Last news in Fakti

22 Март, 2022 09:02 12 143

Как да купя Етериум (Ethereum)?

  • етериум-
  • биткойн-
  • криптовалути-
  • токен-
  • ethereum-
  • kriptomat

И какво прави Етериум специален?

Как да купя Етериум (Ethereum)? - 1

Кажете думата “криптовалута” и първата асоциация, която ще си направят повечето хора, ще е Биткойн. Логично е. Биткойн беше първата модерна криптовалута, която в момента е и най-високо в класацията по множество показатели. Биткойн е отговорен за повече от 40% от общата капитализация на пазара на криптовалутите.

Биткойн не е обаче единственият играч. Eкипи от цял свят пуснаха хиляди криптовалути, вдъхновени от появяването на Биткойн през 2009-та. Много от тях бяха създадени, за да подкрепят специфични пазарни ниши, или блокчейн-базирани проекти.

В частност, една криптовалута получи голямо внимание от потребители, разработчици и инвеститори. Ethereum е втората по големина криптовалута по пазарна капитализация, като представлява около 17% от пазара.

Това една от причините, поради които хората са толкова нетърпеливи да научат как се купува Етериум. Всъщност, не второто място по пазарна капитализация го прави толкова важен. Ethereum играе уникална роля в днешния пазар на криптовалути и има изключително силно присъствие в блокчейн-базираните приложения. И вие можете да бъдете част от това, когато се научите как да купувате Етериум.

Какво прави Етериум специален?

Биткойн беше пуснат под формата на електронна алтернатива на издаваните от държавата фиатни валути. Това е огромния замисъл на мистериозния Сатоши Накамого при разработването на Биткойн, а след това той вдъхновява както купувачи, така и инвеститори.

Ethereum може да бъде използван като криптовалута с общо предназначение, но това изобщо не е идеята, която вдъхновява създателите на проекта. Те виждат екосистемата на Ethereum като платформа за разработване и разгръщане на блокчейн-базираните приложения.

Ключово за тази визия е поддръжката на интелигентни договори от страна на Етериум блокчейна. Блокчейнът на Етериум не е просто отворен регистър, който следи ETH транзакциите. Това е и отворена платформа, която позволява на разработчиците да създават свои собствени странични вериги, или частни вериги и да изпълняват блокчейн приложения.

Повечето от блокчейн приложенията, включително и повечето от приложенията в бързо разрастващия се сектор на децентрализираните финанси работят на Етериум.

Освен това в Ethereum се прилага стандартът ERC-721, който осигурява възможността да се създават незаменими токени. Експлозивният NFT пазар в по-голямата си част е базиран на Етериум.

Тези фактори мотивират много инвеститори да се научат - как да купя Ethereum.

Както децентрализираните приложения, така и NFT могат да бъдат създавани и на други блокчейни, различни от Етериум. Някои от тях предлагат разширени функции, които ги правят силно конкурентни. Но реалността е, че в момента Ethereum е основната технология, задвижваща двата най-големи и разрастващи се пазарни сегмента. През 2021 година Етериум изпълни повече транзакции от блокчейна на Биткойн.

Всички тези качества на Ethereum го правят много примамлив за предприемчивите инвеститори.

Къде да купя Етериум

Съществуват много места за закупуване на криптовалута. Много старомодни платформи изискват от купувачите да инсталират външни портфейли, защитни шестнадесетични криптографски ключове и да комуникират директно с блокчейн технология. Това определено отказва голяма част от потребителите да закупят Ethereum. Ако нямате диплома по информационни технологии и компютърни науки, най-добрия начин за купуване и продаване на Етериум, за вас е създаването на профил в онлайн крипто борса, като Kriptomat. Тази онлайн услуга ви предлага настоящата пазарна цена на Ethereum и ви позволява с лекота да закупите Ethereum. Ако някой ви попита от къде да си купи ETH – това е най-добрият отговор.

Създаването на профил изисква повече малко повече от това да изберете потребителско име и парола. Реномираните борси ще изискват от вас да удостоверите самоличността си чрез копие от личната ви карта или други вид документ. Тези регулации от типа „Опознай своя клиент“ са правни изисквания на сайтовете и приложенията, които работят съобразно с разпоредбите за борба с изпирането на пари на GDPR на ЕС.

Удостоверяването на самоличността може да е дълъг и сложен процес, който да отнеме няколко дни, а в някои сайтове дори повече. В рационализирани сайтове, като Kriptomat, които работят в Евро и дейността им се простира в целия свят, можете да извършите този прост процес в рамките на минути.

Започвате с попълването на своя адрес и качването на снимка с висока резолюция на вашия паспорт (или, в някои държави на шофьорската ви книжка). В края Kriptomat ви кара да си направите селфи и да го качите – снимката трябва да съвпада с тази от официалния личен документ, който сте предоставили. Ако всичко върви по план, профилът ви трябва да бъде потвърден до няколко минути.

Следващата стъпка е да депозирате сума в своята сметка за да можете на купувате Етериум, или други криптовалути. Най-често срещаните опции включват плащане чрез дебитна или кредитна карта, банкови трансфери, или използване на приложения, като Neteller и Skrill за изпращане на пари. Кредитните и дебитните карти са най-безопасният и лесен начин, но реномираните крипто борси за търговия предлагат множество удобни опции.

Щом депозитът ви бъде отразен по салдото на сметката ви, вие вече можете да извършите своята покупка. В зависимост от това, какъв е обменът, може да видите страницата на Ethereum и да натиснете "Купи" или да изберете "Купи" от менюто и да изберете Ethereum от списъка с криптовалути.

И това е всичко – вече сте експерт в изкуството на закупуване на крипто. Ключовото решение, което трябва да вземете, е от къде да купите Етериум. Оценете лицензите, защитните процедури, инвеститорските инструменти и потребителската подкрепа, която предлагат, за да изберете платформата, която най-много се доближава до вижданията ви.

Стойността на една монета Етериум се равнява на хиляди евро, но не е нужно да купувате цяла ETH монета. В зависимост от минималните изисквания за покупка на използваната от вас борса, вие можете да закупите част от Етериум за 25, или 30 долара.

В крайна сметка вие не притежавате физическата монета, извършената покупка се прехвърля към вашия електронен адрес в блокчейн мрежата, която служи за техническа основа на Етериум. Един ден можете да решите да инсталирате софтуер за портфейл, който ви позволява достъп до блокчейна, но повече потребители предпочитат да използват попечителски обменни приложения, като Kriptomat, които осигуряват сигурност на тяхната криптовалута и извършват сложните блокчейн транзакции от тяхно име.



Свързани новини