Last news in Fakti

18 Април, 2022 08:15 4 112 3

Държава забрани на стотици компании внос на стоки

  • египет-
  • фирми-
  • внос-
  • забрана

В списъка, изготвен от египетските власти има и 2 руски фирми

Държава забрани на стотици компании внос на стоки - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Египет забрани на стотици чуждестранни компании да доставят потребителски стоки в страната, позовавайки се на нарушения на правилата за регистрация от износителите. Министерството на промишлеността и търговията на Арабската република заяви, че "решението не е насочено към конкретни компании или стоки от конкретни страни", а е взето в съответствие с правилата, регулиращи регистрацията на фирмите.

Списъкът, публикуван от отдела за контрол на износа и вноса на министерството, включва повече от 820 компании от цял ​​свят, които доставят храни, хигиенни продукти, перилни препарати и фармацевтични продукти за Египет. Списъкът включва две руски компании - Makfa Public Corporation, които доставят продукти за зърнената и маслодайна индустрия под марката Makfa (макарони, зърнени храни и зехтин), както и парфюмерия и козметика T-Kosmetics LTD.

Министерството на индустрията и търговията на Египет припомни направените през март изменения в правителственото постановление от 2016 г. относно правилата и реда за регистриране на предприятия, изнасящи стоки за Арабската република. Те са инструктирани да актуализират или преиздадат документи в рамките на 30 дни от датата на изтичане на срока им. „Компаниите трябва да потвърдят, че са валидно юридическо лице и да прилагат системи за качество към продуктите, както и да предоставят актуализирани сертификати за качество, търговски марки и индустриален регистър“, казаха от министерството и добавиха, че с актуализирането на документите фирмите ще бъдат заличени. Наскоро над 120 предприятия успяха да предоставят актуализирана документация.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пешо

    21 2 Отговор
    Разбрахме, че две от санкционираните компании са руски. Нищо не казвате за останалите 818. Разбираме само, че те не са руски.
  • 2 Вили Месершмидт

    11 4 Отговор
    Египет не е арабска република, дори е на друг континент. Що за глупаци работят при вас?
  • 3 Един

    12 1 Отговор
    А кои са останалите 818 фирми ? и те какви са - американски, английски, френски, немски, испански,... италиански? ... и 2/820 = 0,2% което е ... нищо! или като се има в предвид ,че в света има 196 държави то в случая руските компании са най-изрядните от всички други !!!