Last news in Fakti

23 Април, 2013 19:02 1 779 0

В Холандия глобиха наша HR фирма

  • гъби-
  • холандия-
  • глоба

 

Българска фирма за подбор на персонал отнесе солената глоба от 600 000 евро глоба от социалното министерство на Холандия по обвинение за нарушаване на местното трудово законодателство, съобщава „Дъч нюз“.

Освен това глоба от 2,4 млн. евро е наложена на холандска фирма, за която са наемани работниците в парници за отглеждане на гъби.

При внезапна проверка се установило, че без нужните разрешителни работят 78 българи, които били наети от наша агенция за подбор на персонал.

От 1 юли 2011 г. българите и румънците, както и хората от страни извън ЕС, получават разрешителни за работа в Холандия само при „изключителни случаи”.

През миналата година стана известно, че българи работят като роби във ферми за отглеждане на гъби. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА