягва да работи в този бранш", посочи още Емил Коларов.


Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 1234

    17 2 Отговор
    Поне да си бяхте изчистили заведенията
  • 2 Държавата е лош стопанин

    21 1 Отговор
    Нека пазарът реши! Задава се зима с много сняг за риене.

    Коментиран от #17

  • 3 БББ

    34 2 Отговор
    КРЪЧМА ДЪРЖАВА НЕ ХРАНИ !
    КАКВО СТЕ ДАЛИ, ЧЕ ИСКАТЕ ?

    Коментиран от #23, #24

  • 4 Софиянеца

    28 3 Отговор
    Фалйрайте бе коолуеги да не сме в социализма, че държавата да ви спонсорира кебапчетата и кюфтетата?
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Гербаджийски подлоги

    18 1 Отговор
    Абе къде скрихте гербаджийската подлога?
    Да не е при кака Костадинка да редят новата ковид-програма за “съпорт”, благо и личен просперитет?
  • 7 SH BG

    12 17 Отговор
    Затова гласувайте в неделя, а не ходете за гъби...

    Гласувайте срещу медицинските фашисти и радев, които унищожават всичко...!!!

    Дааа...!!!

    Коментиран от #10

  • 8 ТаУмВзе

    20 3 Отговор
    Бадката алибегов, който е пудел на герберастията, ще продължи да пържи. Хубаво е, че сте единни калинки на нищото. Злокобно зле е, за работещите Хора в тоя бранш, които третирате като крепостни селяни. Логичен е фалит, след уж зелен сертификат!
  • 9 Буко Баламата

    21 2 Отговор
    Абе кръчмарчетата 9% ДДС не е ли достатъчна подкрепа.Или искате да минат и суха пара да Ви раздадат да имате да си харчете.
  • 10 ШЕФ КАРАЧАШКОВ🍷

    5 3 Отговор

    До коментар #7 от "SH BG":

    В НЕДЕЛЯ СИ СГОТВЕТЕ ЕДНА ПОСТНА ЯХНИЯ ОТ 🍄🍄🍄🍄🍄🍄 🍴🍴🍴
  • 11 пешо

    20 1 Отговор
    на морето работихте от 300% до 500% увеличение стига сте ревали аман от търгаши и измамници
  • 12 Ттт

    18 1 Отговор
    Аз ходя редовно в едно хотел че с топъл басейн на 100на км от София. Имат и ресторант с добра храна. Хотела е пълен и трудно се намират места. Трябва да резервирам за след 2 месеца. Еее питам аз, те защо не мрънка за помощи а се разцепват от клиенти. Нито са сигнали цените, нито са равалили храната. Затова имат клиенти. Хотелиери и кръчмар мързеливци и гяволи все искат да дигат цените, да лежат и да им плаща държавата, че да некадърни. А и данъци не внасят и заплатите колкото за бог да прости. Да затварят кръчмите и да се ориентират към нещо по полезно.
  • 13 Ей ме на

    15 1 Отговор
    Пак мислим за заведенията и бизнесмените, в същото време забравяме за децата, че образованието е под всякаква критика. Но някой хора(бизнесмени) имат интерес към заведенията, понеже там можеш да откраднеш.....но в образованието и при децата, няма далавери, а има разправия и няма смисъл да се вдига олелия. Факт е, че училищата намаляват, а заведенията се увеличават.
  • 14 нико

    4 13 Отговор
    Радев шест месеца си чеса крастата да е еднолично на власт и да се яви на избори организирани от служебното му.
    Радев е в основата на политическата криза. Без работещ парламент, останалите кризи се задълбочиха.
    Ако Радев беше президент на място, щеше да натисне партиите да сформират експертен кабинет и работещ парламент.
  • 15 Бух

    15 1 Отговор
    Кръчмарите се жалват??! Ако имахте книги за жалби и имахте чувство за срам и свян, щяхте да се приберете и да млъкнете - че е дошъл денят за божия гняв, да си понесете разплатата с клиентите и народа. Не зная да има неояден и ненапушен чорбаджия на ресторанти, дискотеки, барове, чалгарници и т.н. Те да нямат палати, джипки и яхти!!? Айде чупката. Трайте и си намалете цените двойно, иначе действително ще ви идват по 2-3 клиенти, колкото да изпият едно малко.
  • 16 Пенди

    9 1 Отговор
    Преко малкия Пенди ми е вашия бизнес! Одете си на село да копате. Ама и за това не ставате. С какво толкова ни помагате за икономиката. Нагли хрантутняци!
  • 17 Историчка

    8 1 Отговор

    До коментар #2 от "Държавата е лош стопанин":

    Има и нужда от много санитари - всичките кръчмари да станат санитари!
  • 18 свидетел

    8 1 Отговор
    един бизнес основан на преразпределението на средства....помня времето, когато в един квартал имаше по един-два по-големи или по-малки ресторанти или закусвални или квартално кръчме, което събираше кибиците . и бяха напълно достатъчни. след това всеки калпазанин отвори кръчма или кафене , за да обира "излишъците" от доходите ни. сега разбрахме , че и без тях може. но, защо да им плащаме за нищоправенето !? има стотици работни места в строителството , болниците и къде ли не за "специалистите - кръчмари".......
  • 19 БЕЛИЯ

    11 1 Отговор
    Какви помощи търсите от Държавата, дано до сега сте натрупали пари от бизнеса си. взимахте на работа млади хора, които нито ги назначавахте на работа, нито ги осигурявахте. Всичко ви беше за в джоба, та хубави коли, та апартаменти и къщи като палати и какво ли не. Нали това искахте. Сега за какво ревете. Невнасяте никакви пари и данъци, всичко пак за в джоба. Заведенията пак са ви пълни. Не трябва за вас никаква помощ, значи щом си на загуба затваряш и почваш да работиш като най обикновения българин, който си изкарва хляба с двете ръце и едвам свързва двата края. Затова едно време хората са били по-умни и са казали, "че сит на гладен невярва".
  • 20 Тоалетна хартия

    8 1 Отговор
    Затвориха моловете и кръчмите, но нивите никой не ги затваря!!! Там има работа, колкото искаш. Аз не искам с моите данъци да те издържам, малко са ни ромите, че и вас!!!!
  • 21 нйко

    1 1 Отговор
    С право искат компенсации но те трябва да са натрупани в бюджета от вноски по ддс . дп и др . Нека сега заведенията които претендират да покажат колко данъци са внесли , сравнено с колите и имотите които притежават .
  • 22 страх мъ

    1 1 Отговор
    вечи никой няма да ви яде боклуците пазени ф ладилника 1-2 години!!!
  • 23 Обективно

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "БББ":

    Дали са приятни преживявания, които се ценят от хората, които не злобеят към събратята си.
  • 24 отвратен

    1 1 Отговор

    До коментар #3 от "БББ":

    Много злоба в този народ! Зли хора, завистливи, без съпричастност към другия, изпитващи задоволство от чуждата беда!
  • 25 Емил Коларов ГЕРБ!! Къде беше, като

    1 0 Отговор
    Фалираха 12 Год,?? Гербер на Хранилка!!
  • 26 баща

    0 0 Отговор
    СТИГА С ГЛУПОСТИ !!