Last news in Fakti

21 Март, 2022 06:15 1 460 3

Никола Янков: Нинова не може да обяви "форсмажор"

  • никола янков-
  • форсмажор-
  • икономика-
  • корнелия нинова

Форсмажорът е правна категория - обективна невъзможност за изпълнение на договори, обясни изпълнителният директор на "Експат България"

Никола Янков: Нинова не може да обяви "форсмажор" - 1
Снимка: expat.bg

"Форсмажорът е правна категория - обективна невъзможност за изпълнение на договори и това обстоятелство се доказва от страната, твърдяща тази невъзможност. Това не може да бъде обявено от изпълнителната власт или от министъра на икономиката като административен акт".

Това заяви пред БНТ , обясни изпълнителният директор на "Експат България" Никола Янков по повод изразеното намерение от вицепремиера Корнелия Нинова "да го въведе".

България няма проблеми с икономиката си в момента, дори напротив - в момента тя расте, твърди Янков. Инфлацията категорично ще трябва да бъде категоризирана , тъй като в момента инфлация има във всички основни категории суровини - нефт, газ, метали. това ще се пренесе и при всички категории стоки."Инфлация ще има и при храните, защото цената на газа се отразява на цената на изкуствените торове. Освен това ограничаването на продаването на пшеница и слънчоглед, които са основни храни, произвеждани в Русия и Украйна също ще се отрази. Вероятно инфлацията в България и еврозоната ще мине доста над 10%", заяви Янков.

Русия има затруднения при плащанията на корпоративните си дългове, но плати част от международните си задължения въпреки указа на Владимир Путин за плащания изцяло в рубли. Това отчасти успокои пазарите, каза Никола Янков. Китай може да е търговски партньор на Русия, но няма да е неин кредитор, смята експертът.


Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БСП ВИЦЕТО...ФОРСМАЖОРЕТКА

    1 3 Отговор
    ТАЯ СИ МИСЛИ ЧЕ Е ПРЕМИЕР
  • 2 САТЪРА НА ХАНА

    6 0 Отговор
    ХОРА .... ПОДКРЕПЕТЕ НИНОВА ЗА ФОРСМАЖОРА
    .....
    ... ЗАЩО ? .... АМИ ПРИ ФОРСМАЖОР МИГАТ ДА СЕ ОРЕ-ДОГОВОРЯТ ВСИЧКИ КОНЦЕСИИ С ЧУЖДИ И БЪЛГАРСКИ ФИРМИ ЗА ПОЛЕЗНИ ИЗКОПАЕМИ
    .....
    .ТВЪРДО СЪМ ЗА !!!
    ....
    МНОГО ХИТЪР БЪЛГАРСКИ НОМЕР МОЖЕМ ДА СКРОИМ НА ТАРИКАТИТЕ
  • 3 САТЪРА НА ХАНА

    7 0 Отговор
    ПРИ ФОРСМАЖОР .
    .... ... МОЖЕ ДА СИ ВЗЕМЕМ ОБРАТНО ЗЛАТНИТЕ У ВСЯКАКВИ РУДНИЦИ ОТ КОНЦЕСИОНЕРИТЕ
    ....
    ПОДКРЕПЯМ НИНОВА ....
    ... ЗАТОВА ВСЯКАКВА ГАД РЕВЕ