11 Май, 2013 21:48 2 024 0

Загуба от 34 млрд. USD годишно

  • офшорни зони-
  • инвестиции-
  • компании-
  • анан-
  • африка

Държавите в Африка не получава до 34 млрд. USD на година от приходите си от природни ресурси, тъй като инвеститорите съхраняват печалбите в сметки в офшорни зони. Това посочва в авторски материал Кофи Анан, бивш генерален секретар на ООН, в британското издание „Интернешанъл хералд трибюн”.

Изводът е, че посочената сума е почти равна на размера на помощите, които континентът получава от чужбина. Според Анан, страните трябва да вземат по-сериозни мерки срещу корупцията и да подобрят управлението. Високият процент на чуждестранни инвеститори, регистрирани като офшорни компании и разкриващи минимална информация за своята дейност, активно спомагат за укриването на данъци, отбелязва Анан. Според него, държавите от G8 r G20, които тази година се председателстват от Великобритания и Русия, трябва да помогнат ситуацията да се промени.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА