Last news in Fakti

23 Май, 2022 05:44 2 192 9

Богдан Богданов: Интерес от чужди инвеститори не липсва

  • богдан богданов-
  • агенция за инвестиции-
  • бизнес

Въпросът е ние да канализираме този интерес в приоритетните индустрии, заяви новият изпълнителен директор на Българската агенция за инвестиции

Богдан Богданов: Интерес от чужди инвеститори не липсва - 1
Снимка: Агенция по инвестициите

"Инвестициите имат вариации през годината, не могат да се сравняват месец за месец".

Това каза пред БНТ, новият изпълнителен директор на Българската агенция за инвестиции Богдан Богданов.

"Интерес откъм чуждестранните инвеститори не липсва. Въпросът е ние да канализираме този интерес в приоритетните индустрии. Това са индустрии с добавена стойност - автомобилна, айти, биоиндустрия, които ние сме заложили в нашата програма. Има няколко интересни проекта - единият е със 700 работни места в Плевен, в автомобилния сектор от доста голям европейски производител", обясни Богданов.

"От миналата седмица има заявени намерения и за център на японска компания с 50 нови работни места. Такъв тип инвеститори гледат на България като на дългосрочен партньор", подчерта Богданов.

"Всяка инвестиция идва с конкретни намерения. Ние не можем предварително да зададем изискванията за инфраструктура", коментира още Богданов.


Поставете оценка:
Оценка 1.2 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Наблюдаващ

    17 0 Отговор
    Този , някакъв комик ли е ? Пак ли ще строим завод за електромобили , ама друг път ? И каква е тази велика японска инвестиция с 50 човека ? Сигурно това ще е персонала на няколко японски ресторанта .
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Ъпсурдистан

    11 1 Отговор
    България доскоро известна като Бойколандия е основен приоритет на всички световни инвеститори
  • 4 5577

    13 0 Отговор
    Аз си помислих че сте сключили някой договор, пък то само интерес имало.. пак в бъдеще време говорите. Спрете се факти трябват, факти. До тук факта е че днешните са много зле. По зле от предните. Очаквахме да спрат корупцията и да надграждат хубавите работи, пък те само краденето надградиха, пък градежа и колкото и малък да беше го изчегъртаха.
  • 5 Госあ

    7 1 Отговор
    Японците вече ходят в Сърбия повече. Мутрата от Банкя съвсем ги отучи да идват у нас. Даже от якудза биха се погнусили да въртат далавери с наште.
  • 6 Така е

    8 0 Отговор
    на опашка са, не се бийте !
  • 7 Честит 24-Май !

    2 0 Отговор
    ... липсТва ... Ха-ха-ха! Само като видя грешката в заглавието, се отказвам да чета статията!
  • 8 Сух

    3 0 Отговор
    Спокойно, скоро няма да е така. Вие всички се постарахте да досъсипете икономиката след геобарското управ.
  • 9 В Бъдеще време

    0 0 Отговор
    Лъжи като тази ни се поднасят все в бъдеще време. Дайте сега да видим какво вече е направено? Ами едно голямо НИЩО!