Last news in Fakti

20 Декември, 2021 11:50 4 201

Топ 3 навика за спестяване на пари в ежедневието - как да пазаруваме умно

  • кредит-
  • покупка-
  • навици

Ако покупката е по-голяма, може да вземете бърз кредит онлайн

Топ 3 навика за спестяване на пари в ежедневието - как да пазаруваме умно - 1

В разгара на предпразничното пазаруване е подходящ момент да си припомним някои от най-практичните съвети за организиране на бюджета и спестяването на пари в ежедневието. Те ще ви помогнат да държите бюджета си под контрол дори в месеци като този, в който сякаш парите изтичат между пръстите.

Винаги пазарувайте по списък и след хранене

Този на пръв поглед забавен съвет всъщност е съвсем сериозен. Доказано е в много проучвания на клиентското поведение, че когато човек влезе гладен в хранителен магазин, пазарува много повече, отколкото ако влезе сит.

Списъкът ви е нужен, за да не се поддавате на спонтанни покупки в магазина, а да следвате стриктно написаното на листчето. Така нито ще похарчите излишно пари, нито има риск да се върнете от магазина и да разберете, че не сте купили точно това, за което всъщност отидохте.

Определете бюджет и го спазвайте

Без значение дали става дума за коледните подаръци на семейството или за покупка на домакински уред, първо определете бюджета, а след това “наместете” покупките в него. Ако покупката е по-голяма, може да вземете бърз кредит онлайн, вместо да “оголвате” месечния бюджет.

Равните вноски помагат да планирате по-лесно разходите и да имате предвидимост. В сайта на Easycredit.bg например размерът на вноските може да се изчисли с калкулатора на началната страница.

Не се опитвайте да впечатлявате околните

Когато купувате поредната вещ, се запитайте “има ли нужда от това или го купувам от суета?”. Често решаваме, че имаме нужда от нов телефон, телевизор или ремонт на банята просто защото искаме да сме като хората около нас.

В това състезание няма смисъл. Всеки се разпростира според възможностите и не вещите, а поведението ни определят какви хора сме.

Настоящата статия не съдържа професионални съвети и не взима предвид специфични за Вас обстоятелства. При необходимост от професионален съвет се обърнете към специалист.



Свързани новини