Last news in Fakti

7 Април, 2013 14:56 3 659 4

Сейф в дюшека – по-сигурно от банка

  • сейф-
  • матрак-
  • дюшек-
  • пари-
  • испания

Много хора смятат, че съхраняването на пари в банката е къде къде по-сигурно, отколкото в буркани или дюшеци. Но с идването на световната икономическа криза и безкрайно многото фалити на търговски банки, мисленето до голяма степен се промени. Не е чудно, че хората започнаха отново да се доверяват на собствените си матраци, особено ако в тях има вграден сейф. Разбира се, може да ползвате най-различни съвременни методи, за да бъде сънят ви спокоен, но един от важните фактори е да знаете, че парите ви са сигурно място.

Подобно място предлага испанската фирма Descanso Santos Suenos, посредством своите матраци – My Mattress Safe. Не е изненада, че идеята е дошла на ум именно на испанците. Те, както и гърците и кипърците, преживяват най-тежко последствията от кризата. Там безработицата и престъпността растат не с дни, а с часове. Доверието в банките отдавна е останало в миналото.

От компанията производител заявяват, че това е един от най-търсените продукти. Цената му е 875 EUR, което е нормална сума за жителите на преживяващата криза Испания. Дори рекламният клип е свързан с недоверието към финансовите институции: „Испанските банки фалират. Хората не могат повече да спят спокойно!”.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 4ibura6ka

    0 0 Отговор
    страшни изобретатели само плачат че нямат пари а я какви изобретения правят
  • 2 Дядо поп

    1 0 Отговор
    Никога не съм имал доверие на банките.Когато трябва да ти вземат парите се усукват около теб като змии а като дойде време да си ги вземеш,никакви ги няма.Пари в банка не държа.Всичо излишно обръщам в имоти или дребни вървежни стоки продаващи се лесно за да не ги лови инфлацията.Останалото в джобовете на дрехите.Навремето през 95та год когато банките свиха парите на хората аз моите си ги бях вложил и реализирах чудесни печалби.
  • 3 Human

    0 0 Отговор
    Между другото, когато политиците казват, че българите не са никак бедни, защото държали парите си в банките е НЕ ВЯРНО! Държавата сама се опровергава в своите лъжи. Тя казва, че богатите хора в страната са процент, броящ се на пръстите на една ни ръка, нали НАП беше ги погнала по едно време, дали си плащат данъците и там лъсна всичко. Другата голяма група хора, които имат някакви пари по сметка в банка, не надхвърлят 5хил, често по - малко! Когато чуете, че българина държал цели 87млрд в банките в БГ, то над 90% от тях се държат от фирми и забележете държавата. Това се получава така, заради решението приходите на държавата, да не влизат по сметка на единствената държавна банка, а по сметка на частна търговска банка, което тотално изменя статистиката, колко пари са налични в банките в БГ. Хубаво е човек да знае!
  • 4 ХХХ

    0 0 Отговор
    Дядо попе #2, щом можеш да ги инвестираш в имоти, при днешните нива на ценовия пазар - евала ти правя. Аз тогава бях малък и нямах пари, обаче тези на моите родители, яко ги изяди хиперинфлацията. както сега ощетиха хората от Кипър, напр.

    Родителите ми нямат кой знае какво, да не кажа почти нищо. Апартамент - съграден от дядото, лека му памет на човека. И село, където си отглеждат това-онова.

    Що се отнася до мен - младеж на 28 години. Ами не мога да кажа, че съм от богатите или че живея добре в страната си. Месец за месец, това ми е. За едната храна и понякога някоя друга биричка или в по-добрия случай чашка Джеймсън. ;) Мизерийка си ни е, като цяло начина на живо на повече българи.

    Този път съм много съгласен с Human #3.