15 Януари, 2022 06:25 2 072 14

Бизнесът не одобрява новия COVID план на правителството

  • бизнес-
  • мерки-
  • коронавирус-
  • протести

Част от предприемачите са в готовност за протести

Бизнесът не одобрява новия COVID план на правителството - 1
Снимка: БГНЕС

Част от бизнеса е в готовност за протести заради новия COVID план на правителството, предаде NOVA.

Ресторантьори, хотелиери и собственици на магазини се обявиха категорично против ново затваряне и заявиха, че предвидените помощи са недостатъчни.

Голяма част от бизнеса се опасява от фалит, ако се стигне до ново затваряне. Според Националния план това е предвидено в четвърти етап, тоест при запълнен капацитет на болниците над 80%. Тревогите на собственици на магазини, хотели и заведения остават въпреки предвидените мерки.

Затворените бизнеси ще могат да се възползват от всички COVID помощи, които действаха до момента като 60 на 40, „Запази ме” и Програма „Възстановяване. Предвидена е и нова мярка – 20% безвъзмездна помощ от средните приходи на фирмата през 2021 г. Тя важи само за микро- , малки и средни предприятия. От бизнеса обаче заявиха, че тези мерки не са достатъчни, особено предвид енергийната криза.

Новият COVID план на правителството веднага предизвика бурни реакции от страна на бизнеса. Причините – изтощението от сметките за ток и страхът от ново затваряне.

Правителството предложи - старите мерки продължават да действат и добавят една нова. Затворените в четвръти етап микро-, малки и средни предприятия могат да получат безвъзмездно 20% от нетния си оборот за 2021 г.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 16 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 реалист

    30 5 Отговор
    В България бизнес няма , а кражби ,мушингии и криене на оборот !!

    Коментиран от #11

  • 2 Джок Съдбата

    28 1 Отговор
    "Бизнесът"...и снимка на банички. Показателно е наистина :D

    Коментиран от #3

  • 3 ха ха

    34 8 Отговор

    До коментар #2 от "Джок Съдбата":

    И аз това си помислих. Показателно какъв бизнес е останал след скудоумните политики на глобалистите... Сега медицинската тирания ще довърши и него заради едната хрема... Интересно, как хора на двата полюса забелязваме едно и също нещо... ;)
  • 4 Бознеса

    14 9 Отговор
    Това са Молове и кръчми !

    Коментиран от #5

  • 5 Ами ...

    22 3 Отговор

    До коментар #4 от "Бознеса":

    Покрай тези "Молове и кръчми" има цяла верига доставчици на стоки и услуги, които също ще спрат.
  • 6 Ами ...

    19 4 Отговор
    "Затворените бизнеси ще могат да се възползват от всички COVID помощи" Ще могат, но единици ще успеят. Както и до сега. Кирчо, часовника тактика.
  • 7 Мерките

    22 2 Отговор
    Не ги измислят за да ви спасяват от измислени пандемии. Никой не му пука за вашето здраве. Те са за подчинение на народа. Беден и разединен народ лесно се управлява. И всички политици, които са против интересите на народа си трябва да бъдат отстранени.
  • 8 Мерките

    14 2 Отговор
    Не ги измислят за да ви спасяват от измислени пандемии. Никой не му пука за вашето здраве. Те са за подчинение на народа. Беден и разединен народ лесно се управлява. И всички политици, които са против интересите на народа си трябва да бъдат отстранени.
  • 9 Bake Rolls

    6 2 Отговор
    Доядоха ми се банички , а наблизо няма

    Коментиран от #13

  • 10 Васил

    4 3 Отговор
    Не одобрява??? Ака ви дават помощи и намалиха ДДС-то защо само за вас?
  • 11 dadad

    2 2 Отговор

    До коментар #1 от "реалист":

    да ама без това ще ми ядеш х.. защото тогава ще шлюеш цените, реално един хляб трябва да е 15 лв.

    Коментиран от #14

  • 12 Дедо Пене

    0 0 Отговор
    ПРИ ТОЛКОВА ПОМОЩИ ОТ ДЪРЖАВАТА ЩОМ ИМА БИЗНЕС, КОЙТО НЕ ИЗДЪРЖА Е НОРМАЛНО ДА ФАЛИРА! БЪЛГАРСКИЯТ БИЗНЕС МОДЕЛ ГОНИ ПЕЧАЛБА ОТ 30-50%, КРИЕ ДАНЪЦИ, ПОДЪРЖА НИСКИ ЗАПЛАТИ И ОСИГУРОВКИ, КАТО В ЕВРОПА ПЕЧАЛБАТА Е 3-10%!!!
  • 13 Българин

    0 0 Отговор

    До коментар #9 от "Bake Rolls":

    Направи си сам, ве мързел!
  • 14 Експерт

    0 0 Отговор

    До коментар #11 от "dadad":

    Къде в Европа има хляб - 700г. на цена 7,70евро?